۲۷ دی ۱۳۹۱ - ۱۷:۲۶
کد خبر: ۱۵۳۳۳۰
سبک زندگی اسلامی؛

سبک زندگی اسلامی محدود به ظاهر نیست

خبرگزاری رسا ـ رییس سازمان بسیج طلاب استان تهران با اشاره به این‌که سبک زندگی اسلامی انسان را از انجام اعمال بیهوده باز می‌دارد، گفت: این نوع زندگی تنها محدود به ظاهر نمی‌باشد بلکه دستوراتی بر زندگی محتوایی در اسلام وجود دارد، ایمان به اسلام موجب افزایش اعتماد عمومی در سطح جامعه می‌شود.
سبک زندگی اسلامی محدود به ظاهر نیست
حجت‌الاسلام امیرحسین شاهانی، رییس سازمان بسیج طلاب استان تهران در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در زمینه سبک زندگی اسلامی اظهار داشت: سبک زندگی اسلامی باید از منابع اسلامی گرفته شود.

وی افزود: یکی از این منابع قرآن کریم است، پیشنهاد قرآن به بشر برای رسیدن به سعادت، یک زندگی مومنانه است و اگر کسی این زندگی را داشته باشد به صلاح و پیروزی دائمی خواهد رسید.

وی با اشاره به این‌که نخستین ویژگی زندگی اسلامی از نظر قرآن کریم توجه به نماز و عبادت است، ابراز داشت: در مرحله دیگر انسان در جامعه و زندگی اسلامی باید از هر گونه کارهای لغو و بیهوده پرهیز کند، لغو در قرآن کریم فقط برای گفتار نیست بلکه این کلمه به اعمال و رفتار انسان نیز گفته‌می‌شود که باید از آن دوری جست.

حجت‌الاسلام شاهانی با استدلال از قرآن کریم اهتمام به عهدها و امانت‌ها را ویژگی دیگری در زندگی اسلامی خواند و افزود: در سبک زندگی اسلامی اگرچه مقرراتی برای ظواهر وجود دارد اما این سبک تنها محدود به ظواهر نمی‌شود، بلکه مبحث مهم‌تر از ظواهر در اسلام محتوای اعمال است؛ اگر لباس مومنانه بر تن کنیم و ظاهر خود را به اسلام بیاراییم اما به عهدها و پیمان خود عمل نکنیم، مشکلی حل نخواهد شد و کاری پیش نخواهد رفت.

رییس سازمان بسیج طلاب استان تهران با تاکید بر این‌که برای برقرار شدن سبک زندگی اسلامی باید به نماز و مسجد توجه ویژه داشت، افزود: باید جامعه را آموزش داد تا مسائلی مانند وفاداری، امانتداری، پایبندی به حقوق مردم در عمل ترویج یابد چراکه اگر محتوا قوی گردد در کنار آن ظواهر نیز رشد خواهد کرد.

وی در بیان تفاوت سبک زندگی غربی و اسلامی، گفت: سبک زندگی غربی فقط به اصالت لذت جسمی انسان می‌پردازد و حال آن‌که در سبک زندگی اسلامی لذت معنای دیگری دارد و تنها محدود به ماده و جسم نیست بلکه دارای جهتی صحیح و منطبق با مسیر سعادت و تکامل انسان می‌باشد، زندگی غربی بی‌احساس، فردگرایانه و به دور از عواطف است در حالی که زندگی اسلامی همراه با احساسات و عواطف و تعامل با یکدیگر می‌باشد.

حجت‌الاسلام شاهانی با اشاره به آیه‌ای از قرآن‌کریم مبنی بر این‌که ذکر و یاد خدا آرامش را به همراه خواهد داشت، گفت: ایمان اسلامی موجب افزایش اعتماد عمومی در جامعه شده و جامعه‌ای می‌سازد که در آن به عهدها و امانت‌ها توجه می‌شود، هنگامی که در زندگی به این موازین توجه شود جامعه ثبات پیدا خواهد کرد و ما برای رسیدن به این پایداری باید سبک زندگی خود را یک سبک زندگی اسلامی قراردهیم.

رییس سازمان بسیج طلاب استان تهران گفت: هنگامی که در جامعه‌ای نقش روحانیت و اسلام نادیده گرفته شود و تنها به بخشی از ظواهر اسلامی اکتفا شود یک سکولاریزم پنهان اتفاق می‌افتد، به طور کلی توجه جامعه تنها به ظواهر و رها کردن محتوای دین را می‌توان سکولاریزم دینی نامید.

وی با تاکید بر این‌که برای ایجاد سبک زندگی اسلامی باید به آموزش مسایل دینی از سنین ابتدایی به طور مدام و به دور از هر گونه افراط و تفریط پرداخت، گفت: باید به تبیین منطق و واقعیت‌های اسلام با بهره‌مندی از اساتید بنام حوزه علمیه پرداخت، مطالعه کتبی مانند کتاب‌های شهید مطهری نیز می‌تواند در این امر موثر باشد اما اگر به جای عقلانیت صحیح، علمای دین از مسایل سطحی و ظواهر دین سخن گویند به نتیجه‌ای نخواهیم رسید.

حجت الاسلام شاهانی در پایان با اشاره به تاثیر عمل فرد مسؤول به اسلام و مبانی دین گفت: خوشبختانه بعد از انقلاب رشد فرهنگ جامعه و گرایش آن به سبک زندگی اسلامی مشاهده شده است، به امید خدا این امر در آینده پیشرفت بیش‌تری خواهد داشت./9598/ت302/ن
ارسال نظرات