۰۶ خرداد ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۷
کد خبر: ۱۶۸۸۱۷
رهنمودهای رهبر معظم انقلاب پیرامون انتخابات؛

ویژه نامه اینترنتی «چراغ راه» منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ ویژه نامه اینترنتی «چراغ راه»، مجموعه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب پیرامون انتخابات در پایگاه اطلاع‌رسانی راسخون منتشر شد.
ويژه‌نامه چراغ راه
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، ویژه نامه اینترنتی «چراغ راه» شامل بانک صوت و فیلم، ویژه‌نامه‌های مرتبط و سایر مقالات در پایگاه اینترنتی راسخون منتشر شد.
از جمله مقالات این ویژه‌نامه می‌توان به اهمیت انتخابات در نظام اسلامی، اهمیت حضور مردم در انتخابات، رهنمودهای رهبری، شرایط نامزدها و لزوم انتخاب اصلح، ویژگی‌های کاندیدای اصلح، نحوه تبلیغات انتخاباتی، وظایف رسانه‌ها در انتخابات، وظایف همگان پس از انتخابات، مظهر حماسه سیاسی، سابقه تاریخی انتخابات در ایران، توطئه‌های دشمنان در انتخابات و نحوه مقابله با آن، خصوصیات مطلوب رییس‌جمهور آینده اشاره کرد.
اهمیت انتخابات در نظام اسلامی
در این مقاله بخشی از بیانان رهبر معظم انقلاب پیرامون انتخابات آمده که به این شرح است:
مظهر اراده ملی و مردم سالاری اسلامی
انتخابات مظهر اراده‌ی ملی است، نماد مردم‌سالاری اسلامی است، ما که مسأله‌ مردم‌سالاری اسلامی را در مقابل دموکراسیِ لیبرال غربی مطرح کردیم، مظهر مردم‌سالاری اسلامی همین حضور مردم در انتخابات است. لذا به خاطر اهمیتی که انتخابات دارد، دشمنان ملت ایران همیشه سعی کرده‌اند انتخابات را از شور و هیجان بیندازند؛ برنامه‌ریزی کردند که مردم را از حضور در پای صندوقهای رأی باز بدارند؛ مردم را دلسرد کنند، مردم را ناامید کنند. در طول سالهای مختلف که ما انتخابات داشتیم ــ چه انتخابات مجلس، و چه بخصوص انتخابات ریاست جمهوری ــ همیشه دشمنان ما سعی کردند این انتخابات را بی‌‌رونق کنند؛ این به خاطر اهمیت انتخابات در کار کشور است.
عرصه ظهور قدرت ملی
مسأله‏ انتخابات، مسأله‏ مهمى است، عرصه‏ انتخابات، عرصه‏ ظهور قدرت ملى در یک کشور است، ملتى که زنده است، بانشاط است، متکى به اراده‏ الهى است، مطمئن به پشتیبانى الهى است، این ملت در همه‏ عرصه‏ها پیروز خواهد شد، در این عرصه هم همین جور است.
 آبروی ملی، عزت ملی، شاخص رشد ملی
انتخابات آبروى ملى ماست، انتخابات یکى از شاخص‌هاى رشد ملى ماست، انتخابات وسیله‏اى براى عزت ملى است، وقتى ببینند که ملت ایران با شور و باشعور و با درک کامل و آگاهى پاى صندوقهاى رأى مى‏روند، معنایش چیست، معنایش این است ملت براى خود حق و توان تصمیم‏گیرى قائل است، مى‏خواهد در آینده‏ کشور اثر بگذارد و مسؤولان کشور و مدیران اصلى کشور را انتخاب کند.
انتخاب رییس‏جمهور یعنى انتخاب رییس قوه‏ مجریه و کسى که اغلب امکانات کشور در اختیار اوست و مى‏بینید اگر چنانچه رییس‏جمهورى شور و نشاط و شوق و اراده داشته باشد، چه خدمات بزرگى را براى این کشور انجام مى‏دهد، مى‏خواهند این نباشد.
هر انتخابات، بلاهایی را دفع کرده
مسأله‏ انتخابات در طول این سى و چهار سال براى کشور یک مسأله‏ تعیین کننده و تجدید حیات دهنده براى مجموعه‏ حرکت کشور ما بوده است، در طول این سال‌ها، این سى و چند انتخاباتى که برگزار شده و مردم در پاى صندوق‌هاى رأى حاضر شده‏اند، هر بارى یک مجموعه‏ بلایى را از کشور دفع کرده است و هر بارى توانسته است یک قوت جدیدى، روح جدیدى، در کالبد کشور و ملت و انقلاب بدمد، این دفعه هم از جهاتى، از پاره‏اى از انتخابات گذشته مهم‌تر است، که حالا یک جهت همان‌طور که اشاره کردند این است که انتخابات ریاست جمهورى و انتخابات شوراها و در بعضى جاها انتخابات میان‌دوره‏اى بعضى از انتخابات‌هاى دیگر، با هم مجتمع شده است.
