تاکید آیت الله آملی لاریجانی بر پرهیز از افراط و تفریط در پرداختن به مسائل عقلی و نقلی
خبرگزاری رسا ـ رییس قوه قضاییه به افراط و تفریطهای جوامع اسلامی در مواجهه با کتاب و سنت اشاره کرد و گفت: قضیههای عقلانی همیشه مورد پذیرش قرار میگیرند اما توجه به عقل راه را برای رجوع به وحی و روایات نخواهد بست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیتالله صادق آملی لاریجانی رییس قوه قضاییه، ظهر امروز در مراسم افتتاحیه دانشگاه قرآن و حدیث، گفت: اقامه امر قرآن و حدیث در جامعه به احیای فرهنگ اهل بیت(ع) کمک خواهد کرد.
رییس قوه قضاییه با بیان اینکه جهان امروز نیاز مبرمی به معنویت دارد، ابراز داشت: عقلای بشر برای رسیدن به سعادت همه راههای موجود را آزمایش کردهاند اما معنویت را تنها راه سعادت بشری یافتند و به دنبال آن میروند.
آیتالله آملی لاریجانی با اشاره به اینکه معارف حقه الهی در قرآن و معارف اهل بیت(ع) خلاصه میشود، اظهار کرد: قرآن نسخه معتبر الهی و معارف و کلمات اهل بیت(ع) که مفسران واقعی کلام الهی هستند در اختیار مردم قرار دارند و باید تلاش کرد از این سرمایههای بزرگ در راستای رسیدن به اهداف الهی استفاده کرد.
وی با بیان این که قرآن «تبیان کل شیء» معرفی شده است، خاطرنشان کرد: تبیان به بعض شیء ملحق نشده و بر مجموع دلالت میکند و خداوند متعال افرادی را به عنوان معصومان(ع) فرستاده که با دسترسی به حقیقت قرآن، آن را برای بشر تفسیر کنند.
رییس قوه قضاییه در ادامه بر ضرورت توجه به حدیث تأکید کرد و با اشاره به گستردگی امر حدیث، گفت: تنها برای به دست آوردن احکام الهی نباید به روایات رجوع کرد بلکه معارف بلندی در روایات نهفته است که با رجوع به آنها میتوان به بسیاری از مشکلات بشر پاسخ داد.
آیتالله آملی لاریجانی در ادامه از گرایش سکولاریستی برخی از کشورهای اسلامی انتقاد کرد و ابراز داشت: در این گرایش عقل بشری حلال مشکلات معرفی شده است و دین را محصور به رابطه خصوصی انسان با خدا دانسته و در عرصه اجتماعی برای آن موضوعیتی قائل نشده است.
وی بر ضرورت پرهیز از افراط و تفریط در پرداختن به مسائل عقلی و نقلی تأکید کرد و ابراز داشت: در طول تاریخ شاهد کشمکشهای فراوانی در زمینه عقل و نقل بودهایم و در این میان جریانهایی مانند اخباریها بوجود آمدند.
رییس قوه قضاییه به افراط و تفریطهای جوامع اسلامی در مواجهه با کتاب و سنت اشاره کرد و گفت:قضیههای عقلانی همیشه مورد پذیرش قرار میگیرند؛ اما توجه به عقل راه را برای رجوع به وحی و روایات نخواهد بست.
وی در ادامه بر ضرورت تحول و اسلامی کردن علوم انسانی تأکید کرد و اظهار داشت: بسیاری از پیش فرضها و روشهای علوم انسانی با آموزههای دینی و قرآنی سازگاری ندارد و برای کسانی که در جامعه دینی زندگی میکنند باید تصور قرآن از انسان به صورت صحیح منتقل شود و دلیلی نداد که به دنبال علومی برویم که تصوری غلط از انسان را القا میکند.
آیتالله آملی لاریجانی با بیان اینکه باید نظام اخلاقی معقولی را از کتاب و سنت استخراج کنیم، تصریح کرد: با تلاشهایی که علمای گذشته انجام دادهاند هنوز نتوانستهایم در این مسیر گام برداریم و اقدام مناسبی را صورت دهیم./927/پ202/ج
ارسال نظرات