دبیر علمی دبیرخانه دائمی 598:
علوم انسانی انقلاب اسلامی همچنان تولید نشده است
خبرگزاری رسا ـ دبیر علمی دبیرخانه دائمی 598 گفت: چالش انقلاب اسلامی با علوم انسانی یکی دیگر از تجربههای این انقلاب است، انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها مرحلهای برای گذر از این چالش بود، و حل این مسأله را به علمای اسلام و حوزه علمیه سپرد اما همچنان نظام اسلامی از این چالش عبور نکرده است.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام محمدمهدی بهداروند، دبیر علمی دبیرخانه دائمی 598، پنجشنبه صبح در نشست علمی «انقلاب اسلامی، چالشها و فتنههای پیش رو» که در سالن همایشهای پژوهشگاه جامعة المصطفی العالمیه برگزار شد، گفت: انقلاب اسلامی زمانی تحقق یافت که اسلام به عنوان یک مقوله فردی در دنیا مطرح شده بود و حساب چندانی بر روی اسلام باز نمیکردند.
وی با اشاره به اینکه دین را از صحنه اجتماع بیرون بردند، افزود: انقلابی در بهمن 57 اتفاق افتاد که شعار آن مدیریت جامعه، اسلام حکومتی و اسلام همراه با سیاست بود.
محقق و پژوهشگر حوزوی خاطرنشان کرد: دو ابرقدرت شرق و غرب به رغم اختلافات بنیادینی که با یکدیگر داشند برای کنترل انقلاب دست به دست یکدیگر دادند تا این انقلاب را مهار کنند.
وی ادامه داد: دشمنان ابتدا به دنبال نابود کردن انقلاب و در مرحله بعد به دنبال کند کردن روند پیشرفت انقلاب هستند.
نفوذ نیروهای دشمن در بدنه نظام از چالشهای نظام اسلامی بود
حجتالاسلام بهداروند گفت: انقلاب اسلامی ایران تجربههای فراوانی با خود به همراه دارد، اما چون این انقلاب شیعی است، همه این تجربهها نمیتواند برای سایر انقلابها مفید واقع شود.
وی با بیان اینکه دین اسلام ادعای حکومتی بودن و مدیریت زندگی بشر را دارد، ابراز داشت: انقلاب اسلامی تبلور و تجسم اجتماعی و حکومتی بودن دین اسلام است، که باید گفت یکی از تجربههای ما، ایجاد نظامی بر اساس دین است.
دبیر علمی دبیرخانه دائمی 598 گفت: روش مقابله با بازماندگان و وابستگان رژیم سابق در انقلاب اسلامی نیز تجربهای است که دیگران میتوانند از آن استفاده کنند، پس از انقلاب اسلامی وابستگان رژیم طاغوت دادگاهی شدند یا به خارج متواری شدند.
وی ادامه داد: نفوذ نیروهای دشمن و گروههای مخالف با انقلاب در بدنه نظام اسلامی پس از انقلاب نیز یکی دیگر از تجربههایی بود که انقلاب اسلامی آن را پشت سر گذاشت.
حجتالاسلام بهداروند خاطرنشان کرد: ساختار نظام برآمده از انقلاب اسلامی نیز طراحی ویژهای داشت، امام(ره) اجازه نداند که از ترکیب «جمهوری اسلامی» کلمهای کم یا زیاد شود.
وی گفت: چالش انقلاب اسلامی با علوم انسانی نیز یکی دیگر از تجربههای این انقلاب است، انقلاب فرهنگی و تعطیلی دانشگاهها مرحلهای برای گذر از این چالش بود، و حل این مسأله را به علمای اسلام و حوزه علمیه سپرد، همچنان نظام اسلامی از این چالش عبور نکرده است.
برخی چالشهای نظام اسلامی
محقق و پژوهشگر حوزوی با بیان اینکه گذر از چالشهای امنیتی یکی دیگر از تجربههای نظام اسلامی است، ابراز کرد: در چالش امنیتی عدهای به دنبال قومیتگرایی و قبیلهگرایی در انقلاب اسلامی ایران بودند که خروجی آن چیزی جز تجزیهطلبی نبود.
وی گفت: این چالشهای امنیتی ادامه یافت تا به تحمیل جنگ هشت ساله منجر شد که با پذیرش قطعنامه این چالش نیز به پایان رسید.
حجتالاسلام بهداروند ادامه داد: چالشهای هستهای نیز یکی دیگر از تجربههایی بود که نظام با آن مواجه بود، جریان نیروگاه بوشهر، نیروگاه نطنز و شهدای هستهای نشاندهنده این است که نظام به سلامت از این چالش عبور کرد.
وی افزود: تنظیم ساختار اقتصادی نظام از چالشهای دیگر نظام اسلامی بود، به عنوان مثال بانکداری اسلامی از دغدغههای علمای دینی بوده است.
دبیر علمی دبیرخانه دائمی 598 با بیان اینکه سبک زندگی نیز به عنوان چالش جدی در اداره جامعه است، خاطرنشان کرد: این مسأله را رهبر معظم انقلاب در حضور در استان خراسان شمالی به آن اشاره کردند.
وی گفت: اختلافات سیاسی نیز از چالشهای دیگر نظام اسلامی است، گروههای لیبرال، جبهه ملی و نهضت آزادی در ابتدای انقلاب مشکلاتی را برای نظام ایجاد کردند.
حجتالاسلام بهداروند بیان داشت: چالش نظام اسلامی با بنیصدر، جریان دولت میرحسین موسوی، دولت اصلاحات و جریان فتنه 78 از چالشهای سیاسی بود که نظام اسلامی آن را پشت سرگذاشت./914/پ202/پ
ارسال نظرات