۳۱ خرداد ۱۳۹۳ - ۱۲:۴۲
کد خبر: ۲۱۰۲۴۹

جلد دهم کتاب گلشن ابرار منتشر شد

خبرگزاری رسا ـ جلد دهم کتاب گلشن ابرار از سوی پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام چاپ و روانه بازار شد.
جلد دهم  کتاب گلشن ابرار

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، جلد دهم کتاب گلشن ابرار(زندگی اسوه‌های علم و عمل) از سوی پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام و با تلاش جمعی از محققان این پژوهشکده در بهار 1393 منتشر شد.

 

اگر شناخت و بهره‌برداری از معادن و گنجینه‌های نهفته در دیار اسلام، وظیفه‌ای است که بر دوش مسؤولان اقتصادی و مدیران جامعه اسلامی نهاده شده، شناخت و معرفی گنجینه‌های فرهنگی و اسوه‌های اندیشه و ایمان، اخلاق، آزادگی و ایثار رسالتی است که بر دوش حوزه‌ها و پژوهشگران و مبلغان علوم اسلامی و دست‌اندرکاران رسانه‌های دنیای اسلام قرار دارد. در راستای ایفای این رسالت عظیم دهمین جلد گلشن ابرار از سوی جمعی از محققان پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام و زیر نظر استاد محمدجعفر طبسی گردآوری و چاپ شد.

 

کتاب گلشن ابرار از مجموعه ‌کتبی است که به شرح و توصیف سیره، روش، منش و احوال علما و بزرگان پرداخته و گوشه‌ای از زندگی این بزرگواران را به تصویر کشیده است.

 

در این کتاب با سیره و سلوک برخی بزرگان دینی همچون «نصر بن مزاحم»، «سعد بن عبدالله اشعری»،‌«ابوغالب زراری»، «ابن عیاش جوهری»،‌«ابن نوح سیرافی بصری»، «شیخ مفلح صیمری»، «شیخ عزالدین حسین عاملی»، «ملا عنایت‌الله قهپایی»، «میرزا محمد استرآبادی»، «شیخ لطف‌الله عاملی میسی»، «شیخ ابوطالب زهادی لاهیجی»، «سید حسین قزوینی»، «ملا علی‌اکبر ایجی اصفهانی»، «شیخ علی کاشف‌الغطاء»، «شیخ حسن کاشف‌الغطاء»، «سید صالح عرب»، «شیخ محمدحسین کاظمی»، «شیخ عبس کاشف‌الغطاء»، «ملا محمود میثمی»، «شیخ حسین جوقینی زنجانی»، «شیخ محمدحسن بارفروشی»، ‌«آقا محمدرضا قمشه‌ای»، «حاج آقا محسن عراقی» و «شیخ هادی نجم‌آبادی» آشنا می‌شویم.

 

در احوال «نصر بن مزاحم» می‌خوانیم: «نصر بن مزاحم منقری از خاندانی عالم‌پرور و دانش‌دوست برخاسته است. او در زمره علمای دین و به ویژه جزو رجال برجسته شیعه در امر نگارش کتب تاریخی در قرن دوم و ابتدای قرن سوم هجری است. نصر بن مزاحم، در طلیعه کاتبان برجسته شیعی قرار دارد و از اصحاب ائمه علیهم‌السلام نیز به شمار می‌آید. کنیه او در منابع تاریخی ابوالفضل و نامش به صورت نصر بن مزاحم بن یسار عطار منقری ثبت شده است.

 

تاریخ تولدش روشن نیست؛ ولی از آنجا که سال وفات وی مشخص شد و از طرفی به مُسن‌بودن موصوف نگشته است، می‌توان ولادت وی را نیمه اول قرن دوم هجری دانست. این ادعا با توجه به مشایخ روایی وی تأیید می‌شود و با نقضی که در راوی بو‌دن وی از امام باقر علیه‌السلام وارد است، نیز سازگار است.

 

«سید حسین صدر الحفاظ قمی»، «میر سید علی مدرسی یزدی»، «میرزا حبیب مجتهد خراسانی»، «سید ناصر حسین موسوی»، «سید ناصر احسائی»، «شیخ محمود یاسری»، «سید محمد ناظم‌الشریعه بهبهانی»، «شیخ علی محمد بروجردی نجفی»، «میرزا ابوالفضل نجم‌آبادی»، «شهید سید ابوالحسن شمس‌آبادی»، «میرزا جواد آقا سلطان‌القراء»، «شیخ ابراهیم ریاضی نجف‌آبادی»، «سید حسن خرسان»، «آقا نجفی همدانی»، «شیخ محمود شهابی»، «شیخ محمدحسین کلباسی»،‌«سید هاشم معروف‌الحسنی»، «سید احمد میرخانی»،‌«شیخ حسن صافی اصفهانی»، «میر سید احمد روضاتی اصفهانی»، «شیخ محمدعلی عمری»، «سید محمد مفتی‌الشیعه»، «سید یوسف مدنی تبریزی»، «سید احمد حسینی اشکوری»، «شیخ عبدالهادی فضلی» و «سید محسن خرازی» دیگر بزرگانی هستند که احوالات ایشان در این کتاب شرح داده شده است.

 

سید یوسف مدنی تبریزی یکی دیگر از علمایی است که گوشه‌ای از زندگی وی در این کتاب به تصویر کشیده شده که برخی از آن به این شرح است: «آیت‌الله سید یوسف مدنی تبریزی، از جمله علمای پرکار در حوزه تدریس و تدرس و از استوانه‌های علمی حوزه علمیه قم است که سال‌ها افتخار مجاورت حرم کریمه اهل‌بیت علیهم‌السلام را داشت و در سایه الطاف و عنایات خاصه آن حضرت، مشغول انجام وظایف دینی و شرعی خود بود.

 

در سال 1307 شمسی در منطقه‌ای خوش آب و هوا و عالم‌خیز، تولد نورسیده‌ای، خانواده خود را غرق در سرور و شادی کرد. پدر، نام فرزند دلبندش را همراه با اجرای آیین دینی و شرعی، سید یوسف نهاد. او با دو برادر خود در خانواده‌ای متدین و مؤمن تربیت شد و روز به روز پیشرفت می‌کرد. پدر ایشان، حاج سید قاسم حسینی، فرزند حاج سید عیسی از سادات بزرگوار حسینی بود که علاوه بر زهد و پارسایی، از ثروتمندان و خیران بازار نیز به شمار می‌آمد و در میان همسایه‌ها و فامیل، به دستگیری از مستمندان و نیازمندان مشهور بود.

 

وی حمایت علمی از فرزندش سید یوسف را از اهم امور خود قرار داد و او را روانه مدرسه دولتی می‌کرد، ولی با توجه به این که شوق بیشتری به علوم دینی داشت، فرزندش را با تأکید فراوان وادار کرد تا مشغول تحصیل علوم دینی و حوزوی شود. خود استاد در این باره می‌‌فرماید: در زمان رضاشاه، مشغول علوم جدیده بودم و تا کلاس ششم درس خواندم، ولی بعد از آن، پدرم گفتک باید بروید طلبه بشوید و بنده با اصرار و اجبار پدرم طلبه شدم».

 

جلد دهم کتاب گلشن ابرار(زندگی اسوه‌های علم و عمل) از سوی پژوهشکده باقرالعلوم علیه‌السلام و با تلاش جمعی از محققان این پژوهشکده در بهار 1393 با شمارگان 3000 نسخه در 744 صفحه و به قیمت 29000 تومان منتشر شده است./907/پ202/ق

ارسال نظرات
captcha