دنیا تشنه فرهنگ اصیل اسلامی است/ فرهنگ با برپایی جشنواره مدل و لباس منتقل نمی شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله محمدتقی مصباح یزدی رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) ظهر امروز در دیدار جمعی از دانشجویان بسیجی دانشگاه قم، با اشاره به شهادت شهید مفتح، گفت: از برکات شهادت شهید مفتح این بود که امام راحل روز شهادت وی را به نام وحدت حوزه و دانشگاه نامگذاری کرد.
وی ادامه داد: این نامگذاری سبب شد که یاد و خاطره شهید مفتح زنده بماند و خدمات آن شهید بزرگوار به نسل های آینده یادآوری شود.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که موضوع وحدت حوزه و دانشگاه از سال های گذشته مورد بحث و گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفته است، ابراز کرد: هنوز در این زمینه به نتایج قابل استفاده ای نرسیده ایم و اگر کسانی مکررات این بحث ها را حذف کنند بهتر است.
وحدت حوزه و دانشگاه با برگزاری مراسم حاصل نمی شود
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به برداشت های مختلف افراد از وحدت حوزه و دانشگاه، خاطرنشان کرد: عده ای فکر می کردند وحدت حوزه و دانشگاه به معنای کنار رفتن یکی از این دو نهاد به نفع دیگری و ادغام آنها در یکدیگر است، از این رو در برابر وحدت موضع گیری می کردند.
وی با بیان این که 35 سال از انقلاب اسلامی می گذرد و کاری برای وحدت حوزه و دانشگاه انجام نشده، ابراز کرد: برای مسأله مهم وحدت حوزه و دانشگاه تنها مراسم هایی برگزار کرده ایم که فایده چندانی نداشته است.
منظور از وحدت، وحدت هدف و راه مشترک است
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با اشاره به این که هنوز هم افرادی هستند که معنای وحدت حوزه و دانشگاه برای آنها روشن نیست، افزود: وحدت یعنی این که هدف مشترکی را در نظر بگیریم و برای آن هدف راه مشترکی را پیدا کنیم.
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که هدف از وحدت گاهی سلبی و گاهی ایجابی است، گفت: گاهی دو مجموعه در برابر دشمن مشترک وحدت می کنند تا جلوی نفوذ او را بگیرند که در این صورت هدف از وحدت امری سلبی است.
آیت الله مصباح یزدی با تأکید بر این که حوزه و دانشگاه دو نهاد با هویت فرهنگی هستند، ابراز کرد: دشمن می خواهد فرهنگ این دو نهاد را مورد هجوم قرار دهد، از این رو این دو نهاد برای هدفی مشترک در برابر دشمن مشترک قرار می گیرند.
تأکیدات رهبری درباره تهاجم فرهنگی با بی توجهی مسؤولان مواجه شده است
وی با اشاره به تأکیدات رهبر معظم انقلاب درباره تهاجم فرهنگی، خاطرنشان کرد: رهبری بیش از دو دهه است که به تنهایی بر روی موضوع تهاجم و شبی خون فرهنگی تأکید دارند اما کمتر گوش شنوایی در این زمینه وجود داشته است.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که حوزه و دانشگاه مورد هجوم فرهنگی قرار گرفته است، اظهار کرد: دشمن به دنبال این است که فرهنگ اسلامی ما را از بین ببرد و آنرا در یک فرهنگ جهانی الحادی و یا حداقل سکولار هضم کند.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری بر ضرورت وحدت حوزه و دانشگاه در برابر هجوم دشمن تأکید کرد و گفت: اگر چنین چیزی هدف ما شد راهمان نیز مشترک می شود.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم تأکید کرد: تنها در برابر دشمن نباید وحدت کرد و در برابر هدف ایجابی هم می توان به وحدت رسید.
استاد اخلاق حوزه علمیه با اشاره به تعاریف مختلفی که از فرهنگ ارائه می شود، اظهار کرد: در اثر ابهام واژه فرهنگ تعاریف مختلفی از آن شده است و به همین خاطر برخی از آن سوء استفاده می کنند.
آیت الله مصباح یزدی با بیان این که عده ای معتقد هستند که انسان مخلوق خداست و عمر او در زندگی مادی خلاصه نمی شود، گفت: برخی زندگی انسان را در دنیا خلاصه می کنند و به اسم آزادی به دنبال بی بند و باری و فرد گرایی هستند.
آزادی و بی بند و باری روح فرهنگ آمریکایی است
وی ادامه داد: عده ای مقررات را به خاطر نظم جامعه قبول می کنند تا آزادی دیگران لطمه نبیند و این روح فرهنگ آمریکایی است.
رییس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره) با بیان این که فرهنگ اسلامی ریشه دار و بر مبنای اصول و ارزش های الهی پایه گذاری شده است، اظهار کرد: دشمن سعی می کند ریشه های فرهنگ ما را بخشکاند و با شبهه افکنی اصول ارزش های ما را زیر سؤال ببرد.
نماینده مردم تهران در مجلس خبرگان رهبری با بیان این که امروز کلمه فرهنگ با تفریح، هنر، ورزش و آداب و رسوم عجین شده است، گفت: دشمن ما را به این مسائل سرگرم کرده تا از اصل مسأله فرهنگ غافل شویم.
عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به این که برخی گویش و لهجه را فرهنگ می دانند، افزود: دشمن به دنبال تغییر گویش ما نیست بلکه می خواهد فرهنگ ما را تغییر دهد.
آیت الله مصباح یزدی با اشاره به هجمه های هزاران شبکه و رسانه خارجی علیه فرهنگ اسلامی، گفت: دشمن تیشه به ریشه فرهنگ ما می زند و متأسفانه ما از این مسأله غافل هستیم.
برگزاری جشنواره مدل و لباس کار فرهنگی نیست
استاد اخلاق حوزه علمیه با بیان این که تا کنون جشنواره های مد و لباس از سوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در کشورهای دیگر برپا شده است، اظهار کرد: متأسفانه اصل فرهنگ ما فراموش شده و میلیاردها تومان صرف این جشنواره ها به عنوان کار فرهنگی شده است.
آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: هجمه به فرهنگ ما وارد می شود و ما نه تنها کاری نمی کنیم بلکه به برگزاری جشنواره مد و لباس در کشورهای خارجی افتخار می کنیم.
وی با تأکید بر این که کشورهای دیگر نیازمند فرهنک اصیل اسلامی هستند، تصریح کرد: گروه های موسیقی به کشورهای دیگر می فرستیم در حالی که اصل فرهنگ را فراموش فراموش کرده ایم؛ این برنامه اگر ضرر نداشته باشند هیچ فایده ای هم ندارند./927/پ201/ج