استاد حوزه و دانشگاه:
بانوان مسلمان روش اخلاقی حضرت خدیجه را الگوی خود قرار دهند
خبرگزاری رسا ـ کارشناس امور دینی گفت: حضرت خدیجه ثروت فراوان خود را در راه پیشرفت اسلام خرج کرد و خدمات ارزشمندی را انجام داد که امروز همه مسلمانان مدیون این بانوی بزرگوار هستند.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در کرمان، حجت الاسلام سید محمدرضا غیاثی کرمانی استاد حوزه و دانشگاه ظهر امروز در مسجد امام حسین(ع) با اشاره به خطبه شعبانیه گفت: طبق فرموده های نبی اسلام، انسان مؤمن می بایست برای اکرام یتیم تلاش کرده و این کار را در خود نهادینه کند و با احترام با او برخورد کند زیرا برخورد ترحم آمیز با یتیم باعث شکستن دل او می شود.
وی در ادامه افزود: احترام یتیم در ماه رمضان فضیلت فراوانی داشته و طبق احادیث و روایات فردی که یتیمی را در تکفل خویش قرار دهد در بهشت کنار نبی اسلام است؛ هر عمل نیکویی در ماه رمضان 70 برابر ماه های دیگر پاداش داشته بنابراین بر بعضی اعمال در این ماه توصیه فراوان شده است.
این کارشناس امور دینی اظهار داشت: در کنار شمشیر امیر مؤمنان، کمک های مالی خدیجه(س) همسر پیامبر یکی از ارکان پیشرفت دین اسلام است؛ هر کس در این دنیا به دین اسلام پایبند است مدیون حضرت خدیجه(س) است.
حجت الاسلام غیاثی کرمانی عنوان کرد: حضرت خدیجه(س) در دوران جاهلیت زندگی می کرد اما محیط ناسالم روزگار این بانوی بزرگوار را بی اخلاق نکرد و همچنان موحد و پاکدامن ماند به همین دلیل یکی از القاب این بانو طاهره است.
وی با اشاره به ثروت و تجارت حضرت خدیجه(س) تصریح کرد: همسر گرامی پیامبر اسلام با ثروت فراوانی که داشت دچار طغیان نشد و از آسیب های تجارت محفوظ ماند؛ تجارت وی پاک بوده و نبی اسلام در کاروان او حضور داشت؛ سرانجام خدیجه(س) با ثروت فراوانی که داشت با فرد فقیری ازدواج کرد که نشان از روح بلند وی دارد.
نویسنده کتاب احکام اصناف اظهار داشت: در فرهنگ عرب عدد چهل کنایه از کمال فرد بوده و چهل ساله بودن حضرت خدیجه فقط به معنای معرفی سن وی نیست اما با ازدواجی که قبلا انجام داده بود بعید نیست وی چهل سال نیز داشته باشد؛ وی با این که ثروت فراوانی داشت گمشده خود را در پیامبر دید و از ایشان خواستگاری کرد.
این استاد حوزه علمیه با اشاره به تحریم اقتصادی مسلمانان در شعب ابی طالب، گفت: کسانی اجناس مورد نیاز مسلمانان را تهیه می کردند و آن را به پنج برابر قیمت می فروختند پس از آن با ثروت خدیجه این اجناس خریداری می شد و در میان مسلمانان توزیع می شد.
وی با اشاره به سبقت خدیجه(س) در ایمان آوردن به اسلام از دیگر زنان، ادامه داد: خدیجه(س) خدمات فراوانی را به جامعه اسلام عرضه کرده است اما روز آخر عمر خویش از دخترش فاطمه(س) خواست که او را در پیراهنی که هنگام رسیدن نخستین وحی تن پیامبر(ص) بود کفن کنند و هنوز هم خدمات خود را برای اسلام هیچ می پنداشت.
حجت الاسلام غیاثی کرمانی گفت: پیامبر اکرم همیشه از خدیجه به نیکی یاد می کرد و امام سجاد هنگامی که در شام خطبه می خواند خود را فرزند خدیجه خواند و به آن افتخار کرد زیرا جهاد خدیجه با مال خود بود و جهاد مالی قبل از جهاد با جان در قرآن نام برده شده است.
این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به کم لطفی هایی که در جامعه فعلی به این بانوی مقدس صورت می گیرد، گفت: در شهر های کشور کم تر یاد این بانوی مقدس می افتیم و شهرداری ها باید حداقل میدان و خیابانی را به نام ایشان نام گذاری کنند که در مقابل شخصیت این بزرگوار این اعمال ارزشی ندارد./9704/پ202/ب
ارسال نظرات