رهنمودهای انتخاباتی
در مقاله دیگری از این ویژه نامه رهبر معظم انقلاب رهنمودهایی درباره انتخابات دارند که از این قرار است:
سرمایه‌گذاری انسانی
انتخابات سرمایه‏ گذارى عظیم ملت ایران است، مثل این‌که شما سرمایه‏ سنگین و عظیمى را در بانک می‌گذارید، بانک با آن کار می‌کند و شما از سودش استفاده می‌کنید، انتخابات یک چنین چیزى است، ملت ایران سرمایه ‏گذارى عظیمى را می‌کند، سپرده‏ گذارى بزرگى را انجام می‌دهد و سود آن را می‌برد.
آرای یکایک شما مردم سهمى است از همان سرمایه ‏گذارى و سپرده ‏گذارى، هر رأیى که شما در صندوق مى‌‏اندازید، مثل این است که یک بخشى از پول آن سپرده را دارید تأمین می‌کنید، یک رأى هم اهمیت دارد.
هرچه انتخابات پرشورتر باشد، عظمت ملت ایران بیشتر در چشم مخالفان و دشمنانش دیده خواهد شد، براى ملت ایران حرمت بیشترى خواهند گذاشت، دوستان شما هم در دنیا خوشحال می‌شوند. عظمت ملت ایران را حضور مردم در انتخابات نشان می‌دهد.
ثمره مردم‌سالاری دینی
انتخابات در کشور ما یک حرکت نمایشى نیست، پایه‏ نظام ما همین انتخابات است، یکى از پایه‌‏ها، انتخابات است، مردم‏ سالارى دینى با حرف نمی‌شود، مردم‏ سالارى دینى با شرکت مردم، حضور مردم، اراده‏ مردم، ارتباط فکرى و عقلانى و عاطفى مردم با تحولات کشور صورت می‌گیرد، این هم جز با یک انتخابات صحیح و همگانى و مشارکت وسیع مردم ممکن نیست.
این مردم‏ سالارى، عامل پایدارى ملت ایران است، این‌که شما توانسته‏‌اید در طول این سى‌سال از نهیب ابرقدرت‌ها نترسید، این‌که ابرقدرت‌ها هم غیر از نهیب نتوانستند ضربه‏ اساسى به شما بزنند، این‌که جوانان کشور در ورود به میدان‌هاى گوناگون این شجاعت و اخلاص را نشان می‌دهند، ناشى از مردم ‏سالارى دینى است.
هدیه‌ امام
انتخابات نماد حرکت اسلامى در کشور ماست، انتخابات، هدیه‌ اسلام به ملت ماست، امام بزرگوار ما حکومت اسلامى به روش انتخاباتى را به ما یاد داد، حکومت اسلامى در ذهن‌ها و خاطره‌ها به شکل خلافت‌هاى موروثى به یادگار مانده بود، خیال مى‌کردند حکومت اسلامى یعنى مثل خلافت بنى‌امیه و بنى‌عباس یا خلافت ترکان عثمانى، یک نفر با نام و شکل ظاهرى خلیفه، اما با باطن و عمل فرعون و پادشاهان مستبد، بعد هم که از دنیا مى‌رود، یک نفر را به جاى خود معین کند.
در ذهن مردم دنیا، حکومت اسلامى به این شکل تصویر مى‌شد، که بزرگترین اهانت به اسلام و حکومت اسلامى بود، امام، حکومت اسلامىِ به روش انتخابات مردم و حضور مردم و تعیین منتخب مردم را که لبّ اسلام است بار دیگر براى مردم ما معنا کرد و در جامعه‌ ما تحقق بخشید.
مسأله اول، شرکت در انتخابات
انتخاب رییس جمهور یعنى انتخاب رییس قوه مجریه و کسى که اغلب امکانات کشور در اختیار اوست و مى‏ بینید اگر چنان‌چه رییس جمهورى شور و نشاط و شوق و اراده داشته باشد، چه خدمات بزرگى را براى این کشور انجام می‌دهد، می‌خواهند این نباشد.
من عرض می‌کنم، همه باید اصرار داشته باشید که در انتخابات شرکت کنید، به نظر من مسأله‏ اول در انتخابات، مسأله‏ انتخاب این شخص یا آن شخص نیست، مسأله اول، مسأله‏ حضور شماست، حضور شماست که نظام را تحکیم می‌کند، پایه‏‌هاى نظام را مستحکم می‌کند، آبروى ملت ایران را زیاد می‌کند، استقامت کشور را در مقابل دشمنى‏‌ها زیاد می‌کند و دشمن را از طمع ورزیدن به کشور و از فکر ضربه زدن و توسعه و فساد و فتنه منصرف می‌کند، این یک مسأله بسیار مهم است، پس مسأله اول، شرکت در انتخابات است.
