۱۹ تير ۱۳۹۱ - ۱۴:۴۰
کد خبر: ۱۳۲۵۰۰
مدیر مرکز حجاب ریحانةالنبی:

بعد سیاسی حجاب از بعد فرهنگی آن پیشی گرفته است

خبرگزاری رسا ـ مدیر مرکز حجاب ریحانةالنبی با بیان این‌که تئوری اجرای طرح عفاف و حجاب باید از سوی حوزه‌های علمیه ارائه شود، تحقق این امر را نیازمند ارائه برنامه‌های کاربردی‌تر از سوی مراجع و علما دانست.
حجت الاسلام محمد مهدي ابراهيم پور

 

حجت‌الاسلام محمدمهدی ابراهیم‌پور، مدیر مرکز تحقیقات و طرح‌های کاربردی حجاب ریحانةالنبی، در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا، حوزه‌های علمیه را متولی اصلی اجرای طرح عفاف و حجاب دانست و گفت: حجاب یکی از مسائل عمیق فرهنگی است و حوزه باید زمینه‌های فعالیت بیشتری را در کشور و برای مجموعه‌های مختلف مرتبط با این عرصه فراهم کند.

 وی با بیان این‌که فعالیت‌های حوزه در مقوله فرهنگ باید نسبت به دولت انسجام بیشتری یابد و حتی امر عفاف و حجاب به شکل دینی و قانونی اجرا شود، افزود: هرچند توجه به بحث عفاف و حجاب از وظایف دولت اسلامی است، اما تاکنون نسبت به این مقوله موفق عمل نکرده و البته انتظاری هم از دولت برای بهبودبخشی به این وضعیت نداریم.

 

 بعد سیاسی حجاب از بعد فرهنگی آن پیشی گرفته است

 

این فعال عرصه حجاب‌پژوهی مهم‌ترین علت بی‌توجهی به امر حجاب را پیشی گرفتن بعد سیاسی نسبت به بعد فرهنگی در جامعه دانست و گفت: در دورانی که مسأله حجاب به شاخص‌ترین مسأله فرهنگی مورد توجه کاندیداها تبدیل می‌شود و آن را برای رسیدن به منافع خود مستمسک قرار می‌دهند، نباید انتظار حل و فصل این معضل را داشت.

 

 آثار مثبت حجاب و آسیب‌های بدحجابی تبیین شود

 

وی وظیفه روحانیت را در قبال مسأله بدحجابی سنگین توصیف و تصریح کرد: بسیاری از مسائل فرهنگی و سالم جامعه به مسأله حجاب و پوشش خانم‌ها در اجتماع برمی‌گردد که این امر نه تنها ضرورت تبیین آثار مثبت حجاب و آسیب‌های بدحجابی را دوچندان می‌کند، بلکه باید از سوی حوزه‌های علمیه، رسانه‌ها و خبرگزاری‌ها به صورت کامل اطلاع‌رسانی شود.

 

حجت‌الاسلام ابراهیم‌پور گفت: حوزه‌های علمیه در مقوله عفاف و حجاب ضعیف عمل کرده‌اند و با توجه به تهاجم فرهنگی دشمن که با ابزارآلات روز و استفاده از رسانه‌های مختلف در این رویداد مؤثر عمل کرده و فعالیت‌ بسیاری را در زمینه به انحطاط کشاندن جوانان انجام داده، نتوانسته‌اند کار مثبتی را در مقابله با این حملات گسترده انجام دهند.

 

 طرح عملیاتی عفاف و حجاب از سوی حوزه‌های علمیه ارائه شود

 

وی با بیان این‌که طرح عملیاتی عفاف و حجاب باید از سوی حوزه‌های علمیه ارائه شود، تحقق این امر را نیازمند ارائه برنامه‌های کاربردی‌تر از سوی مراجع و علما دانست و اظهار داشت: نظر علما در مقوله عفاف و حجاب، انجام یک کار عملیاتی است، اگرچه بر کار پژوهشی و تحقیقاتی در این زمینه تأکید دارند، اما در شرایط فعلی جامعه اجرای یک کار عملیاتی را مؤثرتر می‌دانند که تاکنون حوزه‌های علمیه به وظایف خود عمل نکرده‌اند.

 

 آموزش حجاب مقدم بر اقدامات بازدارنده است

 

این فعال عرصه حجاب پژوهی در ادامه طرح امنیت اخلاقی نیروی انتظامی را مورد اشاره قرار داد و با بیان این‌که دستگاه‌های متولی آموزش حجاب نسبت به نیروی انتظامی مقدم هستند، از آموزش و پرورش و مؤسسات فرهنگی و حتی ادارات دولتی خواست تا در عرصه فرهنگ‌سازی عفاف و حجاب تلاش کنند تا افراد کمتری در این زمینه دچار آسیب شوند.

 

وی همچنین با اشاره به روحانیانی که در عرصه امر به معروف و نهی از منکر وارد عمل شده و بعضا مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرند، گفت: اگرچه نیروی انتظامی باید وظیفه خود را در این زمینه انجام دهد و دستگاه قضایی تمهیداتی را برای محاکمه ضارب لحاظ کند، اما باید بررسی شود که چرا در جامعه این شرایط به وجود می‌آید و یک روحانی مورد ضرب و شتم قرار می‌گیرد.

 

حجت‌الاسلام ابراهیم‌پور افزود: وقتی می‌بینیم از طرف دولت اقدام و اهتمام جدی نسبت به مسأله عفاف و حجاب صورت نمی‌گیرد و وقتی مسؤول دولت در برنامه تلویزیونی که دانشگاه عمومی است، می‌گوید تار موی دختر اگر بیرون باشد لطمه‌ای به جامعه نمی‌زند، انتظار این مسائل و حتی مسائل بدتر از این را باید داشت. /920/ت302/ن

ارسال نظرات