ضعف مدیریت و تدبیر برخی مسؤولان عامل نابسامانی "معیشت مردم" است
حجت الاسلام والمسلمین علی اکبر کلانتری نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری در گفت وگو با خبرنگار سیاسی خبرگزاری رسا، با اشاره به توجه آیات و روایات به مسأله معیشت و مسائل مادی گفت: مبانی قرآن کریم و روایات در عین حالی که بر معنویت و دوری از مادی گرایی تأکید می کند، توجه بسیاری به مسأله معیشت و مسکن دارد.
وی به برخی آیات و روایات که بر مسأله معیشت و مسکن انسان تأکید دارند اشاره و اظهار کرد: بر اساس تأکید آیات و روایات، انسان نباید دنیای خویش را فدای آخرت و آخرت خویش را فدای دنیا کند، بلکه باید هر دو مقوله را در نظر گرفته و میانه رو باشد.
حجت الاسلام والمسلمین کلانتری با بیان اینکه استفاده از دنیا در راستای بندگی خداوند امری پسندیده است، به روایت «الْکَمَالُ کُلُّ الْکَمَالِ التَّفَقُّهُ فِی الدِّینِ، وَ الصَّبْرُ عَلَى النَّائِبَهِ، وَ تَقْدِیرُ الْمَعِیشَهِ» اشاره و خاطرنشان کرد: در مبانی اسلامی یکی از مراتب کمال برای انسان «اندازه گیری زندگی» معرفی شده است و این یعنی انسان در کنار رعایت مراتب معنوی، به مسائل دنیوی و معیشتی خویش باید اهمیت دهد.
نماینده مجلس خبرگان رهبری با اشاره به تأکید و توجه روایات به مسأله مسکن ابراز داشت: در روایت یکی نشانه های خوشبختی انسان «منزل وسیع» دانسته شده است، زیرا این مقوله سبب آرامش انسان می شود، بنابراین نظام اسلامی در زمینه تأمین معیشت و مسکن اقشار گوناگون باید همه تلاش خود را به کار گیرد.
وی رونق تولید، ایجاد زمینه های بهره گیری از ظرفیت های داخلی و تقویت مدیریت و تدبیر را از عوامل تأمین معیشت و رفاه مردم دانست و بیان کرد: کشور ما در امر تأمین معیشت و تولید مسکن از امکانات و ظرفیت های فراوانی برخوردار است، اما آنچه که اهمیت دارد آن است که این ظرفیت ها و امکانات به طور درست مدیریت و تدبیر شده و در اختیار همگان قرار گیرد.
حجت الاسلام والمسلمین کلانتری ضعف مدیریت و تدبیر برخی مسؤولان کشور را از عوامل نابسامانی های موجود در مسأله «معیشت مردم» و «مسکن» دانست و گفت: مسؤولی که در یک منزل مجلل و وسیع به همراه امکانات فراوان زندگی کند، درد مردم را نخواهد توانست درک کند.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری با بیان اینکه مسأله «مسکن» درد و رنج و مشکل عمده مردم کشور محسوب می شود، عنوان کرد: امروز درآمد افراد بسیار پایین بوده و قیمت مسکن به صورت افسارگسیخته در حال صعود است و درآمد مردم با گرانی ها و قیمت های موجود تناسب ندارد؛ گاهی برخی کارشناسان می گویند در حال حاضر برخی افراد اگر 50 سال تلاش و فعالیت داشته باشد، شاید بتواند یک مسکن برای خود تهیه کند.
وی با اشاره به اینکه فاصله میان درآمد مردم و تهیه مسکن بسیار ناراحت کننده و نگران کننده است، افزود: دولت باید با روحیه انقلابی و جهادی به میدان امده و زمینه هایی را فراهم کند تا اقشار ضعیف و کم برخوردار بتوانند با تحمل فشار بسیار کم در یک برهه زمانی معقول صاحب خانه و مسکن شوند.
حجت الاسلام والمسلمین کلانتری در پایان با تأکید برلزوم تأمین معیشت و مسکن مورد نیاز مردم ابراز کرد: امروز کارشناسان اقتصادی باید طرح های ویژه ای را در این زمینه ارائه کنند و دولت نیز طرح های راهبردی آنها را به اجرا درآورد./841/ت302/ق