دلایل صبر و مقاومت حضرت زینب در برابر مشکلات
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام محمد مهدی ماندگاری، استاد حوزه و دانشگاه شب گذشته در مراسم رحلت حضرت زینب(س) که در حرم مطهر امام رضا(ع) برگزار شد، به بیان چرایی و چگونگی صبر و استقامت حضرت زینب(س) در برابر مشکلات و ناملایمت های روزگار پرداخت و عنوان کرد: همه بر این که این بانوی بزرگوار اسوه و اسطورۀ صبر هستند تاکید دارند اما صرفا صحبت کردن و یا تکریم و گریه کردن برای صبر ایشان کم لطفی است.
وی افزود: باید دید و بررسی کرد حضرت زینب(س) چگونه و چرا این همه صبر و استقامت به خرج دادند و ما چگونه می توانیم صبر و استقامتی مانند ایشان داشته باشیم.
بدون صبر و مقاومت نمی توان رشد کرد
وی با بیان این که بدون صبر و مقاومت نمی توانیم رشد کنیم، گفت: در زندگی تمام مردم مشکل و سختی وجود دارد که باید در مقابل آن شکیبا بود؛ ما این موضوع را می دانیم و آن را به همه توصیه می کنیم اما خودمان از آن غافل هستیم.
عضو هیأت مدیره مؤسسه روایت سیره شهدا خاطرنشان کرد: مشکلات زندگی ما به دو دسته تقسیم می شوند، مشکلاتی نشأت گرفته از دیانت و دین داری ما و مشکلاتی که به گفته قرآن، خودمان به وجود می آوریم که در این میان در برابر مشکلات برگرفته از دیانتمان باید مانند حضرت زینب(س) صبر و استقامت کرده و مشکلاتی که خودمان به وجود آوردیم را باید حل و ریشه کن کنیم.
حجت الاسلام ماندگاری به تشریح مشکلات ناشی از دیانت انسان پرداخت و تصریح کرد: انسان دین دار با مشکلاتی دست و پنجه نرم می کند، به طور مثال عبادت، نماز خواندن، روزه گرفتن، جهاد کردن، حج رفتن و خمس دادن برای عده ای دشوار و سخت است.
دلایل صبر و مقاومت حضرت زینب (س) در برابر مشکلات
وی با بیان این که برخی دیگر از مشکلات برگرفته از دیانت ما را دشمنان به وجود می آورند، افزود: هر کسی که سخنش «لا اله الا الله»، «محمّد رسول الله» و «علی ولی الله» باشد، دشمن برای او مشکل و مانع درست می کند.
استاد حوزه با بیان این که امروز ما در محاصره اقتصادی قرار داریم، ابراز کرد: گفتمان امروز ما گفتمان اسلام ناب محمدی و دفاع از انقلاب اسلامی، ولایت فقیه و مستضعفین جهان است از این رو دشمنان مشکلات اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، اجتماعی و ... را برای ما به وجود آورده اند که باید این مشکلات را تحمل کرد.
حجت الاسلام ماندگاری به چرایی تحمل و صبر حضرت زینب(س) در برابر سختی ها و مشکلات پیش رویشان اشاره کرد و گفت: ایشان مشکلاتی که به خاطر اسلام و دیانت به وجود آمده بود را در وهله اول برای مقام و مزد از طرف خداوند و سپس برای شکست دادن دشمن و تقویت خودشان و همچنین اعتقاد به این که عالم محضر خدا و دنیا زودگذر و موقتی است تحمل می کردند.
وی تصریح کرد: هرچه سختی و مشکل بیشتری برای خدا تحمل کنید، مقام و مزد بیشتری از جانب پروردگار دریافت می کنید و این وعدۀ ای است که خداوند به صابرین داده است؛ بنابراین مردم در زندگی اجتماعی و شخصی به ویژه در زندگی زناشویی، مشکلات و بداخلاقی های طرف مقابل را تحمل کنند و سریع موضع گیری نکنند.
استاد حوزه و دانشگاه با بیان این که برای رسیدن به موفقیت و مقام های بزرگ دنیایی و اخروی باید متحمل سختی و تلاش شد، اظهار کرد: حضرت زینب(س) در شب یازدهم محرم با وجود اسارت و تحمل ماجرای سنگین کربلا، نماز شب خود را ترک نکردند زیرا ایشان از اهمیت معاملۀ با خدا و اینکه معامله گر با خدا همیشه برنده است آگاه بودند.
حجت الاسلام ماندگاری ادامه داد: حضرت زینب(س) می دانستند بدون صبر و استقامت نمی توان دشمن را به زانو در آورد بنابراین آنقدر شکیبایی و صبر از خود نشان دادند تا به موفقیت و پیروزی رسیدند به طوری که یزید در مجلسی که برای موفقیت ظاهری خودش آماده کرده و در آن به پیامبر(ص) و سر مبارک امام حسین(ع) توهین می کرد، به شکست اعتراف کرد و تمام تقصیرها را متوجه ابن زیاد دانست.
وی به موفقیت هایی که کشورمان به دلیل پایداری در برابر دشمنان به دست آورده است اشاره و اظهار کرد: ما با 8 سال استقامت و پایداری توانستیم عراق را به زانو در بیاوریم و امروز نیز با صبر و شکیبایی در حال شکست دادن آمریکا و اسرائیل هستیم؛ ما با محاصره اقتصادی و تحریم ها روبرو شدیم اما از آن ها فرصت ساخته و روی پای خودمان ایستادیم.
حجت الاسلام ماندگاری با بیان این که حضرت زینب(س) دسته دوم مشکلاتی که انسان برای خودش به وجود می آورد را نداشتند، تاکید کرد: این مشکلات نه تنها به خاطر دین نیست بلکه بخش عمده ای از آن ها به دلیل بی دینی و بی تقوایی است.
وی با بیان این که اگر بر اساس دین و اسلام زندگی کنیم این مشکلات حل خواهد شد، گفت: بخشی از مشکلاتی مثل طلاق، گرانی، درگیری ها و ... به خاطر بی دقتی، بی انصافی، چشم چرانی و بی عفّتی، حسادت و رعایت نکردن حقوق دیگران به وجود می آید./934/پ202/ب