۳۱ فروردين ۱۳۹۴ - ۱۸:۱۲
کد خبر: ۲۵۶۰۴۲
گزارشی از سخنان عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس در یادواره شهدای هسته‌ای؛

مذاکرات هسته ای یک موضوع فرا جناحی است/ما منافع ملی را تبدیل به شعار تبلیغاتی می‌کنیم

خبرگزاری رسا ـ عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که مشکل اصلی این است که ما منافع ملی را تبدیل به شعار تبلیغاتی می‌کنیم، عنوان کرد: اگر در کشورهای غربی موضوعی شبیه به موضوع هسته‌ای ما پیش بیاید برای آنان این‌یک بحث جناحی تلقی نمی‌شود و هر جناحی که روی کار باشد از او حمایت می‌شود.
محمدحسن آصفري؛ نماينده مردم استان مرکزي

به گزارش سرویس اندیشه خبرگزاری رسا محمدحسن آصفری، عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی در یادواره شهدای هسته‌ای که در محل سالن شهید آخوندی دانشگاه صنعتی قم برگزار شد در بخش دوم این جلسه که بررسی فکت شیت مذاکرات و بیانیه لوزان بود به تشریح این موضوع و بیان نکات قابل تأملی در این خصوص پرداخت که در پی می‌خوانیم.

 

ایشان بابیان این‌که باید در نظر داشته باشیم که ایران اسلامی چطور به این جایگاه رسیده است، اظهار کرد: آیا واقعاً آن‌ها اگر کشوری مانند سوریه، عراق و غیره بود با آن‌ها هم غرب می‌آمدند و این‌قدر وقت می‌گذاشت و به مذاکره می‌پرداختند؟

 

وی افزود: علتی که غربی‌ها ناچار هستند با ما مذاکره کنند توانمندی جمهوری اسلامی ایران است و این یعنی اگر ما این توانمندی را نداشتیم امکان این‌که غرب با ما مذاکره کند وجود نداشت.

 

آصفری با اشاره به این‌که مهم‌ترین عامل توانمندی ایران پشتیبانی ملت شریف ایران بوده است، عنوان کرد: حمایت ملی ملت ایران از این صنعت از اصلی‌ترین دلایلی است که غرب با ایران به‌پای میز مذاکره آمده است.

وی ادامه داد: دومین بستر در این خصوص توانایی جمهوری اسلامی ایران در این علم است.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که وقتی در نشست مسکو گروه مذاکره‌کننده ما به‌طرف مقابل می‌گوید که اگر شما سوخت 20 درصد را در اختیار ما قرار دهید ما حاضریم شرایط شمارا بپذیریم، ابراز کرد: با تأکید این‌که 20 درصد را در رابط با سایت امیرآباد لازم داریم و برای نیاز داخل است؛ آن‌ها در مقابل این خواسته ممانعت می‌کنند.

 

وی افزود: جالب است بدانید وقتی گروه مذاکره‌کننده ما به آنان می‌گوید که خود ما 20 درصد سوخت را تولید می‌کنیم لبخند اعضای آن موقع 5+1 نشان از این بود که آنان از توان علمی ما باخبر نبودند و با این تولید ما توانستیم این حربه را نیز از دشمن بگیریم.

 

آصفری با اشاره به این‌که مطرح کردن گزینه‌های نظامی یک رجزخوانی بیش نیست، عنوان کرد: این‌که این‌ها پای میز مذاکره آمدند از ناچاری است و راه دومی هم ندارند.

وی ادامه داد: امروز یکی از دلایل دیگری که باعث شده است طرف مقابل ناچار شده است با ما مذاکره کند توانایی نیروهای مصلح ما است.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که جمهوری اسلامی ایران امروز با صراحت یک سری مانورهایی را در منطقه برگزار می‌کند که با استفاده از موشک‌های بالستیک با برد 2 هزار کیلومتری صورت می‌گیرد، اظهار کرد: طرف مذاکره کنند به این یقین رسیده است که دیگر راهی جز مذاکره با ایران ندارد.

 

آصفری با اشاره به این‌که در مرحله سوم توانایی نرم‌افزاری جمهوری اسلامی ایران در منطقه است، گفت: غرب برای پیاده کردن سیاست‌های خود در خاورمیانه و غرب آسیا ناچار است که با جمهوری اسلامی مذاکره کند.

وی افزود: مقام معظم رهبری فرمودند مذاکرات صرفاً در موضوع و مسئله هسته‌ای خواهد بود و اگر قرار است گفت‌وگویی انجام شود این مرحله است که طرف مقابل باید اعتمادسازی بکند.

