چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی قم
به گزارش خبرگزاری رسا به نقل از روابط عمومی اداره کل تبلیغات اسلامی قم، حجتالاسلام سید حسین سجادیتبار، رییس اداره تبلیغات اسلامی قنوات گفت: کلاس تفسیر قرآن کریم از سوی حجتالاسلام قلیپور مسؤول خانه قرآن روستایی، هر شب بعد از نماز مغرب و عشا به مدت یک ساعت در مسجد قمر بنی هاشم(ع) برگزار میشود و بیش از 30 نفر در این دوره آموزشی شرکت دارند.
وی در ادامه افزود: پرداختن به ترجمه و تفسیر قرآن کریم علاوه بر تلاوت آن، سبب آشنایی و درک مفاهیم این کتاب آسمانی میشود.
حجتالاسلام سجادیتبار خاطرنشان کرد: این دوره تا پایان ماه صفر ادامه خواهد داشت و در پایان از قرآن آموزان آزمون گرفته میشود.
نخستین کنگره شعر آیینی شفق به کار خود پایان داد
این مراسم با حضور مؤمنی رییس حوزه هنری سازمان تبلیغات اسلامی و به مناسبت بزرگداشت شاعر وارسته مرحوم آیتالله محمد حسین بهجتی متخلص به شفق در قم برگزار شد.
حجتالاسلام زکریا اخلاقی یکی از شاعران پیشکسوت آیینی در این مراسم با اشاره به اینکه شعر آیینی در کشور در دو دهه اخیر رشد خوبی داشته است، تصریح کرد: باید نقد جامع و درستی بر شعر آیینی کشور نوشته شود تا از آسیبهای جدی که گریبانگیر آن است، رهایی یابد.
وی با ابراز نگرانی از عدم تعمیق و بینش در بیان شعر دینی در کشور تأکید کرد: ورود حوزه علمیه در هنر و ادبیات کشور می تواند سلامت آن را تأمین و تضمین کند.
این شاعر طلبه با تأکید بر اینکه شعرای طلبه عرفان، اخلاق و ادب دینی را در حوزه ادبیات فارسی برجسته کردهاند، خاطرنشان کرد: روحانیان، شور و شعور پاکی به شعر و شاعری داده و نگذاشتهاند شعر و ادب آلوده به خواب و خیال واهی شود.
حجتالاسلام اخلاقی با اشاره به اینکه جای نقد واقعی و عمیق در زبان و ادبیات دینی کشور خالی است، گفت: هر چند کتاب شکوه شعر عاشورا اثر استاد مجاهدی پژوهشی شیوا در شعر آیینی است اما این تلاشها باید گستردهتر و غنیتر شود.
وی با تقدیر از برگزاری کنگره شعر آیینی به نام آیتالله بهجتی متخلص به شفق گفت: آیتالله بهجتی بهترین گزینه و درستترین انتخاب برای نامگذاری یک کنگره دینی و معنوی در حوزه شعر و ادبیات بود که جای تقدیر دارد.
شاعر پیشکسوت شعر آیینی با ذکر خاطراتی از آیتالله بهجتی اضافه کرد: شفق قبل از اینکه یک شاعر خوش ذوق و اهل نظر باشد یک انسان خوش مشرب، مهربان و اخلاق مدار بود.
حجتالاسلام اخلاقی با تأکید بر اینکه شخصیت روحی و لطافت قلبی آیتالله بهجتی در شعرهایش جاری است، ادامه داد: ایشان با وجود اینکه در اواخر عمر در اوج بیماری به سر میبرد اما در زبان و بیانش جز صبر و شکر و رضایت چیز دیگری وجود نداشت.
وی با اشاره به اینکه باید ابعاد شخصیتی و علمی آیتالله بهجتی را به جامعه علمی و هنری معرفی کنیم، تصریح کرد: تنها راه مبارزه با اشعار انحرافی و سطحی بها دادن به شاعران اهل اندیشه و عرفان از جمله آیتالله بهجتی اردکانی است.
محمدعلی مجاهدی رییس کانون شاعران و مداحان استان قم و دبیر هنری نخستین کنگره شعر آیینی شفق از دیگر سخنرانان این مراسم بود.
برخیها در شعر آیینی بساط معرکه گیری پهن کردهاند
محمد علی مجاهدی در آیین اختتامیه نخستین کنگره شعر آیینی شفق که به مناسبت بزرگداشت شاعر وارسته مرحوم آیتالله محمد حسین بهجتی متخلص به شفق برگزار شد، گفت: شعر آیینی تحت تأثیر ابعاد علمی و فرهنگی سلسله جلیله روحانیت خوش سیرت قرار گرفته و توانسته بعد و عمق ارزشی ویژهای پیدا کند.
