۰۸ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۲۰:۴۸
کد خبر: ۲۰۳۶۶۷
حدادعادل:

خودمان را برای انقلاب بخواهیم نه انقلاب را برای خود/ سبک زندگی؛ عامل تاثیر فرهنگ بر اقتصاد

خبرگزاری رسا ـ حداد عادل با تأکید بر اهمیت انتقال صحیح و هنرمندانه سبک زندگی اسلامی به نسل جوان گفت: اگر می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی داشته باشیم باید سراغ سبک زندگی اسلامی برویم.
دکتر غلامعلي حدادعادل مترجم قرآن و عضو مجمع تشخيص مصلحت نظام

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، دکتر غلامعلی حداد عادل در همایش بزرگ فرهنگیان تهران با عنوان معلم، دیده‌بان فرهنگی که عصر امروز در سالن اجتماعات تفاهم تهران برگزار شد، با تبریک روز معلم و درود به روان پاک استاد شهید مطهری گفت: معلمان، افسران جبهه فرهنگی در آموزش و پرورش هستند.

وی به تبیین علت نام‌گذاری سال 1393 به اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی توسط رهبر معظم انقلاب پرداخت و گفت: با توجه به این‌که معظم‌له سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را در 4 اسفند 92 ابلاغ فرموده و چند روز بعد نیز در جمع مسؤولین ارشد نظام به تشریح سیاست‌ها پرداختند، عموما فکر می‌کردیم که اقتصاد جزو شعارهای سال 93 باشد اما افزوده شدن کلمه فرهنگ در کنار اقتصاد که برای نخستین بار در چند سال اخیر اتفاق افتاد بسیار غیرمنتظره بود.

حدادعادل با تاکید بر این‌که باید تلاش کرد تا مقصود رهبری از طرح این شعار را به خوبی درک کنیم، افزود: این‌که اقتصاد در کشور ما بسیار مهم است هیچ تردیدی نیست، چرا که ما وارث اقتصاد بیمار قبل از انقلاب بوده‌ایم و بعد از انقلاب نیز به دلایل مختلف نتوانسته‌ایم خود را به آرمان‌های انقلاب در بحث اقتصاد برسانیم.

وی برخی از موانع داخلی و فشارهای خارجی را از عوامل اصلی این ناکامی ذکر کرد و ابراز داشت: تحریم‌های ناجوانمردانه‌ای که دشمنان نظام به ویژه در دو سه سال اخیر بر ما تحمیل کردند، با این هدف بود که آشوب‌های اجتماعی در ایران به راه انداخته و مردم را ناراضی کنند و دولت و حکومت را درگیر این آشوب‌ها کرده و در نهایت به ضعیف شدن نظام منجر شود.

حدادعادل با بیان این‌که هنوز هم عمده تهدیدها برقرار بوده و فرق چندانی با گذشته نکرده است، ‌افزود: رهبری انقلاب از چندسال قبل گفتمان اقتصاد مقاومتی را مطرح کرده بودند و سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را نیز پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام ابلاغ کردند.

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بی‌سابقه خواندن این نام‌گذاری در چند سال اخیر و قرارگیری عنوان فرهنگ در کنار اقتصاد، اظهار داشت: به نظر من یک دلیل آن است که عده‌ای در جامعه فکر می‌کنند با روی کار آمدن یک دولت جدید باید از مواضع فرهنگی خود عقب نشینی کرده و در آن تجدیدنظر کنیم؛ همچنین باید از آرمان‌های امام و شهدای انقلاب اسلامی کوتاه بیاییم تا مشکل اقتصادی کشور حل شود!

وی تاکید کرد: این افراد تصور می‌کنند در این دولت، فرصت مناسبی دارند تا در روزنامه‌ها و نشریات خود این اندیشه غلط را تبلیغ کنند، اما سخت در اشتباهند.

حدادعادل با اشاره به اهداف رهبری از نام‌گذاری امسال اضافه کرد: رهبر معظم انقلاب در حقیقت با این نام‌گذاری می‌خواهند به این افراد هشدار بدهند که فکر نکنند مشکلات اقتصادی تحمیلی دشمن با کوتاه آمدن از مواضع انقلابی و عقب نشینی از سنگرهای فرهنگی حل شدنی است.

