استاد حوزه علمیه اصفهان:
به جای پرداختن به علائم ظهور، شرایط ظهور تبیین شود
خبرگزاری رسا ـ مسوول واحد اساتید حوزه علمیه اصفهان با اشاره به نقش پرداختن به شرایط ظهور در حرکت شیعه به سمت جامعه مهدوی، ابراز داشت: به جای پرداختن به علائم ظهور، باید شرایط ظهور مطرح شود.
حجت الاسلام احمد فعال، استاد حوزه علمیه اصفهان، در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در اصفهان با بیان اینکه تفکر شیعه همواره با دو اعتقاد مهدویت و عاشوار پویا خواهد بود، ابراز داشت: اعتقاد به شهادت طلبی و زنده بودن خون امام حسین(ع) درسی است که از مکتب امام حسین(ع) گرفته میشود و ذاتا باعث ظلمستیزی شیعه خواهد شد.
وی ادامه داد: شیعه با اعتقاد به مهدویت همواره آیندهای درخشان برای خود تصور میکند و میکوشد با ترسیم خط مشی برای نیل به این حقیقت تاریخ را درنوردد و به قله های سعادت و کمال که مشخصات آن در جامعه مهدوی پیدا می شود، دست یابد.
استاد حوزه علمیه اصفهان با بیان اینکه دشمن همواره مخالف رشد و تعالی جوامع اسلامی بوده است، گفت: این دو اعتقاد بزرگ تحول ساز همواره خار چشم دشمنان بوده است و استکبار سعی کرده با شناسایی آسیبهایی، این اعتقادات را با چالش روبهرو کند.
وی ابراز داشت: در همین راستا فرقهسازی با هدف منحرف ساختن اعتقادات شیعی در دستور کار دشمن قرار گرفته است و در دورههای مختلف تاریخی شاهد بهرهبرداری دشمن از این فرقهها هستیم.
حجت الاسلام فعال معرفینکردن ویزگیهای حضرت و شناساندن ایشان به جامعه توسط مبلغان را زمینهساز ایجاد فرصتهایی برای سوء استفادههای دشمن عنوان کرد و افزود: متأسفانه به جای پرداختن به مبانی مهدویت، مسائلی چون علائم ظهور، که ما هیچ دخالتی در آن نداریم نقل مجالس ما میشود.
وی ادامه داد: هر چند دانستن این مسائل خالی از لطف نیست؛ اما پرداختن به آنها در حد علمی و مجامع علمی است چرا که همانگونه که رهبر انقلاب اسلامی فرمودند چه بسا احادیثی ضعیف در این زمینه وجود دارد نیاز به کارشناسی است و از سوی دیگر احادیث قوی آن نیز به بررسیهای جدی نیازمند است.
مسؤول واحد اساتید حوزه علمیه اصفهان شناخت امام(عج)، جایگاه امام(عج)، بیان وظائف شیعیان در جامعه کنونی، شناخت جایگاه کنونی جوامع اسلامی و مقایسه آن با جامعه مهدوی مطرح شده در بیان ائمه(ع)، شناخت جایگاه توحید در سیستم حکومتی امام زمان(عج) و نحوه تحقق آن در جامعه امروزی در مقایسه با آنچه امروز غرب از آن به دموکراسی تعبیر میکند، ظلم ستیزی امام(عج) و بهرهگیری از آن برای جامعه کنونی در مقابله با افکار مادیگرایانه که هر وسیلهای را برای رسیدن به هدف توجیه میکند، از مهمترین نیازهای ما به معارف مهدوی است.
وی با تمایز قائل شدن بین علائم ظهور و شرایط ظهور گفت: علائم ظهور در دست ما نیست؛ اما شرایط ظهور تکلیفساز است و چگونگی حرکت به سمت جامعه مهدوی را برای جامعه نمایش میدهد.
حجت الاسلام فعال بیان داشت: باید به مسائل پرداخته شود که چگونه میتوان به سوی حکومت الهی مهدویشدن حرکت کرد چرا که دنیا با مطرح کردن دموکراسی، حق انتخاب حکومت را برای بشر قائل است ولی برای خدا به عنوان خالق جهان و بشر قائل نیست.
وی با بیان اینکه در اسلام حکومت ذاتا از آن خدا است، افزود: در اعتقادات شیعی، حکومت ابتدا به رسول و امام و در زمان غیبت ولی فقیه جامع الشرایط زمامداری مسلمین را به عهده دارد؛ از همین رو مطرح شدن نظراتی که بخواهد به بهانه ارتباط مستقیم با امام زمان(عج)، مهدویت را دور بزند، قطعا انحراف خواهد بود.
استاد حوزه علمیه اصفهان خونریز به تصویر کشیدن امام زمان(عج) را از دیگر آسیبهای عرصه مهدویت دانست و افزود: خداوند در ابتدای سوره های قرآن برای معرفی خود از دو صفت رحمان و رحیم استفاده میکند؛ اما ما در تبلیغات دینی بیشتر برجنبههای دفاعی تأکید داریم.
وی تأکید کرد: در تبلیغات دینی باید رحم، مهربانی و عطوفت امام به تصویر کشیده شود و قطعا ترسیم چهرهای خشن و خونریز از امام نه تنها جاذبه ندارد، بلکه در مسیری است که دشمن آن را از طریق رسانه ها و فیلمهای غربی دنبال می کند./965/ت302/س
ارسال نظرات