به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، آیت الله صادق آملی لاریجانی ریس قوه قضاییه در برنامه گفت وگوی زنده تلویزیونی که از شبکه اول سیما به صورت مستقیم و زنده پخش شد، با گرامیداشت یاد و خاطره شهید بهشتی و شهدای هفتم تیر و شهدای قوه قضاییه، دیدگاه های خود را درباره مسائل مختلف این دستگاه تشریح کرد.
وی با تشریح اهداف و وظایف قوه قضاییه، رسیدگی به پرونده های قضایی، احقاق حقوق عموم مردم، حفظ حقوق شهروندی، مباحث پیشگیری از وقوع جرم و نظارت را از جمله مهم ترین وظایف این دستگاه عنوان کرد.
15 میلیون پرونده؛ آمار ورودی به دستگاه قضا در سال گذشته
آیت الله آملی لاریجانی تعداد آمار پرونده های ورودی به دستگاه قضا در سال گذشته را حدود پانزده میلیون پرونده ذکر کرد و گفت: این عدد بسیار بالاست، روی هم رفته ارزیابی ما از عملکرد قضا مثبت است، تلاش بسیاری همکاران ما صورت داده اند.
رییس دستگاه قضا با بیان این که تلاش می کنیم مشکلات مردم را برطرف کنیم، گفت: البته کاستی هایی وجود دارد، به خاطر محدودیت منابع مالی و نیروی انسانی کاستی هایی داریم، اما تلاش ما برطرف کردن این مشکلات است.
آیت الله آملی لاریجانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره برنامه دستگاه قضا برای کاهش روند بررسی پرونده ها در محاکم قضایی، یادآورشد: عوامل طول کشیدن دادرسی متعدد است، به طور متوسط اگر میانگین گرفته شود رسیدگی به دعاوی بیش از دو سه ماه نیست.
وی افزود: تنها در مرحله تجدید نظر است که رسیدگی ها طولانی تر است، اما شاید برخی پرونده هایی داشته اند که بیش از دو سال نیز طول کشیده و اینها البته اقتضائات خاص خود را داشته مثل پرونده هایی که قاتل فراری است یا دعاوی حقوقی که نیاز به کار کارشناسی دارد.
دو عامل اصلی طولانی شدن روند رسیدگی به پرونده ها
آیت الله آملی لاریجانی یکی از علل طول کشیدن پرونده ها را مربوط به خود پرونده ها و بخش دیگری را مرتبط با کمبود نیروی انسانی در دستگاه قضا دانست و گفت: ما تلاش بسیاری کرده ایم برای جذب نیرو و امیدواریم این نقص جبران و مرتفع شود.
رییس دستگاه قضا اضافه کرد: اگر سیر رسیدگی ها را نگاه کنیم می بینیم روند رسیدگی کوتاه تر شده است، البته این بحث غیر از تعداد ورودی ها و خروجی ها است که دائما به سمت کم شدن ورودی حرکت می کند.
آیت الله آملی لاریجانی گفت: ما با بکار گیری فناوری های نوین در بحث مقدمات رسیدگی ها داریم تلاش می کنیم.
جذب چهار هزار قاضی جدید
وی در پاسخ به سؤال دیگری درباره چشم اندازی که برای تربیت نیروی انسانی متخصص و متعهد در این دستگاه انجام شده است، گفت: از بدو ورود ما دغدغه مشکل نیروی انسانی مجرب داشتیم، تعداد قاضی ها نسبت به رسیدگی ها کم بود، همت بسیار خوبی انجام گرفت برای این که نیروی انسانی را تامین کنیم، این کار ساده نبود و مقدمات قانونی، مجوزهای لازم و کار اجرایی آن آغاز شد و تاکنون قریب چهار هزار قاضی جذب قوه قضاییه شده اند.
رییس قوه قضاییه خاطرنشان کرد: این مقدار جذب نیرو آن هم با کیفیت لازم کمک شایانی به رسیدگی به پرونده ها می کند، تلاش کرده ایم از میان نخبگان حوزوی و دانشگاه بهترین ها را جذب کرده ایم، از میان حدود صد هزار نفر چهار هزار نفر گزینش شده اند.
وی تاکید کرد: این تلاش به تدریج اثر خود را در دستگاه قضا و روند رسیدگی به پرونده ها خواهد گذاشت و همین طور تلاش کرده ایم کیفیت جذب و افرادی که جذب می شوند از نظر ارتقا دانش و صلاحیت های عمومی بهتر باشد.
آیت الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: امیدواریم در سالیان آینده وضعیت نیروی انسانی بهبود بهتری پیدا کند، امیدواریم با تعاملی که با دیگر قوا داریم این روند ادامه یابد تا بتوانیم با سهولت خدمات رسانی کنیم.
رییس قوه قضاییه همچنین از ارتقای آموزش ها در این قوه خبر داد.