وی با توصیه به بازخوانی بیانات رهبر معظم انقلاب در سخنرانی اول فروردین در مشهد و تامل در آن بیان داشت: علاوه بر دلیل سلبی نام‌گذاری سال جدید که ذکر شد، این شعار یک جهت ایجابی هم دارد و آن این است که رهبری گفتمان دیگری را در طول دو سال اخیر به نام سبک زندگی اسلامی مطرح کردند که بدون بازگشت به این سبک، دستیابی به اقتصاد مقاومتی غیر ممکن است.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تاکید بر اهمیت انتقال صحیح و هنرمندانه سبک زندگی اسلامی به نسل جوان تصریح کرد: اگر می‌خواهیم اقتصاد مقاومتی داشته باشیم باید سراغ سبک زندگی اسلامی برویم و این سبک از دل فرهنگ و جهان بینی اسلامی بیرون می‌آید؛ در حقیقت سبک زندگی اسلامی چشم انداز وسیعی به وسعت همه شؤون زندگی آدمی است.

وی با انتقاد از رواج سبک زندگی غربی اظهار داشت: اگر بخواهیم سبک زندگی غربی را در زندگی خود به کار بگیریم، تا ابد در دایره‌ای که غربی‌ها با این سبک برای ما ترسیم کرده‌اند گرفتار خواهیم شد و نخواهیم توانست در تولید و مصرف به نقطه‌ای برسیم که جایگاه مقاومی پیدا کنیم.

رییس فراکسیون اصولگرایان مجلس شورای اسلامی به فعالیت بیش از 120 شبکه ماهواره‌ای فارسی زبان اشاره کرد و گفت: این شبکه‌های عمدتا ضدانقلاب، از یک سوی سیاست‌های اقتصادی نظام را تخطئه کرده و زیر سوال می‌برند و از سوی دیگر محصولات غربی را تبلیغ می‌کنند، از این رو ضروری است که خود را از این الگوهای غربی نجات دهیم.

وی با ذکر خاطره‌ای از دکتر محمود حسابی اظهار داشت: سبک زندگی اسلامی از چیزهای جزیی و کم اهمیت شروع شده و تا اقتصاد کلان ادامه می‌یابد. لذا باید از خود بپرسیم در تولید و مصرف به چه اندازه تقلیدی و به چه مقدار هم تحقیقی رفتار می‌کنیم؟

عضو فرهنگستان زبان و ادب فارسی با تاکید بر ضرورت تجدیدنظر در شیوه‌های رفتاری در زندگی گفت: دعوت رهبری انقلاب به اقتصاد مقاومتی یک پیام غنی فرهنگی است و بدون توجه و عمل به آن اقتصاد مقاومتی محقق نمی‌شود.

وی با بیان این‌که با اقتصاد خراب صدمه فرهنگی خواهیم خورد اضافه کرد: در جامعه‌ای که اشتغال وجود نداشته و فقر و بیکاری و مشکلات اقتصادی گسترش داشته باشد، باید منتظر فساد، افزایش جرم و جنایت، اعتیاد و .. باشیم که همگی آنها فرهنگ سوز هستند.

حدادعادل با بیان ارتباط متقابل میان فرهنگ و اقتصاد خاطرنشان کرد: فرهنگ روی اقتصاد از طریق سبک زندگی اثر دارد و اقتصاد نیز به واسطه فقر بر روی فرهنگ تاثیر نامطلوب می‌گذارد بنابراین باید به طور همزمان هم به فرهنگ و هم اقتصاد توجه کرد.

وی در بیان علت تفکیک عزم ملی و مدیریت جهادی در نام سال از سوی رهبر معظم انقلاب تصریح کرد: به نظر می‌رسد رهبری دو نوع مخاطب را مدنظر داشته‌اند؛ در عزم ملی همه ملت مخاطب ایشان بوده و خواهان یک خیزش و اراده همگانی و ملی هستند و در کنار این اهتمام عمومی، مطالبه‌ای هم از مسؤولان دارند که آن را در قالب مدیریت جهادی بیان کرده‌اند.

عضو شورای عالی انقلاب فرهنگی با تاکید این‌که خودمان را برای انقلاب بخواهیم نه انقلاب را برای خود، گفت: خطاب رهبری به مدیران نظام آن است که قدر خود را بدانید و خود را وقف خدمت به مردم کنید و این پست‌ها و مقام‌ها را نردبانی برای ثروت اندوزی و بسط قدرت خویش قرار ندهید.

وی از این فرمایش رهبری به عنوان روحیه جهادی یاد کرد و افزود: پرکاری، خوش فکری، تدبیر، تخصصی و علمی عمل کردن، منطقی رفتار کردن و در خدمت مردم بودن از عناصر و شاخصه‌های اصلی مدیریت جهادی است که معلمان به عنوان پیشگامان عرصه تعلیم و تربیت بیشترین وظیفه را برای ترویج سبک زندگی اسلامی و روحیه جهادی دارند.

حدادعادل در پایان پیشنهاد کرد: در همایش‌های بعدی، موضوع سبک زندگی اسلامی به عنوان یک مقوله مهم و اساسی جزو موضوعات مورد بحث قرار گیرد./9591/پ202/ص

ارسال نظرات