۰۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - ۱۵:۳۳
کد خبر: ۷۵۷۵۰۰
عضو هیئت رئیسه مجمع نمایندگان حوزه علمیه در گفتگو با رسا مطرح کرد؛

حوزه علمیه اصفهان نیازمند توجه ویژه مسئولان

حوزه علمیه اصفهان نیازمند توجه ویژه مسئولان
اصفهان ـ حجت الاسلام عسگری حوزه علمیه اصفهان را دارای پیشینه ای انقلابی، اثرگذار و فعال در امور سیاسی و اجتماعی خواند که متأسفانه نزدیک به دو دهه است که آن رونق سابق را ندارد؛ وی استفاده از تمام ظرفیت حوزه اصفهان را نیازمند توجه ویژه مسئولان عنوان کرد.

حجت الاسلام ابولقاسم عسگری نماینده طلاب اصفهان در مجمع نمایندگان طلاب کشورو عضو هیئت رئیسه این مجمع در گفت و گو با خبرنگار سرویس حوزه و روحانیت خبرگزاری رسا، پیرامون پیشینه حوزه علمیه اصفهان گفت: حوزه علمیه اصفهان از اواخر قرن چهارم با تشکیل مدرسه علایی آغاز شد اما بعد از آن با روی کار آمدن حکومت صفویه به صورت گسترده تر این حوزه رشد کرد.

وی افزود: یکی از مهم ترین فعالیت هایی که حوزه علمیه اصفهان را مشهور کرد، فعالیت هایی است که  در سایه حکومت شاه طهماسب صفوی انجام شد. شاه طهماسب به سبب علقه ای که مذهب شیعه داشت دست علما را برای فعالیت باز گذاشت و برخی از این علما به مقام شیخ الاسلام رسیدند و در جهت گیری های شاه موثر واقع می شدند. پس از آن در دوره هجوم افغان ها به ایران و اصفهان علما در سازماندهی و تشکیل مقاومت بسیار موثر بودند.

عضو هیئت رئیسه حوزه علمیه اصفهان را یک مرکز تأثیر گذار در حوادث مختلف سیاسی و اجتماعی دانست و در این باره توضیح داد: به عنوان مثال در قضیه مشروطیت علما و خصوصا حاج آقا نورالله نجفی بسیار فعال بودند. یا در قضیه نهضت تنباکو هم علمای تراز اول اصفهان همه جانبه از این نهضت حمایت می کردند.

حجت الاسلام عسگری با اشاره به فعالیت حوزه علمیه اصفهان بعد از انقلاب، تمجید های امام(ره) را گواه بر اثرگذاری این حوزه در مسائل مختلف عنوان کرد و اظهار داشت: بعد از انقلاب و خصوصا در جنگ تحمیلی حوزه علمیه اصفهان خوش درخشید، به گونه ای که اصفهان آمار خیره کننده ای در زمینه تعداد شهدا و رزمندگان دارد، حتی در تعداد شهدای روحانی نیز سرآمد کشور است.

وی یکی از وجه هایی که حوزه علمیه اصفهان را ممتاز می کند، تلاش برای تولید محتوا و در کنارش حفظ میراث محتوایی علمای گذشته دانست و مرکز رایانه ای حوزه علمیه اصفهان را یکی از بهترین تلاش ها در این امر معرفی کرد.

عضو هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب کشور، فعالیت پرحجم علما در مقاطع حساس انقلاب، نظیر روز های فتنه 78 و 88  را مصداقی از انقلابیگری حوزه علمیه اصفهان خواند و اظهار داشت: برخی علما نظیر مرحوم آیت الله فقیه ایمانی تولیت مدرسه دارالحکمه اصفهان ایام سیاسی خاص مثل انتخابات، گاهی دو هفته مدرسه را تعطیل می کرد تا طلاب به جهاد تبیین بپردازند.

وی یکی دیگر از نمونه های انقلابی گری حوزه علمیه اصفهان را برخی رویش های جدید حوزه معرفی کرد و ابراز داشت: برخی رویش های جدید در حال  انجام فعالیت های علمی و تبلیغی شاخصی هستند؛ از جمله این  فعالیت ها پژوهش هایی است که در زمینه حکمرانی و هنرهای انقلابی انجام می شود.

حجت الاسلام عسگری یکی از مهم ترین موفقیت های حوزه علمیه اصفهان در زمینه ترویج فرهنگ انقلاب و گفتمان انقلاب، بحث های خطابه است. که در بخشی موارد از شهر قم هم پیشی گرفته است.

وی در پاسخ به  این سوال که ارزیابی شما از وضعیت کنونی حوزه علمیه اصفهان چیست، جواب داد: علی رغم فعالیت های خوبی که جسته و گریخته در حوزه علمیه اصفهان می شود، متأسفانه ما شاهد وضعیت خوبی در نحوه مدیریت این حوزه نیستیم و در این 10-15 سال اخیر این مرکز مهم یک افت جایگاه قابل توجهی را نسبت به گذشته درخشان خودش شاهد است.

حوزه علمیه اصفهان برای استفاده از تمام ظرفیت هایش نیازمند توجه ویژه مسئولان است

عضو  هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب کشور مهم ترین دلایل این افت جایگاه را عدم توجه بایسته به رویش های جدید حوزوی و عدم اهتمام کافی مسئولان نسبت به طرح های تحولی دانست.

حجت الاسلام عسگری حوزه علمیه اصفهان را دارای ظرفیت های بسیاری خواند که برای استفاده از ظرفیت ها اقدام جدی متولیان امر را می طلبد.

وی عدم استفاده از ظرفیت طلاب جوان در سطح شهر اصفهان را موجب مهاجرت برخی طلاب به دیگر حوزه های علمیه نظیر قم دانست و پیرامون مشکلات طلاب اصفهان تصریح کرد: متأسفانه به دلیل برخی مشکلات برخی طلاب جوان دلسرد شده و به کار های غیر طلبگی روی می آورند. به عنوان مثال حوزه برای طلابی که در میدان در حال تبلیغ هستند برنامه خاصی ندارد و نظیر اینکه اگر طلبه ای در آموزش و پرورش  مشغول شود ارتباطی با آنها برقرار نمی کنند، در صورتی که این طلاب نیازمند پشتیباتی علمی و معنوی هستند.

حوزه علمیه اصفهان برای استفاده از تمام ظرفیت هایش نیازمند توجه ویژه مسئولان است

 حجت الاسلام عسگری یکی دیگر از مشکلاتی که در حوزه علمیه اصفهان و البته اغلب حوزه های کشور وجود دارد بهره نبردن از موقوفات مربوط به حوزه علمیه عنوان کرد و اظهار داشت: علی رغم اینکه مغازه های زیادی از میدان امام اصفهان وقف حوزه هستند، متأسفانه خبری از درآمد حاصل از این موقوفات نیست.

وی از مسئولان درخواست کرد با توجه به اینکه رهبر معظم انقلاب بر استقلال حوزه های علمیه اصفهان، قم و مشهد تأکید دارند، شرایطی را مهیا کنند تا حوزه علمیه اصفهان همانند گذشته یکی از قطب های اثرگذار در کشور و حتی سطح بین الملل باشد.

عضو هیئت رئیسه مجمع نمایندگان طلاب کشور در پایان از رویکرد خبرگزاری رسا در پوشش اخبار و پیگیری هایش تقدیر کرد و برای این خبرگزاری آرزوی توفیقات روز افزون داشت.

ارسال نظرات