آیت الله جوادی آملی:
قناعت را در زندگی سرلوحه خود قرار دهید
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به سیره حضرت علی(ع) گفت: تلاش در تولید و قناعت در مصرف دو محور اصلی زندگانی حضرت علی(ع) بود.
به گزارش خبرنگاری خبرگزاری رسا، درس اخلاق هفتگی آیت الله جوادی املی، استاد عالی حوزه علمیه قم، امروز پنجم خرداد ماه با حضور روحانیان، طلاب، دانشجویان و اقشار گوناگون مردم در موسسه تحقیقاتی اسراء برگزار شد.
آیت الله جوادی با گرامیداشت میلاد حضرت زهرا(س) و فتح خرمشهر در بخش اول سخنان خود گفت: فن اخلاق با پند و اندرز و فقه متفاوت است و این فن به انسان می فهماند که خود ظلم و ستم هیزم آتش است.
وی با بیان این که خداوند تنها قانون گذار است، ابراز داشت: عقل قانون شناس و چراغ راه است و در تعیین قانون نقشی ندارد.
این مفسر قرآن کریم با اشاره به این که خداوند در وجود انسان سه کرسی شناسایی حق و باطل که همان عقل نظری عهده دار این مرحله است، کرسی اجرایی که آن را عقل عملی گویند و نفس لوامه که قاضی است و مشوق مطابقت عقل عملی با عقل نظری است اعطا کرده است، خاطرنشان کرد: اخلاق به ما کمک می کند این سه کرسی را محافطت کنیم.
وی با بیان این که در جبهه جهاد اکبر نیز همانند جهاد اصغر، فرد اسیر می شود، اظهار داشت: اگر شهوت و غضب مجری دستورات عقل نظری شود انسان اسیر می شود و با وجود اطلاع از گناه مرتکب حرام می شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که شکل ظاهری در این دنیا به هیچ کس امتیاز نمی دهد و زیبایی جسم برزخی مورد افتخار است، ابراز داشت: انسان با بهره گیری از اخلاق می توانند بهترین بدن برزخی را درست کند و با ترک اخلاق فرد جسم هیزمی آتش جهنم می سازد.
وی در بخش دوم سخنان خود با اشاره به نامه 27 حضرت علی(ع) در نهج البلاغه گفت: امام علی(ع)در این نامه محمد بن ابی بکر را که والی مصر بود، مخاطب قرار داده است.
استاد عالی حوزه علمیه قم برخورد نرم و خوش رفتاری با مردم، مساوات در برخورد با مردم حتی در نگاه، مراقبت از طمع ثروتمندان و نا امیدی مستضعفان را از توصیه حضرت در این نامه معرفی کرد.
وی با اشاره به این که طبق این نامه عمل از بین نمی رود و رابط عمل از عامل هیچ گاه جدا نمی شود و عمل های کوچک و بزرگ و مخفیانه و آشکار دارای لوازمی است، گفت: برخی از مشکلات انسان ها از بابت عمل های گذشته و ظلم های قبلی است.
آیت الله جوادی با بیان این که زندگی طاهر و طیب زندگی با قناعت است، ابراز داشت: اهل تقوا در این دنیا شریک اهل دنیا هستند ولی در آخرت اهل تقوا شریکی ندارند.
وی با اشاره به این که تلاش در تولید و قناعت در مصرف دو محور اصلی زندگانی حضرت علی(ع) بود، بیان داشت: حضرت باغ ها و چاه های فراوانی را تولید کرده ولی بلافاصله وقف دیگران می کردند.
گفتنی است؛ درس اخلاق هفتگی آیت الله جوادی آملی هر پنج شنبه همراه با اقامه ظهر و عصر در موسسه تحقیقاتی اسراء واقع در بلوار 75 متری عماریاسر قم برگزار می شود./921/پ202/ج
ارسال نظرات