قهرمانان مبلغ، در قاب مستند
به گزارش خبرنگار سرویس فرهنگی و اجتماعی خبرگزاری رسا، برنامه تلویزیونی «یکی از ما» که به زیست تبلیغی روحانیون می پردازد، هر روز از شبکه سوم سیما پخش می شود.
یکی از بخش های این برنامه، مستند های کوتاهی است که از محل تبلیغ روحانی و در مصاحبه با سوژه تهیه شده است که تهیه کننده آن زهره نجف زاده، یکی از دانش آموختگان دانشکده دین و رسانه دانشگاه صداوسیما است.
گفتگویی با میثم غلامی که 5 قسمت از این مستند را کارگردانی کرده و برای ضبط آن به استان ایلام، لرستان و قم سفر کرده است داشته ایم و مراحل و جذابیت های تولید مستند را یادآور شده است.
غلامی از طلاب دانش آموخته مرکز اسلامی هنر بوده و علاوه بر همکاری در ساخت آثار مستند و تدوین برخی مستند های پخش شده، کارگردانی مستند « در جستجوی یک سرباز، مجموعه مستند حال خوب و تدوین فیلم مستند آستیگمات» را برعهده داشته و افتخارات استانی، کشوری و بین المللی را کسب کرده است.
در ادامه مشروح گفتگوی رسا با این مستندساز تقدیم شما می شود:
میثم غلامی در خصوصی ایده اولیه برنامه تلویزیونی «یکی از ما» گفت: این برنامه در مجموعه رسانهای «نهضت» و با همراهی شبکه سه، تولید شده است و صرفا مستند نیست بلکه فیلم های داستانی و برنامه تلویزیونی هم دارد. تهیه کنندگی مستند کار به عهده خانم نجف زاده بوده و من نیز کارگردانی آن را داشته ام و این مجموعه 20 قسمتی را به سرانجام رساندیم. کارگردانی 5 قسمت کار به عهده من بوده که سه قسمت دراستان ایلام یک قسمت در قم و یک قسمت در لرستان کار شده است.
وی با بیان اینکه سوژه های مستند روحانیونی هستند که در نقاط مختلف کشور فعالیت های تبلیغی می کنند، افزود: سوژه های مستند اکثرا روحانی مستقر بوده که در یک محله ای فعالیت می کنند. اکثر مردم کشور فعالیت های این روحانیون را ندیده اند در حالی که بسیاری از آن کارهای بزرگی کردند که در سطح محله، استان و شهرستان تأثیر گذار بوده و این عزیزان در موارد زیادی فراتر از حد امکانات خود ظاهر شدند و در بین مردم محبوبیت خاصی داشته و افراد مقبولی در جامعه هستند.
این کارگردان مستندساز در تشریح یکی از سوژه های خود گفت: در ابتدا مستند زیست تبلیغی حجت الاسلام ابراهیم سوری، امام جماعت روستای خاکبتیه در الیگودرز لرستان را ساختم. به من گفته بودند که در این روستا مواد مخدر ماری جوانا تولید می شده که روحانی محل با صحبت و رایزنی آن ها را منصرف کرده است اما وقتی وارد روستا شدم دیدم فراتر از این بوده و در یک روستایی که خانه عالم آن نه گاز داشته نه نفت و یک بنای نیمهکاره است، با به کارگیری اهالی و تعامل افراد، مسجد، خانه عالم ساخته و زمین فوتبال تأسیس کرده است و همچنین پس از یک رایزنی مدرسه روستا را نیز بازسازی کرده است.
وی در ادامه با بیان اینکه حجت الاسلام سوری همسر خود را همزمان با حضور در منطقه تبلیغی از دست داده است، خاطرنشان کرد: روستای خاکبتیه از شهر الیگودرز 40 کیلومتر فاصله داشته که بین کوه و دره های بزرگ قرار دارد و جاده دسترسی آن نیز خطرناک است که متأسفانه همسر این روحانی دچار سکته قلبی شده و چون خود روحانی ماشین نداشته، برای تهیه ماشین زمان از دست می دهد و قبل از رسیدن به بیمارستان همسرش فوت می کند. همین ماجرا سبب می شود که حجت الاسلام سوری پیگیری احداث یک پایگاه اورژانس در روستا را آغاز کند و در حال حاضر شکل گرفته و امکانات خوبی دارد.
