ویژهنامه اینترنتی ریحانه منتشر شد
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژه نامه اینترنتی ریحانه در سالروز ولادت حضرت زهرا(س) در پایگاه اطلاع رسانی راسخون منتشر شد.
بر اساس این گزارش، تلفن همراه، بانک احادیث، پرسش و پاسخ، بانک صوت و فبلم، گالری تصاویر، بانک پیامک و مقالات از موضوعات این ویژهنامه مناسبتی است.
«جایگاه زن در نظام خلقت» یکی از مقالات این ویژهنامه است، در قسمتی از آن میخوانیم؛ « اسلام، هدف نهایی از خلقت انسان، را رسیدن به عبودیت (کمال و قرب الهی) دانسته و امکان رسیدن به این قرب الهی را برای زن و مرد، مهیا کرده و پیامبران را برای گفتگو با مردان و زنان به تساوی فرستاده است و اگر در مواردی، تفاوت در برخی احکام و حقوق، وجود دارد آن، نشانه برتری یکی بر دیگری نمی باشد بعنوان نمونه اگر جهاد نظامی و شهادت در جبهه نبرد برای مردان، تشریع شده و راهی به سوی بهشت برای آنان است، معادل آن، راه دیگری برای زنان گشوده شده است و مثلا تلاش زنان در اداره امور خانه یا فرزندداری نیز، به منزله جهاد و شهادت در راه خدا و عامل کسب اجر الهی دانسته شده است.
همچنین در مقالهای با عنوان «قرآن و حقوق زن» به بررسی آیه «الرِّجَال قَوَّامُونَ عَلَی النِّسَاءِ» پرداخته است، در بخشی از آن آمده است؛ « درباره اینکه آیا آیه درباره برتری مردان بر زنان یا برتری شوهران بر همسرانشان است، دو دیدگاه وجود دارد. بعضی معتقدند آیه به دلیل اولویت و سایر شواهد، عام است و مراد آیه برتری مردان بر زنان به طور کلی است، اما بعضی دیگر معتقدند گر چه در آیه از الفاظ عامی مثل «الرجال» و «النساء» استفاده شده، اما به قرینه ذیل آیه مراد همسران است».
با توجه به مباحث بیان شده، روشن می شود که به نظر بسیاری از مفسران،آیه مذکور با توجه به سیاق آیات قبل و بعد و حتی صدور ذیل آیه به روابط زن و مرد در خانواده مربوط است و بیانگر حکم مسئولیتی و سرپرستی مرد در خانواده، حمایت و حفاظت از آن، تأمین معاش و تدبیر امور اقتصادی خانواده است و به هر حال نمی توان از آیه شریفه مذکور، حکم برتری مردان بر زنان را استنباط کرد. چنین برداشتی با سایر آیات قرآن که در مقام ملاک های برتری و فضیلت انسان است منافات دارد؛ زیرا هیچیک از آیات قرآن کریم، ملاک ارزش های والای انسانی به جنس مذکر اختصاص ندارد، بلکه ملاک ارزش های کار و کوشش با هدف گیری های انسانی است؛ «وَ أن لَّیسَ لِلإنسانِ إلّا مَا سَعَی» و حتی در قرآن نمی توان یک آیه یافت که برای مرد در برابر زن ارزش برتری انسانی را اثبات کند.
در بخش « زن از دیدگاه حضرت آیتالله جوادی آملی» میخوانیم؛ « در آموزههای اسلامی ارزشهای انسانی که ملاک سنجش انسانهاست برای زن و مرد به طور یکسان ترسیم شده است. چون خاستگاه ارزشها و فضائل، نفس و روح انسان است نه جسم او، و زن و مرد در نفس و روح تفاوت ندارند».
«علت تفاوت حقوق زن و مرد» از دیگر مقالات منتشر شده در این ویژهنامه است؛ در بخشی از آن آمده است: « برای دستیابی به جامعه ایده آل و برجسته شدن نقش زنان رعایت قوانین اسلام، ایجاد سازمانهای حمایتی زنان و شناختن حقوق مدنی آنان در امر ازدواج، خانواده، گزینش شغل و آزادی بیان، تربیت فرزند، پیشگیری از افسردگی و اضطراب، بهداشت روح و روان، امری ضروری است».
اگر نگرشهای اسلام نسبت به مسایل زنان به خوبی مورد پژوهش و اجرا قرار گیرد زنان به حقوق مطلوب و آرمانی خویش خواهند رسید. نگرش مثبت دین به زنان و کمک در بارور کردن آنان و بستر سازی جهت رشد و پرورش علم و ایمان آنان و تغییر نگرش برخی از مردان نسبت به زنان و همچنین تغییرات اساسی در ساختار فرهنگها و سنتهای غیر اسلامی میتواند زمینههای احقاق حقوق زنان را فراهم سازد.
علاقهمندان به مشاهده و استفاده از این ویژه نامه میتوانند به پایگاه فرهنگی اطلاع رسانی راسخون به نشانی اینترنتی www.rasekhoon.net مراجعه کنند./927/ت302/ن