 

آصفری در پاسخ به این سؤال که منطقه تحت نفوذ ایران دقیقاً چه محدوده جغرافیای دارد، گفت: امروز غرب نیازمند است برای اجرای سیاست‌های خود از منطقه هیمالیا تا کرانه‌های دریای مدیر ترانه باید با ایران به‌پای میز مذاکره بیاید و اتفاقاتی که در منطقه در حال شکل‌گیری است جایگاه جمهوری اسلامی ایران را برای دنیا ترسیم می‌کند.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که در سوریه و لبنان و یمن هم‌داستان بر همین مدار صورت می‌پذیرد اما تمام رویکرد مردمی آن به سمت جمهوری اسلامی ایران است، گفت: نفوذ جمهوری اسلامی ایران برایشان کاملاً مشخص و معین‌شده است چراکه غرب برای فتح و در دست گرفتن عراق 5 هزار میلیارد دلار هزینه می‌کند و بعد از کمتر از 6 سال ایران از نتایج آن استفاده می‌برد و این نشان از قدرت نفوذ جمهوری اسلامی ایران در منطقه است.

 

آصفری در پاسخ سؤالی مبنی بر این‌که ما در لوزان چه چیزهایی داده‌ایم و چه در عوض گرفته‌ایم گفت: البته باید در نظر داشت که لوزان صرفاً یک بیانیه است و نمی‌توان گفت چه چیزهایی ردوبدل شده است.

 

وی افزود: ولی اگر خواسته باشد با این شرایط توافق‌نامه صورت پذیرد قابلیت تبریک گفتن ندارد.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که مشکل اصلی این است که ما منافع ملی را تبدیل به شعار تبلیغاتی می‌کنیم، عنوان کرد: طبیعتاً در کشورهای غربی خواسته باشد موضوعی شبیه به موضوع هسته‌ای ما پیش بیاید برای آنان این‌یک بحث جناحی تلقی نمی‌شود و هر جناحی که روی کار باشد از او حمایت می‌شود.

 

وی ادامه داد: اما در کشور ایران این‌گونه نیست حالا در ایران احیاناً اگر کسی نقدی را انجام می‌دهد به معنی این نیست که اگر آن‌کسی که دنبال توافق است به دنبال رأی انتخاباتی آینده است.

 

وی با اشاره به وضع موجود مطبوعاتی در زمینه سیر مذاکرات هسته‌ای یادآور شد: تا این بحث‌های جناحی کنار گذاشته نشود نمی‌توان به‌صورت منطقی و اصولی بر محور این موضوع بحث کنیم.

 

آصفری بابیان این‌که یکی از مباحث موضوع اصلی نقد ما همان راست آزمایی است، گفت: در این پروسه آژانس موظف شده است که ایران را تحت نظر بگیرد و در صورت بروز هرگونه مشکل تمام تحریم‌ها با هر شرایطی به‌جای خود برگردد.

 

وی افزود: این‌یک موضوع مهم است و باید به این بحث توجه ویژه‌ای شود حتی خود خانم اشتون سفری که به ایران داشتند یکی از مباحثی که مطرح کردند در بعد سیستم دفاعی و نظامی ایران اسلامی بود.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که در مذاکرات به گروه مذاکره‌کننده گفته بودند که موشک‌های شما برد 2 هزار کیلومتری را دارد و باید از سیستم دفاعی شما حذف شود، عنوان کرد: در همین موضوع راست آزمایی که ما پذیرفتیم و پروتکل را به‌صورت خودانتخابی قبول کردیم اگر این‌ها بخواهند از پادگان‌های ما بازدید بکنند آن زمان چه باید بگوییم.

 

وی ادامه داد: دشمن دنبال جمع‌آوری اطلاعات است همان‌طور که در عراق اتفاق افتاد به بهانه موشک‌های شیمایی وارد مناطق نظامی و حتی دفتر رئیس‌جمهوری عراق شدند و تمام اطلاعات دفاعی و نظامی عراق را از قبل سیستم‌های دفاعی ذخایر سلاحی و غیره را جمع‌آوری کردند و این اطلاعات باعث شد در 21 روز پرونده رژیم بعثی را ببندند.

نماینده مجلس شورای اسلامی ب بیان این‌که ما دخالت در امور امنیتی و نظامی را نمی‌پذیریم، گفت: هیچ عقل سلیمی این کار را انجام نمی‌دهد که به بهانه مشکوک بودن به فعالیت‌های هسته تمام پادگان‌های نظامی ما را بگردند.

