بایستههای نهضت مواسات
به گزارش خبرگزاري رسا، به لطف خدا از ابتدای دوره کرونا تاکنون روحیه خدمت و دستگیری مردم به ویژه توسط کادر درمانی و گروههای جهادی طلاب، دانشجویان و اقشار مختلف در سطح خوبی محقق شد که هم الفت و محبت مردمی را افزایش داد و هم روند درمان و گرهگشایی را تسهیل نمود و هم رضایت رهبر معظم انقلاب را شاهد بودیم. اما اکنون که در تداوم مدیریت کرونا هستیم و ماه مبارک رمضان هم در پیش است، برای هرچه بهتر برگزار شدن نهضت خدمت و امداد و مواسات مطالبی است که خوب است مورد توجه قرار گیرد:
1. این اقدام و اقدامهای مشابه صرفاً بهعنوان یک فعالیت و اجرای برنامه نگاه نشود؛ اینها بخشهایی از منظومه توانمندی ایران و انقلاب اسلامی است که در افق تمدن نوین اسلامی در حال تحقق است؛ هم امید و الگو برای دوستداران انقلاب و ایران است و هم دقیقاً توسط دشمن رصد و تحلیل میشود و همه اینها سیلی و سنگی است که بهسوی دشمنان پرتاپ میشود؛ بنابراین خادمان نهضت مواسات بدانند مجاهدان خط مقدم مکتب اهلبیت(ع) هستند.
2. با توجه به شرایط موجود و اهمیت و حساسیت اوضاع جامعه، فرصت مناسبی است که برای تکثیر و افزایش ضریب نفوذ کمکهای مردمی برنامهریزی شود. برای همگانی شدن این خدمت لازم است بین ستادهای ملی مرتبط با ظرفیتهای مردمی از قبیل ائمه محترم جمعه، مساجد، بسیج، کمیته امداد، حوزه علمیه، گروههای جهادی، سازمان تبلیغات و آستان قدس رضوی هماهنگی برقرار شود و با مقیاس استان، شهرستان و خانواده، جمعیت برای فراگیری جریان کمک و تعاون برنامهریزی شود. اگر این مهم انجام نشود، خوف آن است که مجموعههای فعال که همیشه هستند، دوباره فقط آنها در میدان باشند و موضوع تکثیر و افزایش ضریب خدمتدهندگان اجرایی نشود.
3. با توجه به فرصت ماه مبارک رمضان، خوب است یک یا حداکثر سه بسته کمک و حمایتی تعیین شود تا مجموعههای خدمترسان توان و ظرفیت خود را برای تأمین و توزیع کمکها بسیج کنند و مددجویان نیز احساس تفاوت و تبعیض در بهرهمندی خدمات را نداشته باشند.
۴. خوب است مبلغ حداقلی مثل ۵۰هزار تومان مشخص شود و راههای مختلف برای وصول و تأمین مثل کسر از حقوق برای کارمندان، پرداخت تلفنی، محاسبه روی قبض موبایل و... تا امکان مشارکت افراد بیشتر و مبالغ بیشتری هم فراهم شود و اگر ظرفیت بانکها و صندوقهای قرضالحسنه هم بهکار گرفته شود، امید است در ارتقای مشارکتها مؤثر واقع شود.
5. از جمله اولویتها این است تا در یک الگوی ملی، گروه هدف مددجویان با شاخصهایی مشخص شود و با تجمیع بانک اطلاعات و هماهنگی و تقسیم کار بین مجموعههای خدمترسان امکان خدمات تکراری و موازی در مناطق و خانواده را کاهش دهیم.
6. بدون تردید دستگاهها و نهادهایی، حسب امکانات و مأموریتهایی که دارند با منابعی که در اختیارشان هست، قصد ورود و کمک به این نهضت را دارند که بسیار لازم و مبارک است؛ در ادامه شاهد هستیم برخی از مجموعههای مردمی هم انتظار تأمین و همراهی از سوی این نهادها را دارند که این هم فی نفسه خوب است و اشکال ندارد، اما لازم است منطق و ضابطه توزیع منابع توسط نهادها و استفاده تشکلهای مردمی از امکانات نهادهای عمومی مشخص شود تا اینکه نشود یک تشکل از چند نهاد کمک دریافت کند و خیلی از تشکلها امکان دریافت کمک از یک نهاد را نداشته باشند.
7. منکر اطلاعرسانی و انعکاس اخبار و معرفی خدمات نیستم؛ اصل این کار مفید و بلکه لازم است، اما فراموش نکنیم برای بسیاری از مردم روشن شده برخی از کلیپها و گزارشها فقط برای تبلیغات اشخاص و غرضهای فرعی است و اهمیت نمایشی آنها بیشتر از اقدامهای عملی و خدمات مورد انتظار بوده، تا جایی که شاهد واکنشهای مردمی در برخی موارد بودهایم؛ خوب است برای نحوه اطلاعرسانی و انعکاس این خدمات ضوابط و چارچوبی مشخص شود.
8. آنچه در این روزها بعد از بیانات مقام معظم رهبری در روز میلاد امام زمان(عج) شاهد بودم، تلاش و اهتمامی است که مجموعههای مختلف مردمی و انقلابی فعال شدهاند و اکثراً هم در تأمین سبد خواربار خانوادههای مورد حمایت فعال هستند. بهنظرم سایر حمایتهایی که مورد نیاز و انتظار است و در بیانات حضرت آیتالله خامنهای بود؛ مثل اجاره مستأجران، تعهدات مالی سررسید شده که میتواند استمهال شود، تولید برخی خدمات و... میتواند در فهرست اولویتهای نهضت منظور شود.
امید است این رزمایش و موارد مشابه مسیری باشد که منتهی شود به تمدن نوین اسلامی؛ زیرا که از مهمترین مزیتهای تمدنی یکی استفاده از سرمایه و منابع داخلی است و دیگری اینکه به نقطهای برسیم که سربلند باشیم و موفق؛ انشاءالله و بعون الله تعالی./1360/