۰۸ اسفند ۱۳۹۱ - ۱۹:۱۴
کد خبر: ۱۵۸۱۴۴
استاد دانشگاه سودان در گفت‎وگو با رسا:

غرب با ابزار تحریم نمی‎تواند ایران را وادار به عقب نشینی کند

خبرگزاری رسا ـ استاد دانشگاه سودان گفت: طرف غربی قطعا با ابزار تحریم نمی‎تواند ایران را وادار به عقب نشینی کند و تا نتیجه انتخابات ریاست جمهوری سال آینده ایران مذاکرات را ادامه می‎دهد.
اجلاس آلماتي5+1 عبدالرحيم محي الدين استاد دانشگاه سودان

 

عبدالرحیم محی الدین، مدیر مرکز مطالعات وحدت اسلامی سودان و رییس تحریریه مجله امت اسلام تونس در گفت‎وگو با خبرنگار بین الملل خبرگزاری رسا با اشاره به مذاکره ایران با گروه 1+5 در قزاقستان، تصریح کرد: ایران هیچ گاه به دنبال ساخت بمب هسته‎ای نیست، ولی کشورهای غربی که از اقتدار و پیشرفت روزافزون این کشور به شدت هراسان هستند به بهانه گیری درباره برنامه هسته‎ای می‎پردازند.

 

محی الدین با اشاره به اینکه غرب با ابزار فشار و تحریم به میز مذاکره با ایران آمده است بیان داشت: عاقلانه نیست که توقع داشته باشیم طرف ایرانی در مقابل فشارهای غیرمنطقی غرب عقب نشینی کند و امتیاز دهد. به نظر من غرب به دنبال وقت کشی در مذاکرات تا کشاندن آن به انتخابات ایران است که قطعا به نتیجه نخواهد رسید.

 

وی فتوای رهبر معظم انقلاب را نشان دهنده صلح آمیز بودن فعالیت‎های هسته‎ای ایران توصیف کرد و افزود: مقامات ایرانی کاملا از آیت‎الله‎خامنه‎ای حرف شنوایی دارند و با توجه به فتوای ایشان مبنی بر حرمت ساخت سلاح هسته‎ای از تولید چنین سلاح‎هایی به شدت خودداری می‎کنند.

 

این استاد دانشگاه سودان تأکید کرد: سلاح هسته‎ای عامل تخریب و وحشت مردم است، بنابراین جمهوری اسلامی ایران نه تنها در پی تولید این سلاح نیست بلکه بر خالی شدن جهان از سلاح هسته‎ای و کشتار جمعی اصرار می‎ورزد.

 

محی الدین با تأکید بر این‎که آمریکا و همپیمانانش از سلاح هسته‎ای برخوردار هستند، گفت: آمریکا و اسرائیل و کشورهای همپیمان این رژیم‎ها سلاح هسته‎ای در اختیار دارند، اما هیچ فشاری علیه آنان نیست و از نظر غرب هیچ مشکلی وجود ندارد.

 

وی خاطر نشان ساخت: ایران به دلیل شعار «نه شرقی و نه غربی» و تأکید بر آزادی قدس، نابودی رژیم صهیونیستی و آزادی ملت‎های تحت اشغال مورد هجمه شدید قرار گرفته است. دشمنان از پیشرفت روافزون و سریع ایران در زمینه‎های مختلف به شدت نگرانند و تحمل وجود نظام حامی استقلال و آزادی ملت‎های جهان در منطقه را نمی‎تابد.

 

مدیر مرکز مطالعات وحدت اسلامی سودان ادامه داد: کشورهای استکباری به شیوه‎های مختلف درصدد تضعیف کشورهای اسلامی هستند و به همین دلیل به ارسال سلاح به سودان، سوریه، افغانستان و بسیاری از کشورهای اسلامی می‎پردازند تا از تقویت امت اسلامی جلوگیری کنند.

 

رییس تحریریه مجله امت اسلام اظهار داشت: این‎که ایران پس از پیروزی انقلاب اسلامی به شعار «نه شرقی و نه غربی» روی آورد برای غرب به شدت گران تمام شده و به دلیل به ستوه آمدن از سیاست‎های ایران، تحریم‎های اقتصادی و فشارهای سیاسی را افزایش می‎دهند.

 

محی الدین با اشاره به علاقه آمریکا به نظام‎های وابسته به خود، تصریح کرد: آمریکایی‎ها تنها از حکومت‎هایی حمایت می‎کنند که وابسته به خود باشند تا بتوانند پایگاه‎های نظامی را در این کشورها دایر ساخته و بتوانند هر کاری که دلشان می‎خواهد در این کشورها انجام دهند. اما ایران کشوری نیست که بخواهد در برابر خواسته‎های آمریکا کوتاه بیاید.

 

وی از وابستگی حکومت‎های عربی به غرب به عنوان عامل عدم پیشرفت این کشورها یاد کرد و افزود: حکومت‎های عربی به دلیل وابستگی که به غرب دارند، نمی‎توانند در برابر استکبار جهانی ایستاده و قدرت خود را منوط به حمایت غرب می‎دانند، اما ملت‎های عربی در پی کرامت، آزادی و دست یابی به زندگی مستقل هستند؛ امری که حکومت‎ها با آن مخالفند.

 

این اندیشمند سودانی با اشاره به این‎که کشورهای عربی را نمی‎توان با ایران مقایسه کرد، خاطر نشان ساخت: حکومت‎هایی عربی حتی توانایی بازسازی و پیشرفت کشورهای خود را ندارند و تنها به دلیل حمایت نظامی، مادی و معنوی آمریکا و غرب در قدرت باقی مانده‎اند.

 

مدیر مرکز مطالعات وحدت اسلامی سودان در پایان، گفت: ایران کشوری بسیار پیشرفته است و نمی‎توان این کشور را با کشورهای عربی مقایسه کرد. ایران در زمینه اقتصادی در جایگاه والایی قرار دارد و مقایسه این کشور با کشورهای تحت سلطه آمریکا و غرب نادرست است./980/ب911/ک

برچسب ها: ب ب ب
ارسال نظرات
captcha