۰۸ آبان ۱۳۹۸ - ۱۶:۵۶
کد خبر: ۶۲۵۲۶۷
دکتر موسی نجفی تبیین کرد؛

مولفه های تمدن ساز در مکتب سیاسی امام رضا

مولفه های تمدن ساز در مکتب سیاسی امام رضا
با کتاب «مولفه های تمدن ساز در مکتب سیاسی امام رضا» می توان انسان ۲۵۰ ساله را در سه سطح و مقوله به هم مرتبط به نظاره نشست: نهضت حسینی، نظام علوی، تمدن رضوی.

به گزارش سرویس فرهنگی اجتماعی خبرگزاری رسا، دکتر موسی نجفی در کتاب مولفه های تمدن ساز در مکتب سیاسی امام رضا(علیه السلام) تمدن رضوی را مصداق کامل فلسفه شیعی- ولایی تمدن بیان میکند که نوع دیگر آن در سیر استعلایی تاریخ، تمدن برتر مهدوی است؛ تمدن اسلامی با حضور "امام معصوم (علیه السلام) " نه سکولار است و نه بنیادگرا و افراطی.

نجفی معتقد است به همان اندازه که از سلفیت خشونت بار مدرن دور است، تمدن تک ساحتی و محدود غرب را هم به چالش می‌کشاند و ارزش‌های آن را بی دوام و سعادت حاصل از آن را به جد نقد نموده و نظریه جنگ تمدن‌ها و پایان تاریخ را افسانه‌های عصر جدید می‌داند.

گفتنی است این کتاب در پنج فصل تهیه شده است و مباحث آن در دو حوزه تاریخ و اندیشه سیاسی قرار میگیرد هر چند این حوزه بین رشته‌ای نیز در افق تمدنی دیده شده است.

همچنین از نکات در خور توجه در کتاب این است که توجه به مکتب سیاسی امام رضا (ع) در حقیقت نقدی جدی به "نظریه خلافت" و از این زاویه "عیاری" برای تمدن مسلمانان در قرن اولیه اسلامی است؛ این زاویه نگاه مستقل و اصیل امام معصوم (ع) البته گزارشات رسمی مورخین دستگاه خلافت و هم دیدگاه‌های خاص مستشرقین غربی را یکجا به چالش کشیده و با خط سیر عمیق خود جریان شناسی مستقلی را تاریخ سیاسی اسلام دنبال میکند و خط سیر آن را تا تمدن برتر مهدوی ادامه می‌دهد. از این جهت در این نگاه نسبت این نظریه با تمدن مدرن و به دنبال آن دوران معاصر و عصر پس از مدرنیته اهمیت می‌یابد.

در حقیقت انس با مباحث این کتاب نوعی "امام شناسی تمدنی" است که در افق آن بسیاری از خطوط اصلی انقلاب اسلامی را میتوان ریشه یابی و یا آینده پژوهی نمود. این مسئله به خصوص در زمینه جریان شناسی، اندیشه سیاسی و تمدن شناسی تطبیقی نمود بیشتری می‌یابد.

در پایان می شود ادعا کرد با این کتاب میتوان انسان ۲۵۰ ساله (یعنی حیات مبارک امامان معصوم (ع)) را در سه سطح و مقوله به هم مرتبط به نظاره نشست: نهضت حسینی - نظام علوی - تمدن رضوی/918/د101/س

ارسال نظرات