۲۵ فروردين ۱۳۹۲ - ۰۹:۵۸
کد خبر: ۱۶۱۶۵۸
حجت الاسلام حاج علی اکبری:

الگوی کامل برای جوانان باید فرازمان باشد/ معیارهای الگوی برتر در اهل بیت وجود دارد

خبرگزاری رسا ـ رییس مرکز رسیدگی به امور مساجد کشور با اشاره به شرائط الگو از دیدگاه دینی گفت: الگو باید ظرفیت پاسخگویی در همه زمان ها را داشته باشد که اگر الگو تنها در مقطع زمانی خاصی جنبه الگویی داشته باشد در واقع ناقص است؛ بنابر این الگوی کامل باید فرا زمان باشد.
حاج علي اکبري

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا درمشهد، حجت الاسلام محمدجواد حاج علی اکبری، شب گذشته در سلسله همایش های «روضه رضوان» که به مناسبت شهادت فاطمه زهرا(س) به مدت پنج شب در مسجد و مجتمع فرهنگی رضوان برگزار می‌شود، با اشاره به آیه «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِّمَن کَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَالْیَوْمَ الْآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا» به بیان ویژگی‌های اسوه حسنه پرداخت و اظهار داشت: انتخاب الگو در بعضی شرایط از سوی جوانان به بعضی از شخصیت‌های علمی، هنری و ورزشی معطوف می‌شود که این انتخاب اگر به صورت مقطعی باشد، اشکالی ندارد؛ اما برای یک الگوی برجسته که بتواند در همه دوران زندگی راه و رسم را به انسان نشان بدهد باید  ازویژگی های برجسته و خاصی برخوردار باشد.

رییس پیشین سازمان ملی جوانان افزود: جامعیت الگو از نظر فکری، اخلاقی و عملی در همه جنبه های شخصیتی یکی از ویژگی هایی است که با توجه به این که انسان فقط یک بار فرصت زندگی کردن را دارد و به همین دلیلی باید حساب شده و برنامه ریزی شده زندگی کند توجه به این ویژگی مهم محسوب می شود.

حجت الاسلام حاج علی اکبری در ادامه با بیان این که یک الگو باید توانایی ارائه برنامه ای  کامل هم برای دنیا و هم آخرت انسان نیز داشته باشد، تصریح کرد: در واقع الگوی نمونه، الگویی است که در همه عرصه‌های انسانی خودش در قله و در عالی ترین سطوح روحی، روانی، فکری و منظومه اخلاقی باشد و نمره ای بیست در فهرستی از ارزش ها و زیبایی های انسانی مانند بردباری، حسن خلق، علم ،آگاهی و غیره داشته باشد.

 مشاور سابق رییس جمهور در ادامه به بیان ویژگی اسوه حسنه پرداخت و اظهار داشت: در دسترس بودن یکی دیگر از این ویژگی ها است که باید انسان بتواند آن را بشناسد و انس و ارتباط برقرار کند، قابلیت در دسترس بودن این ظرفیت را برای بشر ایجاد می کند که از او الگو دریافت کند. 

حجت الاسلام حاج علی اکبری افزود: الگو باید ظرفیت پاسخگویی در همه زمان ها را داشته باشد که اگر الگو تنها در مقطع زمانی خاصی جنبه الگویی داشته باشد در واقع ناقص است و الگوی کامل باید فرا زمان باشد و برهمین اساس قرآن تکلیف انسان را برای انتخاب الگویی با حداقل این ویژگی ها مشخص و تبیین کرده است.

پیامبر اکرم(ص) قله نشین اخلاق است

نماینده مقام معظم رهبری در اتحادیه انجمن های اسلامی دانش آموزان با بیان این که کسی که امیدش به خدا است و می خواهد سعادت ابدی داشته باشد الگویش وجود خاتم الانبیا، پیامبر اکرم(ص) است، تصریح کرد: در واقع خداوند بهترین و شایسته ترین الگو را برای انسان انتخاب کرده است بدین معنا که این الگوی جامع  با شخصیتی عالی در رأس همه الگوهای دیگر در جنبه های مختلف زیبایی های اخلاقی و غیره وجود دارد و در واقع پیامبراکرم(ص) قله نشین اخلاق است.