بدون ملاحظه و مسامحه با قضات متخلف برخورد می شود
آیت الله آملی لاریجانی نظارت در قوه قضاییه را گسترده، همه جانبه و مستمر دانست و گفت: نسبت به قضات متخلف برخورد لازم صورت می گیرد، تعدادی از خدمت منفصل شده اند و تعدادی از این ها نیز اعلام شده است.
وی بیان کرد: برخی صحبت از گستردگی فساد در دستگاه ها و قوه قضاییه می کنند، این انصاف نیست، رسیدگی های ما گسترده است، قضات متخلف را مورد برخورد قرار می دهیم و آنها را منفصل می کنیم.
وی افزود: ما افتخار می کنیم به نظام قضایی که قضات با مناعت طبع و پاکدستی زندگی می کنند، گاها پیشنهادهای کلانی به آنها می شود اما آنها اعتنا نمی کنند، البته در هر دستگاهی تخلف پیدا می شود و برخورد ما در این زمینه بسیار قاطع است و هیچ مسامحه ای در این جهت نداریم.
رییس دستگاه قضا در بخش دیگری از سخنان خود در پاسخ به سؤالی درباره مطالبه برخورد با فساد از این قوه و عملکرد دستگاه قضا در این ارتباط، خاطرنشان کرد: دستگاه قضا و دیگر دستگاه های اجرایی موظفند با فساد مبارزه کنند، رهبری از سال 80 این مساله را تذکر جدی دادند و خواستار رسیدگی تام شدند.
انتقاد آیت الله آملی لاریجانی از انگیزه های سیاسی در بزرگ نمایی برخی مسائل
وی اضافه کرد: قوه قضاییه باید با مفاسدی که وجود دارد بویژه مفاسد اقتصادی برخورد کند، ما در این زمینه نیز تلاش بسیاری کرده ایم، منتهی راجع به برخورد با مفاسد اقتصادی مردم از ما توقع عمل دارند، گفتن و مطرح کردن در رسانه ها چیزی نیست که مردم انتظار دارند.
وی گفت: ما در این زمینه برخورد های جدی داشته ایم، مقابله با فساد سه هزار میلیاردی و مشابه آن که اعلام شده است، منتهی گفتن زیاد این مساله چیزی را حل نمی کند، گاهی شاید یک انگیزه های سیاسی پشت برخی بزرگ نمایی ها وجود دارد.
رییس دستگاه قضا با بیان این که نقطه آخر برخورد با مفاسد قوه قضاییه است، یادآورشد: ما نباید با معلول برخورد کنیم، باید سرچشمه های فساد را ببندیم، فسادهای کلان ذهن جامعه را مخدوش کرد اما عمده آن وام های بانکی یا فسادی بود که در برخی دستگاه ها رخ داده بود، اگر نظارت ما تام و دقیق باشد منتهی به این وضعیت نمی شود.
آیت الله آملی لاریجانی وام های کلان بانکی و معوقات را یکی از مشکلات دانست و گفت: اگر در سیستم بانکی و بانک مرکزی نظارت های لازم را داشته باشیم و در وثایق و ضمانت ها دقت کنیم این مشکلات پدید نمی آید و نوبت به قوه قضاییه نمی رسد.
بحث مبارزه با مفاسد اقتصادی فرا قوه ای است
وی افزود: نباید حل همه مشکلات را از قوه قضاییه بخواهیم، در پرونده سه هزار میلیاردی مقدار زیادی کار کارشناسی می خواست، این فرد تعداد اموال زیادی را به نام دیگران خریداری کرده بود و کشف این چقدر نیرو و توان می خواهد؟
رییس قوه قضاییه گفت: برخورد ما با فساد روشن و در منظر همه است و نیازی به تبلیغ نداریم، عزم جزم داریم برای این که با فساد اقتصادی به صورت جدی برخورد کنیم اما توجه داشته باشیم این بحث فرا قوه ای است و هم مجلس باید در تقنین کمک کند و هم دستگاه های اجرایی و دولت باید با نظارت به موقع کمک کنند.
جلوی رانت ها باید گرفته شود
آیت الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: رانت های بی دلیل که از آن استفاده می شود باید جلوی آن گرفته شود، قوه قضاییه آخرین نقطه است، ما همت خود را بکار گرفته ایم امیدواریم در این مساله پیشرفت داشته باشیم.
وی اضافه کرد: بحمدلله اخیرا کار خوبی مجلس آغاز کرده است، در کمیسیون حقوقی سازمانی برای مبارزه با جرائم اقتصادی تاسیس شود که طرح خوبی است، امیدواریم مورد بررسی قرار گیرد و کمک به تسریع در پرونده های مفاسد کند.
