حوزویان در دهههای اخیر به نثر معیار دستیافتهاند
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، نشست «کارنامه کتاب سال حوزه» عصر روز هفدهم اردیبهشت با حضور حجتالاسلام و المسلمین مهدی حقی دبیر همایش کتاب سال حوزه و محمد اسفندیاری در سرای اهلقلم بیست و هفتمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران برگزار شد.
حجت الاسلام و المسلیمن مهدی حقی با بیان اینکه تحولی را که در حوزه شاهد هستیم حاصل آوردگاهی از دستاوردهای مکتوب اندیشمندان حوزههای علمیه سراسر کشور و حتی خارج از کشور است گفت: کتاب سال حوزه فرصتی برای انعکاس مجموعه تلاشهای مکتوب حوزویان و تحلیل و ارزیابی این آثار در قالب کتاب و پایاننامه است.
دبیر همایش کتاب سال حوزه با اشاره به اینکه بیش از 23 درصد آثار مکتوب برجسته حوزویان طی سالهای اخیر به علوم انسانی اسلامی اختصاص داشته افزود: این موضوع نشان دهنده این است که حوزویان مباحث علوم انسانی را جدی گرفتهاند و بیش از یکچهارم آثار حوزویان براین مبنا به رشته تحریر درآمده است.
حجتالاسلام حقی با بیان اینکه کتاب سال حوزه موفق شده است جایگاه خودش را پیدا کند، اذعان داشت: بیشتر این آثار توانستهاند حضور موفقی در جشنوارههای مختلف داشته باشند و دورنمایی که از ارتباط بین حوزه و دانشگاه ترسیم میشود مدل کوچکش را میتوان در آثار کتاب سال حوزه دید.
چهار لایه در ارزش گذاری کتاب
محمد اسفندیاری کارشناس حوزه نویسندگی با بیان اینکه هر کتاب چهار لایه دارد، گفت: پژوهش، نگارش، ویرایش و نشر چهار لایه هر کتاب را تشکیل میدهد.
محمد اسفندیاری معتقد است گاهی یک کتاب لایه پژوهشی خوبی دارد اما ممکن است نویسندهاش نتواند به نثر معیار بنویسد و اظهار داشت: یک کتاب مطلوب باید در این چهار لایه نمره قابل قبولی بگیرد و حوزویان توانستهاند در لایه نگارش کتاب نمره قابل قبولی کسب کنند.
استاد حوزه و دانشگاه در اینباره توضیح داد: حوزویان در دهههای اخیر توانستهاند به یک نثر معیار دست یابند و اگر نثر امروز حوزویان را با نثر 70 سال گذشته مقایسه کنیم متوجه تفاوت این دو میشویم اما در لایه پژوهش، ویرایش و چاپ نیازمند فعالیت بیشتر هستیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به اینکه اهتمام حوزویان در سالهای اخیر بیشتر به سمت نگارش آثار تبلیغی و ترویجی بوده است تصریح کرد: البته این به معنی ارزشگذاری منفی نیست بلکه مقصود این است که حوزویان کمتر در پی آثار علمی و تحقیقی بودهاند و باید در این حوزه اهتمام بیشتری به خرج داده شود.
اسفندیاری در پایان در خصوص استاندارهای کتاب افزود: کتابی استاندارد است که این چهار لایه را رعایت کند و متأسفانه بسیاری از کتابهایی که اکنون به چاپ میرسد این چهار لایه را به صورت کامل رعایت نکرده است./9667/پ202/ص