اعتکاف دهه سوم رمضان سیره پیامبر اکرم است/ نقش مؤثر رسانه ملی در نهادینه سازی اعتکاف رمضان
حجت الاسلام محمد جواد قهرمانی، مدیر حوزه های علمیه آذربایجان غربی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری رسا در ارومیه، با اشاره به آیاتی از قرآن کریم اظهار داشت: زندگی، رفتار و منش پیامبر اکرم (ص) الگویی برای مسلمانان است و مسلمانان باید در همه ابعاد زندگی به پیامبر عظیم الشأن اسلام اقتدا کنند.
وی افزود: یکی از سیره های اخلاقی و عبادی پیامبر اکرم(ص) این بود که در دهه سوم ماه رمضان رختخواب خود را جمع می کردند و در مسجد به اعتکاف می پرداختند و با این که پیامبر در همه حال در محضر خدا بودند ولی با عبادت و راز و نیاز پروردگار عالم، خود را به خدا نزدیک می کردند.
وی تلاش برای احیاء اعتکاف ماه مبارک رمضان را وظیفه همگانی اعلام و خاطر نشان کرد: احیاء اعتکاف رمضان به عنوان سیره رسول اکرم تنها وظیفه یک سازمان نیست بلکه تمامی آحاد مردم مکلف اند برای نهادینه کردن سنت پیامبر اکرم(ص) در جامعه تلاش کنند.
حجت الاسلام قهرمانی اظهار داشت: نهاد های فرهنگی در احیاء این موضوع فرهنگی مسؤولیت سنگینی را عهده دار هستند چرا که باید با اهتمام زمینه های لازم را برای ایجاد این فضای معنوی فراهم کنند و با اختصاص بودجه هایی این موضوع را در دستور کار خود قرار دهند.
نقش مؤثر رسانه ملی در نهادینه سازی اعتکاف رمضان
مدیر حوزه های علمیه آذربایجان غربی نقش صدا و سیمای جمهوری اسلامی را در احیاء اعتکاف رمضان بسیار پررنگ دانست و گفت: رسانه ملی در نهادینه سازی اعتکاف رجب نقش خود را به خوبی ایفا کرد و توانست این فرهنگ را در جامعه گسترش دهد.
حجت الاسلام قهرمانی با اشاره به این که استقبال آحاد مردم به ویژه جوانان از اعتکاف رجب باعث خرسندی است، تصریح کرد: صدا و سیما با همکار ی نهادهای فرهنگی می تواند در رابطه با احیاء اعتکاف رمضان گام های خوبی بردارد تا مردم با فرهنگ دینی آشنا شده و با عمل به آن باور های دینی در جامعه تقویت شوند.
وی اعتکاف را فرصتی برای تفکر دانست و گفت: با تفکر کردن زمینه بهتر زندگی کردن و برنامه ریزی برای ادامه زندگی فراهم می شود اعتکاف نشاط روحی و بدنی موردنیاز انسان را تامین می کند و روح انسانی شکوفا شده و اوج می گیرد.
مدیر حوزه های علمیه آذربایجان غربی با بیان این که برکات اعتکاف رمضان قابل شمارش نیست، خاطر نشان کرد: اعتکاف فرصتی برای پرورش روح، آزادی از هوی و هوس و تقویت اراده انسان است.
وی تأکید کرد: بهتر است مؤمنان اعتکاف رمضان را جزء برنامه های عبادی خود قرار دهند.
حجت الاسلام قهرمانی با اشاره به این که یکی از عوامل موثر در بهره مندی هرچه بیشتر از ماه رمضان را اخلاص است، تصریح کرد: باید روزه داری، عبادات و برنامه های معنوی خالطانه و برای رضای خدا باشد.
وی همدردی با فقرا، افطاری دادن به فقرا، پرهیز از گناهان، انس با قرآن در ماه نزول قرآن و تمرین بندگی را از جمله کارهای برگزیده در ماه مبارک رمضان خواند و تأکید کرد: برای ارتباط با خدا، او را با دعاها و الفاظی که پیامبر و ائمه می خواندند صدا بزنیم چرا که دعاهای اهل بیت(ع) بهترین وسیله تقرب به خداوند در ماه مبارک رمضان است.
مدیر حوزه های علمیه آذربایجان غربی گفت: نماز شب یکی از ابزار های موثر برای ارتقاء انسان به درجات عالیه معنوی است و در ماه رمضان نماز شب هنگامه سحری توفیقی برای انسان و یکی از سریع ترین راه های تقرب به خداوند متعال است./1301/ت302/ب4