خطبه فدکیه به انحرافات جامعه پس از پیامبر اشاره دارد
حجتالاسلام سید عبدالنبی موسوی، امام جمعه خرمشهر در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با اشاره به فرا رسیدن ایام شهادت حضرت فاطمه زهرا (س) خاطر نشان کرد: هنگامی که به مطالعه بعد انسانی شخصیت حضرت فاطمه (س) میپردازیم، به این نکته واقف می شویم که بیشتر فضائلی که از آن حضرت میشناسیم مربوط به شخصیت ایشان است و هیچ ارتباطی با دختر پیامبر(ص) یا همسر امیرمومنان(ع) و یا مادر دو امام بودن ندارد.
وی با بیان اینکه حضرت فاطمه زهرا (س) در همه ویژگیها سرآمد بود، اظهار داشت: ایشان حتی در زمینه علمی نیز سرآمد بود و اگر بخواهیم علم آن حضرت را مورد بررسی قرار دهیم باید به صورت جداگانه و بدون تأثیر پذیرفتن از جایگاه ایشان به عنوان دخت پیامبر (ص) و همسر امام علی (ع) این کار را انجام دهیم.
امام جمعه خرمشهر خطبه فدکیه را حاوی مطالبی پیرامون جاهلیت جامعه انسانی آن دوره دانست و گفت: با مطالعه خطبه فدکیه حضرت فاطمه زهرا(س) و مقایسه آن با خطبههای نهجالبلاغه امیرالمومنین (ع) میبینیم که این خطبه به طور کلی حاوی مطالب عمیقی است که به انحرافات جامعه انسانی آن روز میپردازد.
حجت الاسلام موسوی افزود: هنگامی که به عمق خطبه فدکیه پی ببریم مشاهده میکنیم که در این خطبه بحث فدک بهانه است و حضرت در آن به بیان معانی بلند توحیدی در دین اسلام و قرآن کریم میپردازد که کمتر کسی از این معانی بهره میبرد و همه افراد قادر نیستند که به عمق آن راه یابند.
امام جمعه خرمشهر به شواهد و مدارک موجود در خصوص شهادت آن حضرت اشاره و خاطرنشان کرد: در خصوص شهات حضرت زهرا (س) شواهد و مدارک زیادی هست که نشان میدهد بعد از پیامبر اکرم(ص) آسیبهای بدنی بسیاری از جانب غاصبین خلافت به ایشان وارد شده است به گونهای که این آسیبها از سوی پیامبر (ص) نیز پیشبینی شده بود و جای هیچ انکاری در این زمینه وجود ندارد.
حجت الاسلام موسوی در پایان سخنانش افزود: اگر این شواهد انکار میشوند به این دلیل است که منکران چارهای جز توجیه اعمال زشت خود ندارند زیرا آن اعمالی را که نباید انجام میدادند در حق آن حضرت مرتکب شده و دستشان را به روی جانشین پیامبر دراز کردند که باعث شد یکی از نکات تاریک در تاریخ صدر اسلام رقم بخورد./9458/302/ع