چند خبر کوتاه از خراسان جنوبی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در خراسان جنوبی، روزهای پایانی بهار همه را به تکاپو برای برنامه ریزی اوقات فراغت در تابستان انداخته است طوری که محور جلسه های سامان دهی امور جوانان شهرستان ها نیز به این موضوع مربوط می شود.
در دومین جلسه ستاد سامان دهی امور جوانان نهبندان، فرماندار این شهرستان با توجه به اهمیت موضوع غنی سازی اوقات فراغت اعلام کرد: برنامه های اوقات فراغت باید براساس نیازسنجی، علاقه مندی و مشارکت خانواده ها در حوزه های مختلف برنامه ریزی شود.
مجید بیکی همچنین با تاکید بر تعامل بین بخشی در موضوع اوقات نوجوانان و جوانان، گفت: دستگاه های اجرایی با تعامل، همکاری و مدیریت امکانات ضمن پرهیز از موازی کاری در زمینه بهتر اجرا شدن برنامه های اوقاغت فراغت جوانان گام بردارند.
مرکز آموزش صنایع دستی فردوس نیازمند 600 میلیون تومان
صنایع دستی در سال های اخیر در ایجاد اشتغال و درآمد در استان نقش مهمی داشته است اما این هدف به زیرساخت اولیه مرکز آموزش نیاز دارد. فردوس هم از این برنامه عقب نمانده است و پروژه مرکز آموزش صنایع دستی در حال ساخت است که بنا بر آمار رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری شهرستان از اعتبارات سال قبل 380 میلیون تومان برای احداث آن اختصاص یافت که با هزینه کرد این مبلغ پیشرفت پروژه تا 50 درصد می رسد.
البته قرارداد اولیه این پروژه حدود 900 میلیون تومان برآورد شده است که صداقت تاکید دارد: به جز 380 میلیون تومان اعتبار تملک سال قبل، هنوز 600 میلیون تومان دیگر برای تکمیل و تجهیز این ساختمان با تورم موجود لازم است و در صورتی که همه مبلغ تامین شود سال آینده پروژه به اتمام می رسد.
کتابخانه های عمومی قاینات نیازمند 44 میلیارد ریال اعتبار
پروژه های ناتمام، احداث ساختمان ملکی برای فضاهای اجاره ای، اتمام کتابخانه مرکزی قاین و... بخشی از نیازمندی های کتابخانه های عمومی قاینات است که رفع نیازهای آن 44 میلیارد ریال لازم دارد.
از این میزان به گفته رئیس اداره کتابخانه های عمومی قاینات، حدود 30 میلیارد ریال برای کتابخانه مرکزی در حال ساخت لازم است و چهار میلیارد و 400 میلیون ریال هم احداث کتابخانه جوادالائمه(ع) نیاز دارد.
بنا بر آمار مددی، به سازی کتابخانه نیمبلوک یک میلیارد، تاسیس ساختمان برای دو کتابخانه روستایی کرغند و اسفشاد هشت میلیارد ریال و تعویض مینی بوس کتابخانه سیار هم یک میلیارد ریال دیگر لازم دارد.
درصد نامشخص مرمت بافت تاریخی تون
بافت تاریخی تون فردوس 90 هکتار وسعت دارد که محله سردشت با 14 هکتار وسعت و آثار شاخص مانند حمام، مسجد، مدارس، راسته بازار و ... از بناهای شاخص آن است اما این شهر تاریخی در زلزله سال 49 دچار آسیب جدی شد و علاوه بر آن براساس سیاست های زمان، بخشی از بناها تخریب شد اما با همت میراث فرهنگی این بافت ارزشمند، ثبت ملی و برای مرمت و حفظ آن تلاش شده است و می شود.
با وجود این مدیر پایگاه بافت تاریخی شهر تون آمار دقیقی از آن چه بازسازی شده است ندارد اما می گوید: بناهای مورد استفاده مردم در اولویت مرمت و احیاست، برای مثال 80 درصد از کار مسجد جامع، 40 درصد از مدرسه علیا، 25 درصد از حمام جهانیار و حدود 65 درصد از مسجد سیدی و... مرمت شده است.
براساس اطلاعات اقدس کرمپور 38 تک بنا علاوه بر بافت در شهر تون ثبت شده و راه اندازی نمایندگی میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری فردوس و کارهای مرمتی از سال 84 بوده است./9314/ت303/ب1