دبیر هنری نخستین کنگره شعر آیینی شفق با اشاره به اینکه برخی شعرا از معرفت و بصیرت دینی تهی هستند، اظهار داشت: وقتی با برخی از این افراد درباره نحوه شعر و شاعریشان بحث میکنیم آنها اعتنایی نمیکنند و تاب نظرات اهل فن را ندارند.
وی با بیان اینکه برخی از کتب ادبی بدآموزی دارد، افزود: برخی از افرادی که در شعر و شاعری غرق هستند از سواد، اندیشه و بصیرت دینی بهره نبردهاند و نمیخواهند این واقعیت بپذیرند.
مجاهدی با گزیده خوانی برخی از شعرهای این افراد که جمعیت حاضر را متأثر کرده بود، تصریح کرد: وقتی که این نوع شعرها را که به اصطلاح در مدح و یا رثای اهلبیت(ع) است میبینم پریشان و آشفته میشوم.
این شاعر قمی با تأکید بر اینکه برخی بدون فهم و شناخت ساحت متعالی اهلبیت(ع) بساط معرکه گیری در شعر آیینی پهن کردهاند، اضافه کرد: واقعا نمیدانم دلیل عدم نظارت هیأت ممیزی بر چاپ و انتشار این نوع آثار چیست؟ چرا باید در یک مملکت شیعی چنین جسارتهای ناگواری به ساحت ائمه اطهار شود؟
وی که در بین گزیده خوانی این اشعار مبتذل بعض گلویش را گرفته بود، گفت: برخی از این ابیات آنچنان شرمآور است که آدم شرمش میشود آن را در میان جمع بخواند.
دبیر هنری نخستین کنگره شعر آیینی شفق با تشریح این مطلب که چرا باید فردی شعری بگوید که نتواند قافیه و ردیف آن را جمع و جور کند، افزود: خدا بشکند قلمهایی که پیشینه مبارک شعر آیینی را با مزخرفات خود خدشهدار میکند.
مجاهدی با تأکید بر اینکه این گونه لجن پراکنیها هیچ گونه تأثیری بر تابش خورشید منور شعر آیینی کشور نخواهد داشت، تصریح کرد: مهم این است که همین مقدار اندک نیز برای کشوری که داهیهدار شعر عاشورایی و فاطمی است خیلی زیاد بوده و نباید در نظارت بر شعر و شاعری و چاپ آثار دینی کوتاهی صورت گیرد.
شاعر پیشکسوت شعر دینی در ادامه با تمجید و گرامیداشت یاد و خاطره آیت الله محمد حسین بهجتی گفت: بهجتی نه تنها یک روحانی انقلابی و عالم بود بلکه آیینه تمام نمای عرفان و ادب اسلامی است.
مجاهدی با اشاره به پیشینه ورود علما و فقهای دینی در عرصه شعر و ادب فارسی اظهار داشت: هیچ کدام از علمای خوش قریحه بر خلاف شاعران تازه به دوران رسیده بدون توجه به آیات، روایات و مستندات تاریخی قریحه سرایی نمیکردند و دامن خود را به جعل و خیال پردازیهای وارونه در ساحت اهلبیت(ع) آلوده نمیکردند.
اجرای طرح مروارید در دبیرستانهای قم
حوزه هنری استان قم نمایش «مروارید» که بر اساس طرحی از سید حسین فدایی حسین و کارگردانی حمید لاجوردی و با موضوع عفاف و حجاب آماده اجرا شده است را در قالب طرح «اجرای نمایش در مدارس» در سطح دبیرستانهای دخترانه استان قم به اجرا در میآورد.
نمایش مروارید با بازیگری زکیه بهبهانی، الهام رسولی، فائزه حسینی و فاطمه حسینی و با 20 نوبت اجرا میهمان دبیرستانهای استان قم است.
شایان ذکر است، این نمایش سال گذشته 50 اجرا در سطح دبیرستانهای استان داشت که به دلیل استقبال دانشآموزان از فرم اجرا، مضمون و محتوای نمایش، اجرای آن تمدید شد.
لزوم توجه به نظام پیشنهادات
حجتالاسلام عباس اسکندری گفت: در نظام پیشنهادات، همگان در اداره بهتر امور و مدیریت مجموعهها مشارکت داده میشوند.
وی در ادامه افزود: گاهی ممکن است مسائلی در ذهن کارکنان خطور کند که برای پیشبرد بهتر امور مؤثر واقع شود.
وی به الزامات مشارکت در نظام پیشنهادات اشاره و تصریح کرد: برخی پیشنهادها میتواند هزینههای مجموعه را کاهش داده و برخی دیگر منجر به افزایش بهرهوری میشود.
