مسجدی که زنان روستا را قالیباف کرد
به گزارش خبرگزاری رسا، نام روستایشان دلجلی (دلجلو) است؛ در ۱۵ کیلومتری شهرستان خوی از استان آذربایجان غربی که دارای بیش از ۵۰ خانوار سکنه است. برخی از ساکنان در شهر زندگی میکنند و تنها در بهار و تابستان برای کار، راهی روستا میشوند. این روستا دارای مسجدی به نام سیدالشهدا(ع) است که از دو سال پیش، دارای کانون فرهنگی و هنری شده است.
تصویری از روستای دلجلی شهرستان خوی
رتبه سوم یک کانون روستایی در طرح ایران قوی
کانون زهرای اطهر (س) خوی در این دو سال فعالیت، برنامههای مختلف فرهنگی و هنری را اجرایی کرده است. آنها در طرح ملی ایران قوی، برگزاری دورههای آموزش قرآن، تفسیر نهج البلاغه و طرح تلاوت نور و پس از آن، طرح «شنبههای با کتاب»، سه شنبههای تکریم و تشکیل گروه سرود و تئاتر را اجرایی کردند. اما آنها در طرح ملی ایران قوی کانونهای مساجد توانستند رتبه سوم در رواق کارآفرینی را به خود اختصاص دهند که موضوع و محور گزارش ما هم از آنان است.
نصیبه عظیمی مسئول کانون زهرای اطهر روستای دلجلی
خانم مسجدی که زنان روستا را قالیباف کرد
مسئولیت این کانون برعهده «نصیبه عظیمی» است که در خصوص فعالیتهای کارآفرینی میگوید: «متوجه مشکلات اقتصادی خانوارهای روستا شدم و با هدف تقویت فعالیت فرهنگی خانوار، طرح اشتغال خانگی و کارآفرینی قالیبافی را در مسجد مطرح کردم که با استقبال مواجه شد. ما از یک سال قبل به دلیل اینکه قالیبافی در میان روستاییان جدید بود و تجربهای وجود نداشت، آموزشها را آغاز کردیم که زنان روستایی برای کسب درآمد از این کارآموزی استقبال بسیاری کردند.»
زنانی که با آموزشهای کانون مسجد روستای خود این روزها از قالیبافی برای خود درآمد کسب میکنند
درآمد میلیونی زنان روستایی از قالیبافی
کرونا البته برنامههای این مسجدیها را به هم ریخت و نتوانستند آن چنان که باید و شاید اشتغالزایی خود را پیش ببرند، اما همان سه، چهار نفری که در روستا با این طرحها قالیباف شدند، درآمد خوبی دارند. عظیمی میگوید: «هر قالی کوچک بافته شده زنان ما حدود ۱.۵ یا ۲.۵ میلیون فروخته میشود که با کسر هزینهکردها حدود یک تا ۲ میلیون برای زنان درآمدزایی دارد.»
جلسه مدیران کانون روستای دلجلی
برای رفع مشکلات اقتصادی این فعال مسجدی تصمیم گرفته است، هنر و مهارت روستاییان را به عرصه اقتصاد بیاورد و زمینه درآمدزایی را برای آنان فراهم کند. او میگوید: «در نخستین دوره هفت نفر از زنان روستا آموزش دیدند و مهارت لازم را در زمینه قالیبافی کسب کردند. امسال بنا داریم این آموزشها را جدیتر و گستردهتر برای زنان روستایی فراهم کنیم تا بتوانیم زمینه اشتغالزایی را برای آنان به وجود آوریم. حتی بنا داریم علاوه بر آموزش با کمک مسجد و خیرین برای زنان دارقالی هم فراهم کنیم.»
مسجد سیدالشهدا(ع) روستای دلجلی شهرستان خوی
زنی که هم مدیر است و هم کشاورزی میکند
اینکه یک زن توانسته باشد چنین مدیریتی داشته باشد و بتواند زمینهساز اشتغال زنان روستای خود شود جای بسیار خوشحالی دارد. عظیمی میگوید: «در یک روستای دورافتاده با کمترین امکانات و با اعتماد هیأت امنا و چند نفر از اهالی روستا، تا حدودی در اجرای برنامهها موفق بودم. از ایده بچههای مسجد در طرحهای فرهنگی استفاده کردیم، اما با وجود اینکه من یک همسر، بعد یک مادر و بعد یک مدیر کانون هستم، بارها زمین خوردم؛ بارها شنیدم که این طرحها در یک روستا پیاده نخواهد شد و کارایی ندارد، اما توانستیم با وجود اینکه موانعی در اجرای طرح داشتیم، موفق شده و طرح کارآفرینی قالیبافی را به یک فرصت اقتصادی در روستا تبدیل کنیم.»
مزار شهدای روستای دلجلی در گلزار شهدای شهرستان خوی
روستای دلجلی علیرغم کوچک بودن، بیش از ۷ شهید را به انقلاب تقدیم کرده است. عظیمی میگوید: «هماکنون در روستا ۵۰ نفر عضو بسیج هستند. من علاوه بر مسئولیت کانون مساجد روستا، فرمانده بسیج هم هستم، اما عمده فعالیتهای ما در پاییز و زمستان است و در حال حاضر در مزرعه مشغول کار هستیم.»
زنان روستا علاقهمند کلاسهای آموزش قرآن هستند که به واسطه نبود امکانات محرومند
روستاییان نیازمند حمایت
«جوانان روستایی دارای استعدادها و ظرفیتهای بسیاری هستند که باید شناسایی و پرورده شوند.» این، جمله خانم عظیمی است که ادامه میدهد: «جوانی را در روستای شناسایی کردم که در زمینه تولیدات متناسب با فضای مجازی مسلط است و هماکنون نرمافزار خبری را طراحی کرده است. بانوان روستا علاقهمند یادگیری قرآن هستند، اما بودجه و امکانات لازم را نداریم. از مسئولین خواهشمندم به مشکلاتمان بیشتر اهمیت بدهند زیرا روستاییان بیشتر از شهر به مساجد اهمیت میدهند. موانع زیادی برای کار ما وجود دارد که اگر حمایت شود، میتوانیم جذب بیشتر و فعالیتهای بهتری داشته باشیم.»