آیا امکان بروز بیماری بعد کرونا وجود دارد؟
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از جام جم آنلاین، ایرج خسرونیا، در گفتگو با خبرنگار مهر، گفت: کرونا باعث شد که بسیاری از بیماریهای داخلی آشکار شود. به عنوان مثال خیلیها قبل از اپیدمی کرونا پیش دیابتیک بودند و بعد از کرونا به دلیل مصرف کورتن و برخی داروها، اکنون متأسفانه مبتلا به دیابت شدهاند.
وی افزود: تعداد موارد دیابت که در طول مدت اپیدمی کرونا شناسایی و ویزیت کردیم، خیلی بیشتر از دوران قبل از کرونا بوده است. البته موارد شناسایی شده تحت نظر متخصصین داخلی و فوق تخصص غدد هستند.
خسرونیا ادامه داد: شاید بتوان گفت در مورد سایر بیماریها از جمله امراض گوارش نیز تعداد موارد بروز مشکلات گوارشی بعد از ابتلاء به کرونا افزایش پیدا کرده است. حتی در اوایل عوارض گوارشی از جمله اسهال و یبوست و دردهای گوارشی کووید ۱۹ بیشتر بود و بعد به مشکلات ریوی و سایر مشکلات تبدیل میشد.
وی افزود: بیماران دچار مشکلات مزمن دستگاه گوارش از جمله کولیت اولسروز، سیروز کبدی و…، دچار تشدید بیماری و عوارض آن متعاقب ابتلاء به کرونا شدند.
خسرونیا با عنوان این مطلب که کرونا همچنان وجود دارد و عوارض دراز مدت آن باقی خواهد ماند، گفت: تغییرات اجابت مزاج و موارد ابتلاء به کبد چرب و حتی بروز زخمهای گوارش نیز از پیامدهای کرونا است و با قاطعیت میتوان گفت که از دهان تا مقعد، عوارضی را ایجاد کند ولی هر چه باشد قابل کنترل خواهد بود.
رئیس جامعه پزشکان متخصص داخلی ایران تاکید کرد: با وجود کنترل اپیدمی و درمان هنوز برخی افراد بی اشتها هستند و یا مزه غذا یا بوها را متوجه نمیشوند. ابتدا تصور میشد این عوارض کوتاه مدت است و بر طرف میشود؛ حتی به برخی بیماران قول بازگشت چشایی و بویایی بعد از ۶ ماه داده بودیم، ولی هنوز درگیر این عوارض هستند.