توجه دادن مردم به دین و رستگاری از مهمترین وظایف حاکمیت اسلامی است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام سید صدرالدین شریعتی، رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی تهران شب گذشته در همایش بزرگ «مرزبانی فرهنگی» که در محل مهدیه مشهد برگزار شد، علت ضعف دانشگاه ها در نقش آفرینی فرهنگی را نگاه مادی و غربی به انسان دانست و گفت: قرآن انسان را گل سرسبد هستی می داند نه یک موجود مصرفی لذا در ادبیات قرآن، انسان جانشین خدا در زمین است.
وی با بیان این که نگرش قرآن به انسان یک نگرش صددرصد مثبت است، افزود: از این رو انسان با همه ابعاد وجودی اش، حتی شهوات و نیازهای فیزیولوژیک، مورد توجه است وکرامت دارد اما باید توجه داشت همانطور که جسم انسان آفت پذیر است روح و جان و جایگاه خلیفة اللهی او نیز در معرض آفات بسیاری قرار دارد که در قرآن کریم بدان اشاره شده است.
حجت الاسلام شریعتی اظهار کرد: خداوند طبق قاعده لطف، دین را به عنوان سیستم هدایتی از جانب خود قرار داده است که اگر انسان از آن تبعیت کند گمراه نخواهد شد بر این اساس، دین در نظام آفرینش، اساسی ترین و بنیادی ترین فرهنگ برای حفظ روح و جان و شخصیت انسان است و انقلاب ما نیز بر همین مبنا شکل گرفت.
رییس سابق دانشگاه علامه طباطبایی ادامه داد: وقتی بنا به رفراندوم برای جمهوری اسلامی شد امام خمینی(ره) فرمودند: «جمهوری اسلامی نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد» چرا که این اسلام است که حیات ملت ها و شخصیت ها را تضمین می کند و اگر خلاف آن عمل کنیم در واقع به فطرت انسانی انسان لطمه زده ایم.
وی با بیان این که از مهمترین وظایف حاکمیت اسلامی توجه دادن مردم به اصل دین است، یادآور شد: امروز دنیا در قالب ناتوی فرهنگی به جنگ با دین و فرهنگ ما برخاسته و نهادهای حساسی چون آموزش و پرورش، آموزش عالی و رسانه و سینما را هدف قرار داده است.
برخی اجازه ندادند تفکیک جنسیتی حتی به عنوان یک روش علمی دنبال شود
حجت الاسلام شریعتی در ادامه تصریح کرد: در طی 27 سال که در هیئت علمی دانشگاه علامه حضور داشتم، تا سال 1376 فضای دانشگاه، بسیار ارزشی بود به حدی که خوابگاه های دانشجویی مانند مسجد و مجموعه فرهنگی بودند اما پس از سال 76 با طرح مسائل مربوط به اصلاحات از جمله قرائت های مختلف از دین و هم شکلی با جهان، قداست و حریم دانشگاه دگرگون شد.
وی افزود: از تلاش های بنده برای حاکمیت فضای اخلاقی و معنوی در دانشگاه، تفکیک چهار هزار کلاس درس بود که با اعتراض های شدید مواجه شد و اجازه ندادند حتی به عنوان یک روش(نه دستور دینی) این مسیر دنبال شود.
وی ابراز کرد: در دانشگاه به غرب نگاه کرده و تصور می کنند هر چه آن جا هست عینا باید اینجا هم حاکم شود حال آن که انقلاب ما اسلامی و مبتنی بر سنت و سیره معصومین(ع) است؛ مگر می شود از این مبانی عدول کند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: یکی از استقلال هایی که امام خمینی(ره) از همان سال 42 تا زمان رحلتشان فریاد می زدند، همین جدایی از فرهنگ غرب و عمل به فرهنگ اسلامی بود که بدین منظور، الگوی زندگی اسلامی باید تبیین شود.
حجت الاسلام شریعتی با بیان این که دانشگاه های ما جایگاه لازم در فرهنگ دینی را ندارند، اضافه کرد: تبیین این الگو بر عهده دانشگاه است چرا که دانشگاه مرکز انسان سازی و تربیت نیرو برای نظام است لذا باید با جدیت و تربیت صحیح باشد تا جامعه ساخته شود بنابراین نباید گفت تفکیک در دانشگاه در حالی که در خیابان تفکیک وجود ندارد، امری بیهوده است.
وی خاطرنشان کرد: نخستین وظیفه حاکمان جامعه، استصلاح خلق و سوق دادن منش و سبک زندگی مردم به سوی رستگاری است بنابراین کسانی که می گویند ما مسؤول نیستیم یا متوجه وظیفه شان نیستند یا خود را به تغافل زده اند./930/پ202/ب4