شرح فرازهایی از دعای عرفه در حرم رضوی
![حجت الاسلام سيد ابراهيم رئيسي](/Original/1393/07/12/IMAGE635480180810693224.jpg)
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در مشهد، حجت الاسلام والمسلمین سید ابراهیم رئیسی، دادستان کل کشور شامگاه گذشته در حرم مطهر رضوی به بیان شرح فرازهایی از دعای عرفه پرداخت و افزود: از آنجا که فلسفه خلقت و آفرینش انسان معرفت و شناخت است، برترین خواسته انسان در شب و روز عرفه از محضر خدای متعال معرفت است.
وی تصریح کرد: رمز انسانیت انسان در گرو شناخت و معرفت است و در صورتی که به حقیقت معرفت دست پیدا نکند گمراه شده و از انسانیت سقوط می کند.
حجت الاسلام والمسلمین رئیسی با اشاره به این که ابزار دست یابی به معرفت محدود به مکان و زمان نیست، چشم و گوش و دل را ابزار معرفت عنوان کرد و افزود: کسانی که این ابزارها در آن ها کم سو یا بی سو شده باشد، مورد نکوهش آیات و بزرگان دین هستند تا جایی که تشبیه به حیوان شده و کیان انسانی را از دست داده اند.
دادستان کل کشور تصریح کرد: کم سو شدن این ابزارها یعنی گوش دارند اما نمی شنوند، چشم دارند اما بینش ندارد، دل دارند ولی درک و فهم ندارند.
وی مهم ترین دلیل تاریخی ایستادگی در برابر حق و اولیای دین را جهل، نادانی و کمرنگ شدن ابزار معرفت عنوان کرد و گفت: فلسفه قیام اباعبدلله الحسین(ع) نیز در همین راستا صورت گرفت؛ ایشان برای نجات مردم از جهل و نادانی، گمراهی و ظلالت، معرفت افزایی، قدرت تحلیل و بصیرت، شناخت مقصد و مقصود به آن ها جنگیدند.
حجت الاسلام رئیسی با اشاره به این که حقیقت علم در عبودیت و بندگی نهفته است، تبیین کرد: فرازهایی از دعای عرفه در راستای خداشناسی، حکمت های علمی و نظری چگونه زیستن است.
وی با تاکید براینکه ما بیش از هر زمان دیگری نیازمند معرفت و جاهلیت زدایی در جوامع بشری هستیم، اظهار داشت: امروز جاهلیت مدرن تابلویی زیبا برای خود ترسیم کرده و با تمام ویژگی جاهلیت مدرن پشت آن تابلوی زیبا پنهان شده است؛ بدترین افکار، بدترین اخلاق جاهلیت قدیم در جاهلیت مدرن است.
دادستان کل کشور افزود: جامعه بشری گرفتار جاهلیت و نیازمند شناخت توحید است؛ منظور توحیدخالقی که خالق ما خدای یکتاست و همه معترف به آن هستند، نیست بلکه منظور توحید ربوبی و مربی انسان است.
حجت الاسلام رئیسی ادامه داد: منظور از توحید ربوبی این است که انسان با چه تربیتی زندگی کند؛ باید و نبایدهای زندگیش، تقوا و پروای دینش را از چه مربیانی بگیرد.
وی ابراز کرد: کسانی که درس آموخته اهل بیت و ائمه اطهار(ع) هستند با کسانی که فقط لفظ خداگونه دارند و زندگیشان رنگ و بوی خدایی ندارد، متفاوت است.
دادستان کل کشور با تاکید براین که تمام زندگی انسان باید به معرفت برسد که عرفه روز رسیدن به این مهم است و روز قربان نیز وسیله ای برای این که این ذبیحه به خدا مقرب شود، افزود: انسان سالک باید به اندازه ای که می تواند در حوزه فردی و اجتماعی معرفت اعتقادی و اخلاقی پیدا کند اگر نمی تواند مجتهد شود، مقلد با اطلاع و معرفت باشد.
وی تصریح کرد: آنچه انسان سالک را در مسیر عبد و بندگی حفظ می کند شناخت حجت و امام است، وقتی ابزارهای معرفت چشم، گوش و دل در انسان بسته باشد، حجت خدا را نمی بینند، سخنش را نمی شنوند و درک نمی کنند./1308/پ202/ب4