عدم توجه نخبگان حوزوی به امر تبلیغ زیبنده نیست
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست بررسی آینده نگرانه تبلیغ دین در ایران اسلامی با حضور دستگاه ها و کنش گران فعال در عرصه تبلیغ دینی و حوزوی به همت پژوهشکده باقرالعلوم(ع) در سالن نشست های اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم برگزار شد.
حجت الاسلام حسین شهامت دهسرخی عضو هیأت علمی جامعه المصطفی العالمیه در این نشست خاطرنشان ساخت: در ارتباط با تبلیغ صحبت های زیادی مطرح است و صحبت و فکر نیز با هم اندیشی مثل جنگ به سامان می رسد و آسیب ها شناخته می شود.
وی با بیان این که در سایه برگزاری نشست های اندیشه ورزانه راه حل های مشکلات شناخته می شود، ابراز داشت: راهمان را خود خداوند در قرآن کریم مشخص کرده است، آنجا که میفرماید: «ادعُ إِلىٰ سَبيلِ رَبِّكَ بِالحِكمَةِ وَالمَوعِظَةِ الحَسَنَةِ وَجادِلهُم بِالَّتي هِيَ أَحسَنُ» که در این آیه درس بزرگی برای مبلغان و روحانیان بیان شده است.
عضو هیأت علمی جامعه المصطفی در ادامه ابراز داشت: این که امروز نخبگان حوزه به سمت مراکز مختلف آموزشی و پژوهشی جذب شده اند و نخبگان توامند به تبلیغ نمی روند امری زیبنده حوزه نیست در حالی که وظیفه ذاتی ما تبلیغ دین است.
وی با بیان این که در ماه رمضان و ماه محرم و صفر کسانی که حرف برای گفتن دارند به تبلیغ نمی روند، گفت:برخی فضلای حوزه چند برابر افراد کم تجربه مؤثر هستد که با یک منبر می توانند دیگران به دین جذب کنند ولی متأسفانه از این نعمت بزرگ خدایی بی بهره هستند.
حجت الاسلام شهامت در بخش دیگری از سخنان خود با تأکید بر این که تبلیغ باید حکیمانه باشد، یادآور شد: شهدا کاری کردند که برای اکثریت مردم کارشان قابل فهم درک بود و مانیز باید گفتمانی داشته باشیم که برای اکثریت مردم قابل فهم باشد نه گفتمان حداقلی.
وی تصریح کرد: این که می گوییم گفتمان طلاب و مبلغان برخی اوقات حداکثری نیست به این معنا است که ما برخی اوقات سرباز خدا نیستیم بلکه سرباز جریان های سیاسی می شویم در نتیجه مردم حرف های ما را می شنوند ولی خلاف حرف ما عمل می کنند، از این رو لازم است طلاب و مبلغان فارغ از مباحث جناحی به تبیین دین بپردازند و از سیاست زدگی در منابر پرهیز کنند./1330/ج