۲۳ مرداد ۱۳۹۱ - ۱۸:۰۹
کد خبر: ۱۳۵۴۶۰
ظرفیت‌های ماه مبارک رمضان (39)؛

روزه‌داری جهاد در راه خداست

خبر گزاری رسا ـ استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به ظرفیت‌های اخلاقی و معنوی ماه مبارک رمضان گفت: جوانان از نعمت جوانی که خدا داده است برای خدمت به جامعه و مردم استفاده کنند
ماه رمضان، ختم قرآن

 

حجت‌الاسلام هادی قدس، استاد اخلاق حوزه علمیه قم با اشاره به ظرفیت‌های اخلاقی و معنوی ماه مبارک رمضان در گفت‌و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا گفت: از مفهوم آیات مبارکه قرآن‌کریم و روایت منقول که در مورد روزه وارد شده بر می‌آید که روزه گرفتن و روزه داشتن جهاد در راه خدا است.

وی در ادامه روزه را بهترین سپر در برابر آتش جهنم عنوان کرد و افزود: روزه سپری است که ما را از شهوات نفسانی و آتش جهنمی که دهان خود را باز کرده و سیرشدنی نیست حفظ می‌کند و در نتیجه به آزادی می‌رساند و خداوند در قرآن کریم دستور می‌دهد که در مقابل جهنم و شهوات نفسانی خود را مجهز کنیم.

 استاد اخلاق حوزه همچنین روزه را راهی برای کمک گرفتن جهت رسیدن به صراط‌ مستقیم شمرد و تاکید کرد: مبارزه و جهاد افزون‌بر برنامه‌ریزی نیاز به سپر و ابزاری برای مقابله دارد و خداوند در آیه «وَ اسْتَعِینُوا بِالصَّبْرِ وَ الصَّلَاةِ وَ إِنَّهَا لَکَبِیرَةٌ إِلَّا عَلَى الْخَاشِعِینَ » نماز و روزه را ابزاری برای کمک گرفتن و رسیدن به صراط مستقیم و عبور از پل صراط عنوان کرده است.

حجت‌الاسلام قدس آثار دیگر روزه را، رسیدن فرد به اخلاق، خدا، انبیاء و ملائکه دانست و خاطرنشان کرد: رسیدن به اخلاق، خدا، انبیاء و ملائکه کار ساده‌ای نیست، این کار نیاز به کمک از عالم ‌غیب و ماوراء طبیعت و سپری دارد که ما را از شهوات نفسانی حفظ کند و تمام  این کارها به واسطه روزه گرفتن امکان پذیر است.

وی افزود: جهت رسیدن به اخلاق، خدا، انبیاء و ملائکه روزه بهترین تمرین و امتحان است و وقتی افراد روزه می‌گیرند از حلال و مباح نیز استفاده نمی‌کنند چه برسد که روزی بخواهند از حرام استفاده کنند و اعضا و جوارح را طوری تربیت می‌کنند که در حین تشنگی و گرسنگی از حلال نیز استفاده نکرده و از اذان صبح تا اذان مغرب امساک می‌کنند.

این مشاور اخلاقی حوزه، عشق به خدا را سبب آسان‌شدن سختی‌های عنوان و تصریح کرد: هرچند روزه‌گرفتن با مشقت‌هایی مانند گرسنگی و تشنگی همراه است ولی چون همراه عشق، میل، رغبت و علاقه به خدا است آسان می‌شود و نتیجه عشق به خدا، عشق به روزه و نماز است.

شاگرد آیت الله بهجت ماه رجب و شعبان را بهترین زمان برای آماده شدن جهت پرورش روح و بهربرداری از ماه رمضان عنوان کرد و گفت: نقل شده که آیت الله بهجت افزون‌بر روزه‌های مستحبی هر‌ ماه، تمام ماه‌ رجب و شعبان را روزه می‌گرفتند و وقتی به ماه رمضان می‌رسیدند آماده استفاده از تمام ظرفیت‌های کمالی و عبادی در این ماه می‌شدند.

وی مردم و جوانان را مورد خطاب قرار داد گفت: جوانان از نعمت جوانی که خدا داده است برای خدمت به جامعه و مردم استفاده کنند و اوقات خود را به بطالت نگذرانند و از روزه که سپر بلاها است غافل نباشند.

حجت‌الاسلام قدس خواستار توجه به مناجات‌‌ سحر و خطبه شعبانیه از سوی مردم شد و افزود: مردم از هر طریقی که می‌توانند به برادران و خواهران دینی کمک کنند و سعی کنند که غم‌ و غصه را از دیگران دور کنند و بدانند که دنیا زودگذر است و بعد از آن عالم محشر را در پیش‌رو داریم.

وی در پایان روزه‌ای را مفید دانست که تمام اعضاء و جوارح مانند گوش، چشم و حتی فکر افراد نیز روزه باشد./9193/ ت302/ن

ارسال نظرات