مردم برای صرفه جویی در آب از تجهیزات کم مصرف استفاده کنند / عقب افتادگی جدی در شبکه فاضلاب داریم
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، مهدی نظرزاده، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم در نشست خبری با اصحاب رسانه که بعد از ظهر امروز در سالن جلسات اداره شرکت آب و فاضلاب قم برگزار شد با اشاره به وضعیت فاضلاب های سطح استان قم اظهار داشت: هرچند عقب افتادگی جدی در زمینه فاضلاب استان قم وجود دارد اما تلاش ما این است که زیرساخت های فاضلاب استان را در صورت تامین منابع لازم، آماده و به سرانجام برسانیم.
وی افزود: مشکلات فاضلاب استان اولویت بندی شده و خطوط اصلی فاضلاب ها پایش شده است و با تامین اعتبار و ورود بخش خصوصی کارها درحال انجام است و خط فاضلاب تا ورودی خیابان انسجام امتداد پیدا کرده است.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم با اشاره به مشکلات فاضلاب شهرک پردیسان بیان داشت: شبکه های فاضلاب مناطق مسکن مهر همزمان با آبرسانی این مناطق درحال انجام است و با اشاره به مشکلات دفع فاضلاب در سایت های مسکن مهر در گذشته در تلاشیم تا در سایت های نهضت ملی مسکن، شبکه فاضلاب و آب را به طور همزمان اجرایی کنیم.
وی افزود: در بخشهای مختلف پردیسان، از جمله سایت ۱۷ هکتاری و ۲۲ هکتاری شبکه آب و فاضلاب اجرا شده و پروژه های احداث شبکه آب و فاضلاب سایت های ۲۷ هکتاری و ۵۶۰ هکتاری شهید رئیسی، در حال اجرا هستند و هدف این است که پیش از استقرار کامل جمعیت، تمامی زیرساختهای آب و فاضلاب آماده بهرهبرداری باشند.
نظرزاده در این نشست که به مناسبت سالروز تشکیل شرکتهای آب و فاضلاب برگزار شد با بیان اینکه فضای سبز شهر قم نیاز آبی سالانهای معادل ۲۹ میلیون مترمکعب دارد که طبق ادعای شهرداری، تنها ۲۱ میلیون مترمکعب آن تأمین میشود، خاطرنشان کرد: از این میزان، حدود ۵ تا ۵.۵ میلیون مترمکعب از شبکه آب شهری برداشت میشود که نیازمند جداسازی فوری است.
وی افزود: مصرف آب فضای سبز، اگرچه تنها ۴ تا ۵ درصد از کل مصرف شبکه شهری را تشکیل میدهد؛ اما به دلیل اهمیت حفظ منابع آب شرب، این میزان نیز باید به صفر برسد و برای تحقق این هدف، برنامهریزیهایی با همکاری شرکت آب منطقهای انجام شده تا چاههای با کیفیت پایینتر برای آبیاری فضای سبز اختصاص یابد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب قم با بیان اینکه آبشیرینکنهای خانگی به دلیل فرآیند اسمز معکوس، دارای پرت بالای آب هستند، تأکید کرد: این دستگاهها بهطور متوسط برای تولید یک لیوان آب شیرین، سه لیوان آب را بهعنوان پساب هدر میدهند که این مسئله بهخصوص در مناطقی که منابع آبی محدود دارند، چالشی جدی است.
وی با اشاره به مطالعات انجامشده در این زمینه، بیان کرد: در مطالعهای که در سال ۹۶ انجام شد، مشخص گردید که بسیاری از شهروندان از مشکلات و محدودیتهای بهداشتی این دستگاهها آگاه هستند اما همچنان به دلیل سهولت دسترسی، از آنها استفاده میکنند. این دستگاهها در صورت عدم نگهداری مناسب و نظافت مخازن، میتوانند آلودگیهایی را به آب اضافه کنند.
نظرزاده با اشاره به لزوم استفاده از تجهیزات و وسایل کم مصرف برای مصرف آب تاکید کرد: قطعاً استفاده از تجهیزات مصرف آب برای مصارف خانگی، تاثیر بسزایی در میزان مصرف آب خانواده ها دارد و الگو و سرانه مصرف آب خانواده ها را کاهش خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه تجهیزات قدیمی و پرمصرف سهم زیادی در هدررفت آب دارند ابراز کرد: برای مثال، یک دوش معمولی ۲۰ لیتر در دقیقه آب مصرف میکند، در حالی که دوشهای کممصرف این عدد را به ۷ تا ۹ لیتر کاهش میدهند، اگر افراد هنگام استحمام به مدت ۲۰ دقیقه شیر آب را باز بگذارند، تفاوت مصرف میان این دو نوع دوش میتواند به دهها لیتر برسد.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان قم با اشاره به مشکلات کنترل مصرف در منازل گفت: در شرایط کنونی، هیچ سازوکار مؤثری برای کنترل تعداد افراد ساکن در واحدهای مسکونی وجود ندارد، ممکن است یک واحد مسکونی که برای یک خانواده چهار نفره طراحی شده، توسط دو نفر یا حتی هفت نفر مورد استفاده قرار گیرد. این تفاوت در تعداد افراد، تأثیر مستقیمی بر میزان مصرف دارد.
نظرزاده با بیان اینکه بخش دیگری از مصرف بالا به تراکم جمعیتی در مناطق و استفاده از تجهیزات غیراستاندارد بازمیگردد، یادآور شد: برای مثال، در مناطق برخوردار، مصرف سرانه به دلیل استفاده از تجهیزات بهینه و مدیریت بهتر، کمتر از مناطق کمبرخوردار است که شهروندان عمدتاً از تجهیزات قدیمی استفاده میکنند.