آیت الله جوادی آملی در درس اخلاق:
هیچ کس به استغاثه اهل جهنم گوش نمی دهد
خبرگزاری رسا ـ حضرت آیت الله جوادی آملی با اشاره به این که حضرت علی(ع) فرمودند که مرگ به سراغ انسان می آید و راه فرار ندارد، اظهار داشت: رحمت خاصه الهی در دوزخ نیست و هیچ کس به استغاثه اهل جهنم گوش فرا نمی دهد.
به گزارش خبرنگاری خبرگزاری رسا ، درس اخلاق هفتگی حضرت آیت الله جوادی آملی، استاد عالی حوزه علمیه قم، امروز دوازدهم خرداد ماه با حضور روحانیان، طلاب ، استادان دانشگاه استان یزد، دانشجویان، بسیجیان و اقشار گوناگون مردم در موسسه تحقیقاتی اسراء برگزار شد.
حضرت آیت الله جوادی آملی در بخش اول سخنان خود با اشاره به این که انسان موجودی حقیقی و پویا است و تکامل آن نیز متوقف بر امور حقیقی است، ابراز داشت: قوانین زندگی و عملی را باید از یک سری امور حقیقی انتزاع کرد و الا قوانین صرف اعتباری انسان را به کمال نمی رساند.
وی با بیان این که بطلان و صحت یا حلال و حرام بر عهده فقه است، اظهار داشت: فن اخلاق به انسان می فهماند که خود ظالمان هیزم آتش جهنم هستند یعنی این که اخلاق باطن قضایا را نشان می دهد.
مفسر قرآن کریم در ادامه بیان داشت: اعتقاد به ولایت اهل بیت زیباترین حقیقت ها است.
وی با بیان فرق نصیحت و موعظه با فن اخلاق گفت: اخلاق فن عمیق علمی است که زیر مجموعه فلسفه قرار می گیرد.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که طبق مبانی فن اخلاق، انسان خود بهشت و جهنم را می سازد، ابراز داشت: افرادی که مباحث اخلاقی را از جاهای دیگر می گیرند در اینگونه مسایل تهی هستند.
وی در ادامه خاطرنشان کرد: باب علم حضرت علی(ع) است و افرادی که از غیر اهل بیت کسب علم کرده اند، علمشان سرقتی است که با جهل جمع می شود.
حضرت آیت الله جوادی آملی در بخش دوم سخنان خود با اشاره به نامه 27 حضرت علی(ع) در نهج البلاغه اظهار داشت: این نامه پربرکت حدود بیست صفحه است که مرحوم سید رضی تقریبا دو صفحه از آن را ذکر کرده است.
وی با بیان این که انسان با زیر پا گذاشتن مرگ، ابدیت را کسب می کند، خاطرنشان کرد: در این مسیر هر فردی نیاز به کالاهای ابدی دارد.
این استاد حوزه علمیه قم با اشاره به این که حضرت علی(ع) فرمودند که مرگ به سراغ انسان می آید و راه فرار ندارد، اظهار داشت: رحمت خاصه الهی در دوزخ نیست و هیچ کس به استغاثه اهل جهنم گوش فرا نمی دهد.
وی عدم شناخت لایه های ظریف جان و احساس مالکیت بر آن را از مشکلات انسان معرفی کرد و گفت: آیاتی انسان ها را ظالم به خود معرفی می کنند که طبق تعریف ظلم که تجاوز به دیگران است در میابیم که لایه های درونی و عمیق انسان یک امانت الهی است.
این استاد عقلی حوزه علمیه قم پرهیز از ترجیح خشنودی دیگران بر رضایت خداوند، اهتمام به نماز اول وقت، حفظ تعادل بین امید و ترس و پرهیز از منافقان را از دیگر نصایح حضرت علی(ع) به استاندار مصر در نامه 27 برشمرد. /921/پ202/ج
ارسال نظرات