۲۹ مهر ۱۴۰۲ - ۱۴:۵۹
کد خبر: ۷۴۴۲۷۱

نهادهای فرهنگی در تولید آثار با موضوع فلسطین کوتاهی‌ کرده‌اند

نهادهای فرهنگی در تولید آثار با موضوع فلسطین کوتاهی‌ کرده‌اند
یک تحلیلگر مسائل بین‌الملل گفت: علاوه بر سینماگران، نهادهای متولی فرهنگ و هنر نیز کوتاهی‌هایی در زمینه تولید آثار هنری با موضوع اشغال فلسطین داشته‌اند.

به گزارش سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، سی‌‌وهشتمین قسمت از برنامه «نقد سینما» شب گذشته ۲۸ مهرماه روی آنتن شبکه چهار سیما رفت و امیر مافی در میز گفت و گوی ویژه با موضوع «تصویر فلسطین و اشغال در سینمای ایران» به گفت و گو با علی عبدی تحلیلگر مسایل بین‌الملل پرداخت.

امیررضا مافی در ابتدای این برنامه گفت: در هفته‌ای که گذشت، اتفاقات فراوانی رخ داد. لازم می‌دانم قتل عام مردم مظلوم غزه توسط رژیم منحوس صهیونیستی را به همه آزادی‌خواهان و آزدگان جهان تسلیت عرض کنم، در روزگاری که حقوق بشر و منادیان کرامت انسانی، شاهد و ناظر ایستادند تا سفاکان رژیم صهیونیستی به قتل و غارت مردم غزه بپردازند.

وی ادامه داد: این حجم از دنائت و پستی و سکوت بین‌المللی در تاریخ ثبت خواهد شد، سکوتی که برای خون‌های غربی به سرعت شکسته می‌شود و آدم از این روزگار و شرایط به تنگ می‌آید‌. بیمارستان، کلیسا و حتی مدرسه بمباران می‌شود و نهادهای حقوق بشری جز بیانیه کاری را انجام نمی‌دهند؛ حتی در شورای امنیت غربی‌ها طرح آتش‌بس را رد و با سفر به رژیم صهیونیست از آدم‌های جانی حمایت می‌کنند.

در میز گفت و گوی ویژه با موضوع «تصویر فلسطین و اشغال در سینمای ایران» علی عبدی (تحلیلگر مسایل بین‌الملل) بیان کرد: رژیم صهیونیستی، آمریکا، اروپا و ناتو در رسانه به دنبال این هستند که جای جلاد و قربانی را تغییر دهند. نقطه عطفش هم بمباران بیمارستان العادی بود که روایت را عوض کردند و موشک‌های اسلامی را مقصر دانستند. دولت اسرائیل تصمیم گرفته است دستور توقیف دفتر الجزیره را در فلسطین اشغالی بدهد چراکه گزارش بسیار دقیقی درباره بمباران وحشیانه بیمارستانی در غزه ارایه داده که موجب خشم آنها شده است. 

این تحلیلگر مسایل بین‌الملل افزود: رژیم صهیونیستی ایران را از سال ۱۹۸۹ یا ۱۹۹۰ دشمن خود شناخت و همچنین تهدید برای امنیت جهانی. این مساله را وارد رسانه نیز کرده است‌. متاسفانه در این سوی میدان ما هنوز شروع به کار رسانه‌ای نکرده‌ایم.

مافی درباره رسانه‌های فارسی‌زبان بیان کرد: زمانی که همه‌ جهان اسرائیل را یک صدا محکوم می‌کند متأسفانه ما فارسی‌زبانانی داریم که از روایت اسرائیل دفاع می‌کنند؛ تأکید می‌کنم فارسی زبان چون آن‌ها را ایرانی نمی‌دانم. اگر ما در سینما مساله فلسطین را باز کرده بودیم و فیلم می‌ساختیم این افکار کمتر روی جوانان ما تاثیر می‌گذاشت.

عبدی در ادامه اظهار کرد: فارغ از فیلم «بازمانده» زنده‌یاد سیف الله داد، فیلم «صبح» مسعود کیمیایی هم لایه‌های زیرین دارد که باید بدان پرداخته و درباره‌اش صحبت شود چراکه اشاره‌های بسیار درستی دارد. متاسفانه در دهه‌های اخیر اثر شاخص و قابلی نداشتیم. «روز شیطان» ساخته افخمی هم فیلم درخشانی بوده اما رسیدن به «روباه» بعد از «روز شیطان» صعودی نیست. حتی در آثار افخمی با توجه به ترور‌های هسته‌ای انتظار می‌رفت نسخه‌ به روزشده و دقیق‌تری را بازسازی کند.

وی در پایان خاطرنشان کرد: علاوه بر سینماگران، نهادهای متولی فرهنگ و هنر نیز کوتاهی‌هایی در زمینه تولید آثار هنری با موضوع اشغال فلسطین داشته‌اند و باید بازخواست شوند. به عنوان مثال جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی به عنوان یکی از متولیان امیر بعد از یک دهه هنوز دغدغه رژیم صهیونیستی و فلسطین ندارد. البته برخی از سینماگران شاید آشنایی با موضوعات این چنینی نداشته باشند و برایش مسأله نشده است. هنرمند باید چیزی برایش مساله شود تا آن را تبدیل به درام سینمایی کند.

ارسال نظرات