حجتالاسلام اسکندری با ذکر برخی از مصادیق پیشنهادهای مؤثر تاکید کرد: پیشنهادات باید تسهیل کننده امور باشد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم در پایان بر لزوم برگزاری جلسات نظام پیشنهادت در موعد مقرر تأکید کرد.
برگزاری مراسم عزاداری دهه اول صفر در روستای الویرآباد قم
وحید اکبری کارشناس اداره تبلیغات اسلامی جعفریه گفت: مراسم عزاداری سرور و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع) در دهه اول ماه صفر با همکاری اداره تبلیغات اسلامی جعفریه، هیأت مذهبی 14 معصوم و کانون فرهنگی طهورا در مسجد امام حسن مجتبی(ع) روستای الویرآباد برگزار میشود.
وی اضافه کرد: در دهههای اول، دوم و سوم ماه محرم نیز برنامههای متنوعی در این روستا با حضور گسترده مردم برگزار شد.
شورای راهبردی جامعه بسیج زنان در قم تشکیل شد
اشرف یوسفی کارشناس امور فرهنگی بانوان اداره کل تبلیغات اسلامی استان قم گفت: در شورای راهبردی جامعه بسیج زنان چند کمیته تشکیل شده که نمایندگان ادارات و نهادهای استان بر حسب نوع فعالیتشان در این کمیته مشغول فعالیت هستند.
وی که به عضویت کمیته خانواده این شورا درآمده است اظهار داشت: در پایان این نشست معاون سیاسی بسیج استان پیرامون ضرورت بصیرت افزایی بانوان سخنرانی کرد.
دیدار معاون امور مجلس سازمان با مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم
حجتالاسلام عباس اسکندری مدیرکل تبلیغات اسلامی استان قم روز پنجشنبه در دیدار امور مجلس سازمان، گزارشی از فعالیتها و عملکرد این اداره کل ارائه کرد و خواستار بهره مندی بیشتر از ظرفیتهای فرهنگی و تبلیغی قم شد.
حجتالاسلام اسماعیل فلاح معاون امور مجلس و استانهای سازمان تبلیغات اسلامی نیز عملکرد اداره کل تبلیغات اسلامی را قابل تقدیر دانست.
برگزاری دعای پرفیض ندبه در روستای الویرآباد از بخش جعفرآباد
وحید اکبری کارشناس اداره تبلیغات اسلامی جعفریه گفت: با همکاری اداره تبلیغات اسلامی جعفریه و حجتالاسلام رضوانیان روحانی مستقر روستای الویرآباد و با هدف ترویج فرهنگ انتظار و تبیین شرایط ظهور و ویژگیهای منتظران امام زمان(عج) دعای ندبه به صورت یک هفته در میان در دو روستای همجوار الویرآباد و نورآباد با حضور مردم ولایتمدار برگزار میشود.
دیدار شورای مرکزی ائمه جماعات با استاندار قم
کرم رضا پیریایی در دیدار با حجتالاسلام صحفی و دیگر اعضای شورای مرکزی ائمه جماعات استان قم با بیان اینکه برنامهریزیهای زیادی در راستای دیدار با علما و اندیشمندان صورت گرفته است، اظهار داشت: دیدار با علما و اندیشمندان امری بسیار ضروری و ارزشمند است چراکه مشورت با بزرگان، بینش انسان برای خدمت به مردم را گسترش میدهد.
وی با اشاره به برگزاری جلسات مشورتی با ائمه جمعه استان قم در پایان هر ماه، عنوان کرد: برگزاری چنین جلساتی با ائمه جماعات استان نیز بسیار ضروری است تا با بیان نیازهای متقابل، در راستای ارتقای سطح فرهنگ در اجتماع از سوی ائمه جماعات و مساجد فعالیت شود.
استاندار قم با بیان اینکه مساجد، دانشگاههای نمونه اسلامی جامعه هستند، خاطرنشان کرد: مساجد دارای برترین ظرفیت برای اقدامات فرهنگی هستند چراکه از هر قشری و با هر سطح علمی به این مراکز ورود پیدا میکنند و روحانیت که بهترین رسانه در جامعه هستند، میتوانند به آسانی و با بالاترین سطح کیفی، در راستای ارتقای فرهنگ عمومی جامعه فعالیت کنند.
وی در پایان سخنان خود با اشاره به فعالیتهای مجموعه مدیریتی استان، اعلام کرد: مجموعه مدیریتی استان فعالیتهای خود را خالصانه و آگاهانه انجام میدهد و به گروههای علمی و پژوهشی از جمله مراجع و علما اطلاع رسانی خواهد داشت./997/پ202/پ