غلامی در ادامه به حجت الاسلام مهدی سوری و همسر وی سرکار خانم سمیه اختر اشاره کرد و گفت: در یکی از ایام تبلیغی همسر روحانی روستا متوجه می شود اهالی روستای چمژاب شهرستان دره شهر استان ایلام مرتکب سقط جنین می شوند و از این رو پیگیری های لازم را برای گفتگو و پیدا کردن چاره انجام می دهند تا زنان را از این کار منصرف کنند و همچنین در اقدام خیرخواهانه دیگری یک خانم دکتر متخصص باتجربه را برای درمان زنان نابارور به اهالی روستا مرتبط می کند.
وی ادامه داد: حجت الاسلام مهدی سوری روحانی روستای چمژاب که سوژه دیگر این مجموعه بود وقتی که می بیند جوانان با هم دعوا دارند که به درگیری قبیله ای هم منجر می شود، با رایزنی های خود این دعوا را کم می کند. مسئله دیگر روستا این بود که بعضی از جوانان روستا اهل مشروب بودند که با پیگیری های ایشان تا حد بسیار زیادی این مسئله رفع می شود و ایشان در رفاقت با جوانان آن ها را مسجدی کرده است.
کارگردان مستند «یکی از ما» به سوژه دیگر خود در شهر ایلام اشاره کرد و گفت: قسمت بعد نیز محمدحسین جوادی بوده که در شهر ایلام بوده و کنشگر اجتماعی بسیار قوی است که تمام زندگی خود را وقف کار خیر کرده و همسرش نیز به طور کامل با وی همراه بوده و در کنار هم برای فقرا و نیازمندان آن شهر یک حامی خوب هستند. در این راستا مشکلات زوج هایی که می خواهند ازدواج کنند را حل کرده و تا حدودی جهیزیه را تأمین می کنند.این زوج برای افراد مستضعف خانه ساختند و فراتر از حد وسع نیز کار کرده که کمیته امداد استان ایلام پیشنهاد می دهد برای امور خود یک خیریه احداث کنند.
وی به یکی از مبلغان زندان به عنوان سوژه آخر خود اشاره کرد و افزود: حجت الاسلام «ابراهیم انجم شعاع» سوژه یکی از قسمت های مستند بوده که به طور اتفاقی برای تبلیغ به زندان اعزام می شود و 54 روز داخل زندان حضور پیدا می کند. این روحانی را به بند قاتلان وارد می کنند که با آن ها تعامل می کند. این روحانی سوژه جالبی برای مستندساز بوده و در سخنان خود بیان کرده شاید نتواند حکم اعدام آن فرد را لغو کند اما کارهای بیرون زندان و رسیدگی به خانواده و فرزندان آن ها را پیگیری کرده است و شخصیت ماندگاری در میان زندانیان شده است.
غلامی در ادامه تأکید کرد: کسانیکه بیرون زندان حجت الاسلام انجم شعاع را دیده اند از وی به نیکی یاد کردند و برخی از این زندانیان نیز گفته اند جایی که احساس کردند به انتهای خط رسیدند یک روحانی حضور داشته که حرف آن ها را گوش می کند.
وی در پایان با بیان اینکه بازخوردهای خوبی از مستند در شبکه های اجتماعی و کانال ها دریافت کرده است، خاطرنشان کرد: خوشبختانه اتفاق مبارکی در پی این برنامه رخ داد و برش هایی از فیلم در کانال های مختلف بازنشر شده است. دیده شدن این مستندها به علت پاکی و سلامت مبلغینی است که در سکوت خبری تمام کار کردند. هدف ما قهرمان سازی نیست بلکه می خواهیم به مردم نشان دهیم در کشور ما قهرمان های واقعی هستند و در حد توانشان کار کردند.
برای مشاهده این مجموعه مستند می توانید از اینجا در سایت شبکه مستند سیما اقدام کنید.