۳۰ آبان ۱۳۹۱ - ۱۴:۵۰
کد خبر: ۱۴۷۴۱۱

علم همراه با اخلاق انسان را به تعالی حقیقی می رساند

خبرگزاری رسا ـ مدیر مدرسه علمیه الغدیر آزادشهر با بیان این که علم همراه با اخلاق انسان را به تعالی و کمال حقیقی رهنمون می سازد، گفت: علمی که بدون اخلاق باشد هیچ ارزشی ندارد.
حوزه علميه

حجت الاسلام روح الله سراوندی، مدیر مدرسه علمیه الغدیر آزادشهر در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در گرگان با اشاره به فعالیت های آموزشی این مدرسه علمیه اظهار داشت: برنامه ریزی درسی برای طلاب، هماهنگی برای انجام مباحثه، برنامه ریزی ساعت مطالعه و هماهنگی اساتید از جمله فعالیت های آموزشی ما برای طلاب است.

 

وی ادامه داد: از دیگر فعالیت های ما در ابتدای سال تحصیلی شناسایی طلاب نخبه و برنامه ریزی برای آنان در جهت شرکت در المپیاد علمی است تا بتوانیم با قوت در این آزمون شرکت کنیم.

 

مدیر مدرسه علمیه الغدیر آزادشهر با اشاره به برگزاری درس اخلاق در این مدرسه علمیه، ابراز داشت: برگزاری یک جلسه درس اخلاق در هفته و همچنین کلاس نهج البلاغه عمومی در دو جلسه از برنامه هایی است که در این مدرسه علمیه به اجرا در آمده است.

 

این استاد حوزه با اشاره به این که در این مدرسه علمیه 76 طلبه و 11 استاد مشغول به تحصیل و تدریس هستند، خاطرنشان ساخت:  18 نفر از طلاب این حوزه در پایه اول مشغول به تحصیل هستند. 

 

حجت الاسلام سراوندی با اشاره به برنامه های فرهنگی این مدرسه علمیه، تصریح کرد: برگزاری مراسمات در مناسبت های گوناگون، برگزاری دعای توسل و زیارت عاشورا در هفته، قرائت یک صفحه قرآن با ترجمه بعد از سه وعده نماز جماعت و قرائت زیارت خاصه امام رضا(ع) در هفته برخی از برنامه های فرهنگی این مدرسه علمیه است.

 


مدیر مدرسه علمیه الغدیر آزادشهر با اشاره به این که نشریه ای پژوهشی در دست چاپ داریم، گفت: یکی از برنامه های پژوهشی ما در اختیارقرار دادن پنج نمره به استاد است تا طلاب با ارائه مباحث پژوهشی بتوانند این نمره را کسب کنند.


حجت الاسلام سراوندی با اشاره به مشکلات این مدرسه علمیه، اظهار داشت: از مشکلات امروز ما کمبود فضای آموزشی است که در این راستا ساختمان جدید مدرسه علمیه الغدیر آزادشهر را در دست احداث داریم که تا به امروز قریب به 400 میلیون تومان برای این ساختمان هزینه شده و تقریبا 80 درصد کارها پیشرفت داشته است.

 

وی ادامه داد: این ساختمان در سه فاز طراحی شده که فاز اول آن رو به اتمام است و برای این ساختمان 20 حجره 36 متری، پنج مدرس، هشت سرویس بهداشتی، هشت حمام، سالن اجتماعات، اتاق کامپیوتر، دفتر مدیر و معاونان در نظر گرفته شده است.

 

مدیر مدرسه علمیه الغدیر آزادشهر، تلاش در تحصیل و تهذیب را برای طلاب ضروری دانست و افزود: یادگیری علوم روز از قبیل کامپیوتر، آشنایی با اصطلاحات نو و جدید، داشتن دانش سیاسی و اجتماعی بودن طلاب از مواردی است که یک طلبه باید به دنبال آن باشد.

 

این استاد حوزه با بیان این که اگر بخواهیم حرف دین را منتقل سازیم باید با جامعه ارتباط داشته باشیم، گفت: دشمن تلاش بسیاری انجام داده که مردم را از روحانیت جدا سازد و وظیفه ما در این موقعیت این است که با زبان نرم و گویا با مردم ارتباط برقرار کرده و این رابطه را افزایش دهیم.

 

حجت الاسلام سراوندی در پاسخ به این پرسش که معنویت و اخلاق چه جایگاهی در مدیریت شما دارد، ابراز داشت: همان مقدار که به علم اهمیت می دهیم، اخلاق و تهذیب نیز در اولویت برنامه های ما قرار داشته و طلاب باید در کنار علم به اخلاق نیز بها دهند؛ چراکه علم بدون اخلاق جایگاهی ندارد.

 

وی تکریم اساتید را بسیار مهم دانست و خاطرنشان کرد: در حدیثی از نبی مکرم اسلام(ص) آمده است استاد نسبت به شاگرد و شاگرد نسبت به استاد باید متواضع باشند و تواضع نکته کلیدی این مسأله است تا احترام همه حفظ شود.

 

مدیر مدرسه علمیه الغدیر آزادشهر با اشاره به نقش قرآن کریم در زندگی طلاب، تصریح کرد: زندگی شخصی هر مسلمانی باید بر اساس دستورات قرآن کریم بوده و طلاب نیز باید زندگی خود را بر اساس محتوای اصلی این کتاب آسمانی که معارف دینی است ساماندهی کنند.

 

این استاد حوزه ادامه داد: مردم اگر به زیبایی قرآن کریم پی ببرند، جذب آن شده و از این نسخه شفابخش کمال استفاده را خواهند برد.

 

حجت الاسلام سراوندی با اشاره به تهاجم های فرهنگی موجود در جامعه، بیان داشت: شناخت مصادیق تهاجم فرهنگی، شناخت راه کارهای مقابله با آن، استفاده از امکانات و توان موجود برای مقابله و جلوگیری از نفوذ این تهاجم ها به کانون خانواده از نکاتی است که برای جلوگیری از این پدیده باید استفاده کرد.

 

وی با بیان این که وجود مدیریت های استانی بر پیشرفت کارها بسیار تأثیرگذار بوده است، اظهار داشت: توقعی که از این مرکز داریم تأمین اساتید مجرب برای سطوح عالی و دروس خارج در استان است تا طلاب بتوانند از این ظرفیت ها به خوبی استفاده نمایند.

 

مدیر مدرسه علمیه الغدیر آزادشهر با اشاره به این که متون دروس حوزوی باید تغییر پیدا کرده و از حجم آن کاسته شود، ابراز داشت: متأسفانه از قرآن و نهج البلاغه کمتر استفاده شده و همچنین جای علوم کاربردی بسیار کم رنگ است و از نیازهای امروز طلاب یادگیری رایانه و وبلاگ نویسی است تا بتوانند در فضای مجازی فعالیت کنند./950/ت301/ب

ارسال نظرات