۲۵ فروردين ۱۳۸۹ - ۱۵:۰۵
کد خبر: ۷۹۳۱۲
بخش دوم و پایانی/ در دیدار با مسئولان کمیته امداد مطرح شد:

پیشنهاد آیت الله مصباح یزدی برای تعیین راهبرد کلان کمیته امداد

خبرگزاری رسا ـ آیت الله مصباح یزدی در دیدار مسئولان کمیته امداد امام خمینی بر اهمیت این نهاد و لزوم داشتن یک راهبرد کلی در برنامه های این سازمان تاکید کرد.
ديدار اعضاي شوراي مرکزي کميته امداد امام خميني با آيت الله مصباح يزدي
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رییس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) قم ظهر امروز در دیدار با اعضای شورای مرکزی کمیته امداد امام خمینی (ره) گفت: کمیته امداد از ابتدا به صورت یک سازمان کوچک به فرمان امام راحل تشکیل شد و در آن شرایط با توجه به نابسامانی های اجتماعی با امکانات محدود به ارائه خدمات پرداخت که این خدمات هر سال افزایش چشمگیری پیدا کرده که امروز به حدی رسیده است که تبدیل به یک دولت کوچک در درون نظام اسلامی تبدیل شده است.

وی تاکید کرد: سیر تکاملی این نهاد مهم به عقیده بنده مرهون اخلاص بنیانگذاران و دست اندرکاران این کمیته است و نشان می دهد هر جا اخلاص باشد خدا برکات مضاعفی را نصیب انسان می کند.

استاد برجسته حوزه علمیه قم با قدردانی از اقدامات و فعالیت های کمیته امداد امام خمینی تصریح کرد: امروز وضعیت این کمیته از یک نهاد کمک رسان مادی به یک گروه کوچک جامعه بسیار فراتر رفته و افزون بر ارائه فعالیت های جدید بخش عظیمی از جامعه را نیز در بر گرفته است.

آیت الله مصباح یزدی کمیته امداد را دولتی کوچک در درون نظام توصیف و با ارائه پیشنهاداتی به دست اندرکاران این نهاد تصریح کرد: با توجه به اهداف این نهاد مقدس که بر گرفته از تعالیم اهل بیت (ع) است احتیاج به یک استراتژی و راهبرد کلی در آن برای انجام درست رسالت ها ضروری است.

عضو مجلس خبرگان رهبری خواستار تاسیس ستادی متشکل از برخی وزرا و نمایندگان دستگاه های مربوطه جهت سیاست گذاری کلان برنامه های کمیته امداد شد و گفت: دست اندرکاران این نهاد باید در صدد باشند ستادی متشکل از برخی وزرا ، نمایندگان دستگاه های مربوطه و حوزه های علمیه برای سیاستگذاری کلان برنامه های کمیته امداد تاسیس کنند تا هر بخشی نظرات خود را در این ستاد ارائه کرده و با استفاده از تجارب مشاورین متخصص برای هر بخش برنامه ریزی دقیقی صورت گیرد.

آیت الله مصباح یزدی تاکید کرد: برای ضمانت اجرایی این ستاد نیز ابتدا باید طرحی آماده شود و خدمت مقام معظم رهبری تقدیم گردد تا ایشان در این باره نظر خود را اعلام کنند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به مزایای این طرح ابراز داشت: در صورت تحقق این مهم برد کمیته امداد امام خمینی (ره) افزایش تصاعدی پیدا خواهد کرد و از موازی کاری ها نیز جلوگیری خواهد شد.

آیت الله مصباح یزدی خاطر نشان کرد: هر چند دولت موظف به تامین نیازهای مادی و معنوی جامعه است اما با توجه به نگرش کلان جامعه نسبت به مسائل انتظار نمی رود که دولت به همه ظرفیت ها و نکات دقیق در هر بخش بپردازد و البته این موضوع عملا هم میسر نیست.

وی با اشاره به ارتباط مساله فقر مادی با فقر فرهنگی ابراز داشت: در جامعه هدفی که کمیته امداد خدمات رسانی می کند وظایفی وجود دارد که در دیگر طبقات و دستگاه ها وجود ندارد و مشاهده می شود برخی از کسانی که خدمات دریافت می کنند به صورت طبیعی احساس حقارت در آنها پدید می آید.

وی اضافه کرد: دولت به مردم خدمات ارائه می کند ولی در جامعه چنین احساسی نه تنها به وجود نیامده بلکه بعضا خودشان را طلبکار هم می دانند اما در کمیته امداد قضیه برعکس است و خدمات گیرندگان احساس حقارت می کنند.

آیت الله مصباح یزدی تاکید کرد: البته روان شناسان راه هایی را برای رفع احساس حقارت ارائه می کنند اما هیچ روشی به پای احکام و آموزه های اسلامی نمی رسد و اگر روح معنوی رشد پیدا کرد در برابر این کمک ها احساس حقارتی مشاهده نخواهد شد.

این اندیشمند جهان اسلام فرهنگ اسلامی را کلید حل مشکلات هر جامعه ای از جمله جامعه اسلامی ایران دانست و تاکید کرد: متاسفانه ما هنوز به اصل این موضوع به صورت شایسته پی نبرده ایم و یا در مقام عمل آن را اجرا نکرده ایم.

آیت الله مصباح یزدی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به استعدادهای فراوان در بین خانواده های مددجوی کمیته امداد گفت: در صورت برنامه ریزی مناسب می توان از خدمات شایان آنها برای کل کشور و حتی فراتر از مرزها استفاده کرد./924/پ202/ج

ارسال نظرات