چگونه فرزندان خود را نماز خوان و مسجدی تربیت کنیم؟
حجتالاسلام محمدرضا انصاری در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا، با اشاره به شیوه تربیت فرزندان در زمینه نماز خواندن خاطرنشان کرد: طبق آموزههای قرآن، کاهلبودن در نماز و اهمیت ندادن به آن، سبب پیروی از شهوات میشود؛ برای هدایت و تربیت قرآنی فرزندان بایستی از سنین کودکی نماز را در وجود آنان نهادینه کرد و شاه کلید تربیت قرآنی، تربیت بر اساس نماز است.
این کارشناس دینی به تأثیر تربیت بر اساس نماز در حفظ جامعه اشاره کرد و گفت: اگر تربیت بر اساس نماز در بحث فرهنگ تربیت ما وارد شد، میتواند جامعه را حفظ کند؛ خاصیت اصلی نماز این است که قدرت تحمل انسان را افزایش میدهد.
الگوبرداری فرزندان از والدین
وی درباره الگوبرداری فرزندان از والدین تصریح کرد: طبق سخن روانشناسان، 70 درصد شخصیت انسان، در سنین 4 تا 7 سالگی صورت میگیرد؛ اگر والدین به نماز اهمیت دهند، بچهها ارزشگذاری کرده و به نماز اهمیت و بها خواهند داد؛ ارزشگذاری بچهها از طریق چشم است و بچهها از والدین الگوبرداری میکنند.
حجتالاسلام انصاری با اشاره به روایت «کونوا دُعاهً لِلنّاسِ بِغَیرِ ألسِنَتِکُم»اظهار داشت: در روایتی آمده است با غیر از زبان، مردم را به سوی خدا دعوت کنید، بنابراین والدین بیشترین تأثیرگذاری را در تربیت قرآنی فرزندان خود دارند و حتی بچهها اهمیتندادن والدین به حضور قلب در نماز را درک میکنند.
تأثیر عمل والدین در تربیت فرزندان
این مبلغ دینی با اشاره به تأثیر عمل والدین در تربیت فرزندان خاطرنشان کرد: عمل والدین همان تربیت فرزندان در سنین کودکی است؛ فرزندان در سنین کودکی از معلم و آموزگار خود الگوبرداری میکنند و سخنان او را به خوبی میپذیرند و در این سن نباید اشتباه معلم را به فرزندان گفت؛ چرا که این کار سبب دوگانگی در فرزندان میشود و باید این اشتباه را به معلم او گوشزد کرد.
وی با بیان این که استفاده از ابزار روز بایستی در تربیت فرزندان مدیریت شود، اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب در بیانات خود فرمودند ابزاری که دشمنان با آن فرهنگ مان را تخریب میکنند، بایستی با همان دین خود را تبلیغ کنیم؛ یعنی ابزار روز مثل چاقو بوده که اگر در دست انسان عاقل باشد، بهینه مصرف میکند و اگر در دستان فرد نادان و غافل قرار بگیرد، استفاده نادرست از آن میشود.
راه مسجدی شدن بچه ها
حجتالاسلام انصاری با اشاره راه مسجدی شدن بچهها گفت: باید گاهی اوقات فرزندان را با خود به مسجد برد؛ به عنوان مثال یک نماز را به جماعت و نماز دیگر را به فرادی خواند؛ چراکه نبایستی حضور طولانی بچهها در مسجد سبب دلزدگی آنان از آن مکان شود.
این کارشناس دینی به ارائه راهکارهایی افزود: نباید توقع مؤدب نشستن در مسجد را از بچهها داشت و نبایستی شلوغیکردن بچهها در مسجد یا مکانهای دیگر را نقاط منفی او به حساب آورد و اقتضای بچهها به حساب میآید.
وی تصریح کرد: به جای گذاشتن خاطرات خوش از حضور در مسجد، دادن هدیه به خاطر حضور در مسجد در برخی اوقات و پوشیدن لباس مخصوص مسجد از عواملی هستند که میتوانند در مسجدیشدن بچهها دخیل باشد./822/ت302/ف