 

وی افزود: این اتفاق یک‌بار در کشور ما افتاده است آن زمانی که نطنز را بهانه کردند این در حالی بود که طبق بند 3 معاهده npt کشورهایی که عضو آژانس هستند موظف‌اند شش ماه قبل از غنی‌سازی سایت خود را معرفی کنند.

 

وی با انتقاد از عهدشکنی غربی‌ها در معاهدات بین‌المللی غربی اضافه کرد: این‌ها درزمانی که هنوز لودرهای ما در حال تسطیح بودند به بازرسی آمدند بنابراین طرف مقابل پایند به هیچ تعهد و توافقی نیست.

 

آصفری با طرح سؤالی که حال سؤال ما این است که در این راست آزمایی خود طرف مقابل را چه کسی راستی آزمایی می‌کند و چه کسی قرار است راست آزمایی او را گزارش بدهد؟ افزود: اگر طرف مقابل به تعهدات خود عمل نکرد برای او چه کسی قرار است راست آزمایی کند و در صورت شکستن تعهد طرف مقابل چه چیزی گریبان گیر او می‌شود.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که سؤال اصلی این است که چه نهاد حقوقی و بین‌المللی را برای این موضوع قرار دهند که قدرت چانه‌زنی در دفاع از ایران را خواهد داشت، گفت: در حال حاضر شش کشور در حال مذاکره با ایران است حال اگر آن‌ها به تعهدات خود عمل نکنند آیا در شوری امنیت که متشکل از خود این‌ها هست چه کسی می‌خواهد حق ایران را باز پس بگیرد.

 

وی افزود: ما اگر ضمانت‌های لازم را از غرب نگیریم صد در صد غرب در اجرای تعهداتش سستی خواهد کرد و مطمئن باشید که به هیچ‌گونه تعهدی عمل نخواهند کرد.

 

آصفری با اشاره به این‌که آقای اوباما در مصاحبه اخیر تلویزیونی خو صراحتاً گفت که اگر کنگره مفاد بیانیه را تصویب نکند ما نمی‌توانیم توافق‌نامه را امضا کنیم، عنوان کرد: ما الآن 12 سال است با غرب مذاکره می‌کنیم اگر واقعاً غرب در قالب کشورهایی خاصی و در قالب نمایندگی‌های خاصی با ما مذاکره کرده‌اند و اگر گروه مذاکره‌کننده آنان توان امضا ندارد پس چرا به آنان نمایندگی این کار را واگذار کرده‌اند و چرا 12 سال است وقت ملل دنیا را تلف می‌کنند.

 

وی تصریح کرد: باید توجه داشت که وقتی‌که طرف مقابل دست ما را خالی کند دیگر قدرت مذاکره نخواهیم داشت و همچنین طرف مقابل ترسی از ما نخواهد داشت که با ما مذاکره کند.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که در موضوع تحریم‌ها چیزی که برای ما مهم است که طرف مقابل چطور می‌خواهد با تحریم‌ها با ما برخورد کند، ابراز کرد: آیا توافق که در بیانیه لوزان ذکرشده است تحریم‌ها همزمان با توافق برداشته خواهد شد یا مرحله‌ای این پروسه انجام خواهد شد و این نکته مطالبه‌ای است که باید گروه مذاکره‌کننده باید به آن دقت جدی داشته باشد.

 

وی یادآور شد: امروز غرب بعد از لوزان تمام بیانیه را ابتدا بدون هیچ درنگی در اختیار دشمن قسم‌خورده ما یعنی اسرائیل قرار می‌دهد و من خواهشی که از گروه مذاکره‌کننده دارم این است که فکت شیت که از آن‌ها خواسته‌شده را با سرعت هرچه بیشتر منتشر کنند.

 

آصفری با اشاره به این‌که گروه مذاکره‌کننده ما می‌تواند با صدور این فکت شیت قدرت نرم ما را به رخ جهان استکبار بکشاند، تصریح کرد: در چنین حالتی است که طرف مقابل ما متوجه می‌شود که چه اموری در مذاکرات گذشته است و قدرت چانه‌زنی گروه مذاکره‌کننده ما را افزایش خواهد داد.

 

وی افزود: باید گروه مذاکره‌کننده در نظر داشته باشد که درروند ادامه مذاکرات باید اتفاقی بیفتد که طرف مقابل متوجه بشود هیچ راهی جز مذاکره با ایران پیش روی او نیست.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که در همین زمان تحریم‌ها پیشرفت‌های ما شکل‌گرفته است، عنوان کرد: قبل از تحریم ما 170 کیلوگرم داشتیم بعد از تحریم‌های سنگین در حال حاضر بیش از 10 هزار کیلوگرم اورانیوم غنی‌سازی شده داریم.