وی افزود: در واقع خداوند به انسان منت گذاشته است که با انتخاب الگویی جامع و در دسترس راه و رسم زندگی را به انسان نشان داده است چرا که جزیی ترین جزییات از زندگی پیامبر اکرم(ص) در دسترس است و به همین دلیل الگو بودن پیامبر  است که  پیامبر در متن زندگی اجتماعی و در کنار مردم و با آنان نزدیک بوده است و از سویی ویژگی فرا زمان بودن الگو در زیبایی های های اخلاقی برای همیشه و درهمه اعصار ارزش محسوب می شودو پیامبر اکرم (ص) اسوه شد تا همه به سوی این الگو برای رستگاری حرکت کنند.

حجت الاسلام حاج علی اکبری درادامه به تبیین این روایت که « اگر کسی از بیت خودش خارج شود و به سمت خدا که همان رسول خدا(ص) است حرکت کند و اگر دراین مسیر مرگش از راه برسد، در واقع حیات حرکت او ادامه می یابد» اظهار داشت: در واقع حیات باطنی و معنوی شخص به سمت خدا و پیامبراکرم(ص) استمرار می یابد و در عالم ملکوت به پیامبر اکرم(ص) نزدیک تر می شود و این حرکت ابتر نمی شود.

وی درادامه با طرح این سوؤال که چرا اصالت به خانه داده شده است و به چه دلیل فاطمه زهرا(س) به عنوان یک زن 18 ساله که بیشتر عمرش را همراه پدر در جنگ گذرانده است به عنوان الگو انتخاب می شود؟ گفت:در واقع از منظر قرآن کریم، بیت قابل تحلیل است و خداوند متعال انسان را با خانواده خلق می کند و خانواده را می پسندد  و تجرد در نزد او ناپسند است چرا که بیت به معنای واحد اصلی تشکیل مجتمع انسانی و سلول اصلی پیکره و لوح فشرده فضایل انسانی است که در روایات نیز بدان اشاره شده است.

وی در ادامه به بیان تعبیر پیامبر اکرم(ص) در باره فاطمه زهرا(س) که فاطمه پاره تن، وجود و روح من است پرداخت و اظهار داشت: این بدین معنا است که این الگو منحصر به شخص پیامبر اکرم (ص) نیست و به بیت او نیز برمی گردد و زیبایی بیت پیامبر در این است که در آنجا الگوی جامع و کامل تکثیر می شود و برای همه سنین این بیت دارای الگو است  چرا که تفسیر زنانه این الگو فاطمه (س)، تفسیر کودکانه این الگو حسنین و زینبین است  و این الگو استمرا می یابد به گونه ای که 250 ساله می شود.

استمرار الگو نبوی مختص شیعه است

حجت الاسلام  حاج علی اکبری استمرار الگوی  نبوی را مختص شیعه دانست و تصریح کرد: در واقع در یک دوران 250 ساله با یک انسان کامل مواجه می شویم که در موقیعیت های مختلف دارای الگوی حماسی، الگوی حکمت و علم، الگوی جهانی و بین المللی و غیره است  که تجلی این الگوها در اهل بیت(ع) و ائمه اطهار(ع) متجلی می شود و آنجا که به حضرت بقیه الله امام زمان(عج) می رسد خداوند متعال آن را ذخیره می کند تا استمرار یاید چرا که الگوی قرآنی یک الگوی مستمر است و راز آن بیت است.

 وی در ادامه با بیان این که انسان امروز دارای الگوی جامع و کامل برای راه و رسم زندگی است، اظهار داشت: در واقع برای بشر امروز با داشتن نقشه راه تفسیر شده که به صورت مکتوب قرآن کریم و به صورت عینی شخصیت پیامبراکرم(س) و اهل بیت و ائمه اطهار(ع) است جای هیچ گونه بهانه ای برای کج‌روی نیست.  

وی در پایان با هشدار به جوانان در انتخاب الگو اظهار داشت: از آنجا که برخی از شخصیت ها ضعیف، ناقص و مملو از عیب هستند خطر«استحاله هویتی» به دنبال انتخاب الگوی بد برای افراد ایجاد می‌شود که این امر پدیده خطرناکی است و سبک زندگی انسان دچار انحراف می‌شود چرا که الگو باید در حقایق، همیشگی و ثابت باشد./934/پ201/س

ارسال نظرات