برای حضور حداکثری تلاش کنید
مسأله‌ اول، مشارکت است، در زمینه‌ مشارکت مردم، هر طور که مى‌توانید، روى خانواده‌ها و دوستانتان کار کنید، مشارکت، یکى از اساسى‌ترین مسائل است، حضور مردم براى پیشرفت و صیانت کشور لازم است، نه این‌که اگر عده‌ زیادى شرکت نکردند، این‌ها به نظام «نه» گفته‌اند، به‌هیچ‌وجه این‌طورى نیست.
آن‌هایى که به‌خاطر «نه» گفتنِ به نظام نمى‌آیند، درصد خیلى کمى‌اند، یک‌عده به‌خاطر بى‌حالى نمى‌آیند، یک‌عده به‌خاطر بى‌حوصلگى نمى‌آیند، یک‌عده روز جمعه کار دیگرى دارند و نمى‌آیند، این‌ها را شما راه بیندازید والّا کسانى‌که معتقد به نظام و قانون اساسى نیستند و دلشان براى بیگانگان و نفوذ آن‌ها پر مى‌زند و منتظر آمدن بیگانگان هستند، درصد بسیار کمى‌اند.
رأی دادند تا نه بگویند
این‌ها هیچ‌وقت دست از بدگویى کردن نسبت به جمهورى اسلامى و هر تشکیلاتى در دنیا که با آن موافق نباشند، برنمى‌دارند، اگر مردم ایران در یک انتخابات پرشور شرکت کنند، یک‌طور حرف مى‌زنند، اگر شرکت نکنند، یک‌طور دیگر حرف مى‌زنن، در انتخابات دوم خرداد سال هفتادوشش که انتخابات پرشورى شد، جمعیت عظیمى شرکت کردند که البته بى‌سابقه نبود و آن درصد قبلا هم در بعضى از انتخابات‌هاى دیگر شرکت کرده بودند، اما در آن انتخابات درصد بسیار خوبى شرکت کردند، رادیوهاى بیگانه گفتند ملت ایران جمع شدند و رأى در صندوق‌ها ریختند، براى این‌که به جمهورى اسلامى بگویند نه، شما را به خدا ببینید، مردم به دعوت رهبرى، نظام و مسؤولان آمدند و مسؤولى را براى جمهورى اسلامى انتخاب کردند، وقتى که شلوغ بود و جمعیت پاى صندوق‌ها با درصد بالا شرکت کردند، آن‌طور گفتند، در انتخابات شوراها هم که در شهرهاى بزرگ، مخصوصا تهران، شرکت مردم خیلى پایین بود، باز گفتند مردم شرکت نکردند، یعنى به جمهورى اسلامى گفتند نه، بنابراین و به‌نظر آن‌ها اگر مردم در انتخابات شرکت کنند، گفته‌اند نه، اگر شرکت هم نکنند، گفته‌اند نه، تبلیغات دشمن این‌گونه است، هرچه هم مردم شرکت کنند، تبلیغات دشمن هست.
آبروی ملی
از حدود یک سال پیش، دستگاه‌هاى تبلیغاتى دشمنان ملت ایران، با یک شیب ملایمى شروع کردند علیه این انتخابات حرف‌زدن و اقدام کردن و مطلب ساختن، دستگاه‌هاى امنیتى‌شان هم مشغول شدند به خبرگیرى و گمانه‌‏زنى و پیشنهاد دادن، روى این انتخابات حساسند، در درجه‏ اول، هدفشان تعطیل شدن انتخابات است که انتخابات نباشد، درست در نقطه‏ مقابل خواست دشمنان، همه ما باید در انتخابات حضور فعالى داشته باشیم، انتخابات آبروى ملى ماست، انتخابات یکى از شاخص‌هاى رشد ملى ماست، انتخابات وسیله‌‏اى براى عزت ملى است، وقتى ببینند که ملت ایران با شور و با شعور و با درک کامل و آگاهى پاى صندوق‌هاى رأى می‌روند، معنایش چیست، معنایش این است ملت براى خود حق و توان تصمیم ‏گیرى قائل است، می‌خواهد در آینده‏ کشور اثر بگذارد و مسؤولان کشور و مدیران اصلى کشور را انتخاب کند.
ویژه نامه اینترنتی «چراغ راه» مجموعه رهنمودهای رهبر معظم انقلاب پیرامون انتخابات در پایگاه اطلاع‌رسانی راسخون منتشر شده است و علاقمندان به مشاهده و استفاده از این ویژه‌نامه می‌توانند به نشانی اینترنتی www.rasekhoon.net مراجعه کنند./907/ت302/پ
ارسال نظرات