۲۱ آذر ۱۳۸۹ - ۱۱:۴۰
کد خبر: ۹۲۹۳۷
آیت الله کعبی:

ولایت فقیه سبب گرایش جهانیان به حکومت اسلام شده است

خبرگزاری رسا ـ نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با تأکید بر این که نباید نظریه‌های دولت در فلسفه سیاسی را در قالب ولایت فقیه شبیه‌سازی کرد، گفت: دولت مطلقه با ولایت فقیه سازگاری ندارد.
آيت الله کعبي، نماينده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبري
آیت الله عباس کعبی، نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اهواز، تصریح کرد: توجه به نقش الهیات سیاسی در روابط بین ‌الملل از مهم ترین آثار نظریه ولایت فقیه است که توانسته در روابط بین‌الملل توجه بسیاری از جوامع را به خود جلب کند.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری افزود: این که جهان به سوی حکومت اسلام در حال حرکت است و همچنین به میان آمدن بحث برخورد تمدن‌ها از مهم ترین آثار نظریه ولایت فقیه است.

این استاد عالی حوزه علمیه با تأکید بر این که نباید نظریه‌های دولت در فلسفه سیاسی را در قالب ولایت فقیه شبیه‌سازی کرد، بیان داشت: در نظریه دولت مطلقه مفاهیمی مانند سرزمین، ملت، هویت و حکومت مستقل، و حاکمیت یکپارچه معنایی ندارد؛ از این رو در دولت مطلقه، سرزمین، ملک حاکم است و رابطه مالک و مملوک حاکم می باشد.

وی با بیان این که در این نظریه حاکمیت مساوی شخص حاکم است که مشابه آن در دولت‌های پیش از قرن شانزدهم میلادی در اروپا مشاهده می‌شود، اذعان داشت: آن دولت‌ها، دولت‌هایی مبنی بر سرزمین‌داری بوده‌اند که این نوع حاکمیت با ادبیات اسلامی و ادبیات فقه شیعه سازگار نیست.

آیت‌الله کعبی گفت: در ادبیات اسلامی سرزمین ملک حاکم نیست؛ حاکم مالک سرزمین نیست؛ بلکه سرزمین دیار مسلمانان و نظام ولایت، نظام امامت و ولایت است.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، اقتدار را از آن شریعت و نه حاکم دانست و اظهار داشت: شریعت و وظایف دولت اسلامی ساخته و پرداخته ولایت فقیه نیست، بلکه از رسالت انبیا گرفته است.

وی با بیان این که نظم و امنیت، پیشرفت و آبادانی در حکومت اسلامی مقدمه تحقق عدالت هستند که هدف اصلی دولت اسلامی را تشکیل می‌دهند، ادامه داد: بنا به سخن امام خمینی(ره) مبنی بر «حکومت اسلامی حکومت قانون و مقید به قوانینی که از کتاب و سنت برداشت شده است»، مفهوم دولت مطلقه هرگز با نظریه ولایت فقیه سازگاری ندارد.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری، تفکیک قوا به معنای مهار و کنترل قدرت را موجب فساد دانست و خاطرنشان کرد: ما موافق تفکیک قوایی هستیم که برای تقسیم وظایف و فعالیت ها و در رأس این قوانین ولایت فقیه قرارداشته باشد.

این استاد عالی حوزه های علمیه، با بیان این که تفکیک قوا بر پایه مهار قدرت کارایی ندارد، تصریح کرد: انجام این امر با هدف تقسیم کار ارزشمند می باشد و خوشبختانه اکنون این مسأله در جمهوری اسلامی بومی شده است.

آیت الله کعبی در ادامه تأکید کرد: طبق تعالیم اسلامی، افرادی که ضریب فساد صفر داشته باشند، حق حضور در رأس قدرت را دارند.

نماینده مردم خوزستان در مجلس خبرگان رهبری با اشاره به این که در لیبرال‌ترین حکومت‌ها نیز کارگزار حکومت بدون در نظر گرفتن رأی و نظر ملت تصمیم گیری می‌کند اظهار داشت: در حکومت اسلامی کتاب و سنت نقش بسزایی در تصمیم گیری حاکم دارد؛ از این رو حاکم اسلامی در تشخیص موضوعات مختلف به خبرگان و کارشناسان مراجعه می کند که در نهایت تصمیم ولی فقیه فصل الخطاب خواهد بود./945/ت302/ج
ارسال نظرات