 

وی ادامه داد: مطمئناً ما علاقه‌مند هستیم که طوری عمل کنیم که مذاکرات روند خود را به‌سلامت به پایان برساند ولی اگر بخواهد به این نحو پیش برود موردپذیرش رهبری و ملت و مجلس نخواهد بود.

 

آصفری با اشاره به این‌که بحث توافق 5+1 آخر خط نیست، گفت: اگر ما از روش‌های دیگر استفاده کنیم مطمئناً می‌توانیم موفقیت‌های زیادی و مؤثری داشته باشیم و آن‌هم گامی است که در جهت جایگزین کردن تحریم‌هاست.

 

وی افزود: جدا نسخه‌ای که مقام معظم رهبری مشخص فرمودند شاید دیگر نیازی نباشد که ما به‌طرف مقابل باج بدهیم، افزود: یکی از کارشناسان کاخ سفید به‌صراحت گفته بود مگر ما چه چیزی به ایرانی‌ها داده‌ایم که این‌ها به یکدیگر تبریک می‌گویند.

 

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که من از آقای ظریف پرسیدم ما که روند مذاکرات را موردنقد قرار می‌دهیم درروند مذاکرات چه تأثیری برای شما دارد، تصریح کرد: ایشان به‌صراحت گفتند که قدرت چانه‌زنی ما را افزایش می‌دهید.

 

وی ادامه داد: تا ما اشرافی گری اداری و خانوادگی را تصحیح نکنیم مذاکرات به نتیجه هم برسد فایده‌ای ندارد.

 

آصفری ادامه داد و گفت: تا زمانی که مسئولین به فکر خودشان باشند و تا زمانی که مدیریت ناروا و ناصالح به شکل جناحی بر روی کار بیاید خروجی مناسبی نخواهیم داشت.

 

وی افزود: تا زمانی که پیوند بین ثروت و قدرت وجود داشته باشد توافق خروجی خوبی نخواهد داشت و تا زمانی که سلیقه‌ای عمل کنیم و مدل بومی برای مدیریت کشور در دستور کار قرار نگیرد و ما از مدل ناسالم غربی استفاده کنیم مذاکرات نتیجه‌ای نخواهد داشت حتی اگر توافقی هم صورت پذیرد.

عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی با اشاره به این‌که تا زمانی که نگاه ما به غرب باشد وضعیت اقتصاد و مردم و بازارهای ما همین است، گفت: علی‌رغم وجود کارخانه‌های راه‌سازی قوی و ماشین‌سازی قوی متأسفانه وقتی در دولت‌ها مصوب می‌شود با خارج از کشور قرارداد بسته شود رفع تحریم و عقد تفاهم‌نامه تأثیری نخواهد داشت.

 

وی ادامه داد: امروز وقتی یک مربی فوتبال روزی 15 میلیون تومان حقوق می‌گیرد این ریخت‌وپاش‌ها مانع پیشرفت‌ها می‌شود.

 

آصفری در پاسخ به سؤال خبرنگار خبرگزاری رسا مبنی بر این‌که با توجه به این‌که طرف مقابل بحث مشکل مجلس سنا و کنگره را مطرح کرده و ما این موضوع را بر عهده خودشان گذاشتیم حال اگر آن‌ها بخواهند مواضع رهبری و مجلس را بر عهده گروه مذاکره‌کننده و گروه مذاکره‌کننده را در فشار بین‌المللی قرار دهند و گروه ما در حقیقت مجبور به دور زدن رهبری و مجلس شود آن موقع از نگاه حقوق بین‌الملل باید چه کنیم آیا رهبری بازهم باید همانند 598 جام زهری بنوشند؟ و آیا این برازنده اعتماد رهبری به این گروه مذاکره‌کننده خواهد بود، گفت: نه مطمئناً مجلس اجازه نخواهد داد چنین اتفاقی بیفتد اما اگر گروه از خطوط قرمز عبور کند مجلس مطابق اصل 123 قانون اساسی وارد عمل خواهد شد و جلو عبور از خطوط قرمز را خواهد گرفت.

 

وی ادامه داد: در حال حاضر اگر یک مقدار صبر از سوی مجلس اختیار شده است به خاطر آن است که توافقی شکل نگرفته است و البته دولت و گروه مذاکره‌کننده هیچ اطلاعات رسمی را به کمسیون امنیت ملی مجلس ارائه نکرده و ما هم همین اخبار رسانه‌ها را رصد کرده‌ایم.

 

/300/921/م

ارسال نظرات