۲۶ اسفند ۱۳۹۲ - ۱۹:۲۶
کد خبر: ۲۰۰۵۵۰
استاد درس خارج حوزه:

صله رحم با ذکر مصائب حضرت زهرا مستحکم می‌شود

خبرگزاری رسا ـ استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم با بیان اهمیت صله رحم بین خانواده‌های ایرانی از مؤمنان خواست تا در انجام این فریضه مورد تأکید ائمه اطهار‌(ع)، ذکر مصائب حضرت زهرا‌(س) را فراموش نکنند.
حجت الاسلام والمسلمين فقيه يزدي / 1

آیت‌الله محمدحسین احمدی فقیه یزدی، استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم در گفت‌وگو با خبرنگار خبرگزاری رسا با بیان اهمیت صله رحم بین خانواده‌های ایرانی از مؤمنان خواست که در انجام این فریضه مورد تأکید ائمه اطهار‌(ع)، ذکر مصائب حضرت زهرا‌(س) را فراموش نکنند.

 

وی با اشاره به در پیش بودن سال جدید و همزمان شدن ایام نوروز با ایام فاطمیه و سالروز شهادت دخت نبی اکرم‌(ص)، تصریح کرد: مؤمنان با گرامیداشت ایام فاطمیه صله رحم کنند؛ چراکه مؤمن واقعی با حزن آل محمد محزون و با خشنودی آل محمد‌(ص) خشنود است.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه قم با تأکید بر اینکه ذکر مصیبت حضرت زهرا‌(س) در حضور خویشاوندان در نامه عمل انسان ثبت می‌شود، توصیه کرد: در هنگام صله رحم و در حضور خویشاوندان، چند جمله‌ای از مناقب حضرت صدیقه طاهره‌(س) بگویید و بر آن حضرت سلام دهید که ثواب بسیاری دارد.

 

وی در ادامه انجام صله رحم را سبب ترویج سبک زندگی دانست و افزود: در دین مبین اسلام بر انجام صله رحم بسیار توصیه شده و ‌حتی دستور است که اگر خویشاوندان با شما قطع رابطه کردند، شما رابطه را قطع نکنید که ثواب وصل کردن این ارتباط بسیار عظیم است.

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی با بیان اینکه صله رحم سبب طولانی شدن عمر می‌شود و خداوند کریم به واسطه آن رزق و روزی انسان را افزون می‌کند، گفت: در بهشت جایگاه کسی که صله رحم را به جا می‌آورد به گونه‌ای است که دیگران نسبت به این جایگاه قبطه می‌خورند.

 

وی آثار صله رحم را در عالم آخرت معادل بسیاری از نمازهای مستحبی عنوان و اظهار کرد: صله رحم سبب قبولی اعمال می‌شود، کسی که صله رحم را قطع می‌کند انتظار قبولی نمازش را نداشته باشد.

 

استاد درس خارج فقه حوزه علمیه قم بیان داشت: احکام صله رحم فراوان است، اما شرایط آن نیز باید رعایت شود؛ صله رحم نباید سبب مزاحمت برای خویشاوندان شود، طوری نباشد که به اسم صله رحم برای دیگران ایجاد زحمت کرده و گرفتاری و مشکلات آنان را چند برابر کنیم.

 

وی آثار احوالپرسی و یاد کردن از خویشاوندان را مورد نظر قرار داد و گفت: برای دیدار با خویشاوندانی که مستضعف و فقیر هستند، بهتر است هدیه‌ای تهیه کنیم، حال آنان را مراعات کرده و اگر محتاج به وسایل جزئی زندگی هستند، در حد توان و با کمک دیگر خویشان، وسایل مورد نیاز آنان را فراهم کنیم.

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی با بیان اینکه تهیه وسایل زندگی برای محتاجان آشنا مصداق کامل صله رحم است، قرض الحسنه را نیز مصداق دیگر صله رحم عنوان و اظهار کرد: انواع خدمت‌هایی که برای افراد لازم و ضروری است مصداق صله رحم است که کوتاهی کردن در مقابل آنها صحیح نیست.

 

وی با تأکید بر اینکه صله رحم برآورده شدن حوائج خویشاوندان است، رسیدگی و توجه به خویشاوندان نزدیک را در اولویت دانست و گفت: خویشاوندان درجه یک را دریابیم و از احوال آنها با خبر باشیم که اگر حتی فقها فتوای به وجوب صله رحم دهند، جا دارد.

 

استاد اخلاق حوزه علمیه قم افزود: صله رحم از مؤکدات اسلام است، کوتاهی در آن سبب پشیمانی بوده و آثار ناگواری به دنبال دارد؛ اگر کسی ارتباط خود را با خویشاوندن قطع کند، گناه این قطع ارتباط بسیار بزرگ بوده که حتی بخشش آن بسیار مشکل است.

 

آیت‌الله احمدی فقیه یزدی توصیه کرد: در سال جدید که با ایام فاطمیه مصادف شده است، صله رحم را به عنوان عید و عرض تسلیت به ساحت مقدس حضرت زهرا‌(س) انجام دهیم و ائمه اطهار‌(ع) را از علمکرد خود خشنود کنیم./920/ت302/ع

ارسال نظرات