فشارها به قوه قضاییه بسیار زیاد است اما تسلیم نشده و نخواهیم شد
آیت الله آملی لاریجانی در پاسخ به این سؤال که چقدر قوه قضاییه تحت تاثیر فشارها قرار می گیرد، گفت: فشارها بر دستگاه قضا زیاد است، هم در پرونده های اقتصادی و هم در پرونده های که جنبه سیاسی پیدا می کند و پیامد سیاسی دارد، اما قوه قضاییه نشان داده گوشش بدهکار این فشارها نیست.
وی گفت: ما با استقلال و متانت جلو می رویم و کارنامه روشنی در برخورد با مفسده داریم، ما معتقدیم به کسی هم نباید اجحاف شود، دستگاه قضا مستقل است، اصل بر رعایت قانون و عدم ظلم به کسی است، بنا نیست حرف کسی را گوش کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی تاکید کرد: مطلقا به فشارها اعتنا نخواهیم کرد و راه خود را با قدرت و صلابت ادامه خواهیم داد، تسلیم فشارها نخواهیم شد؛ در پرونده سه هزار میلیاردی ابتدا گفته می شد قوه قضاییه توان برخورد ندارد، عده ای می گفتند بینگاه هستند و عده ای هم می گفتند باید اعدام شوند، ما بر اساس کار کارشناسی توصیه می کردیم که دخالت های بی مورد نکنید و بگذارید قوه قضاییه با متانت و آرامش کار خود را دنبال کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی درباره مطالبات رهبری و مردم درباره برخورد با تعدی به اراضی و پدیده زمین خواری، گفت: این مساله نیز شبیه مفاسد است و دستگاه قضا نقطه آخر است، جای تاسف است که دست اندازی هایی می شود که باعث تخریب منابع طبیعی می شود و ما بر حسب وظیفه برخورد می کنیم.
رییس قوه قضاییه با ارائه آماری از برخورد دقیق این قوه با دست اندازی به جنگل ها و منابع طبیعی و با بیان این که اراضی بسیاری رفع تصرف شده است، تصریح کرد: میزان تصرفات به منابع طبیعی، جنگل ها و محیط زیست گسترده است و همه باید دست به دست هم دهند، نظارت ها تشدید شود.
آیت الله آملی لاریجانی کیفیت استنباط از برخی قوانین به عنوان نمونه درباره حریم شهرها و روستاها را مشکل آفرین دانست و گفت: متاسفانه شهرداری ها و دهیاری ها مجوز ساخت و ساز در این گونه مواقع می دهند و جهاد کشاورزی می گوید این کار تخلف است و من حق را به جهاد کشاورزی می دهم.
تعامل منطقی و معقول با مجلس و دولت داریم
رییس قوه قضاییه درباره تعامل دستگاه قضا با دیگر قوا، گفت: ما در عین استقلال تعامل داریم، قوا باید با همکاری و وحدت مشکلات را حل کنند، دولت تلاش های خوبی می کند، البته با مشکلات بزرگی مواجه است از جمله بیکاری، مشکلات اقتصادی و معیشتی و مذاکرات هسته ای را در دست دارد.
وی با بیان این که دولت با مشکلات زیادی مواجه هست و همه قوا باید به مسؤولان کمک کنیم، یادآورشد: ما هم در این مدت همواره حمایت خود را اعلام کرده ایم و البته منافاتی ندارد که در برخی جاها اختلاف نظر داشته باشیم، مجلس نیز به قوه قضاییه بسیار کمک رسانده و از این بابت از آنها تشکر می کنیم.
وی تاکید کرد: البته توقع ما از دستگاه های اجرایی بیش از این است، در کل روابط ما در چارچوب قانونی معقول و منطقی و در عین حال امیدوار کننده است.
برخورد قاطع با جرائم خشن استراتژی مستمر قوه قضاییه است
آیت الله آملی لاریجانی درباره برخورد با اشرار و مخلان نظم و امنیت عمومی تصریح کرد: بحث امنیت اجتماعی باید یک دغدغه کلان برای همه باشد، تعرضی که به حقوق مردم از ناحیه ارازل و اوباش می شود، اینها آثار بسیار بدی دارد و نا امنی زیادی ایجاد می کند ولو عدد آن کم باشد.
رییس قوه قضاییه تصریح کرد: یکی از دغدغه های اصلی ما این بود که در کنار رسیدگی های روز مره، با جرائم خشن برخورد شدید کنیم، به تمام دادگستری ها به صورت قاطعانه ابلاغ کرده ایم که جرایم خاص باید رسیدگی قاطع و سریع داشته باشد.
وی افزود: ما نباید از برخوردی که بر حسب موازین شرعی و قانونی است هراس داشته باشیم، ترحم به یک قاتل که یک یا چند نفر را می کشد درست نیست، البته این حق در اختیار اولیای دم است، اما در سرقت های مسلحانه و امثال آن وظیفه قوه قضاییه اجرای حدود است.
آیت الله آملی لاریجانی برخورد با جرائم خشن را استراتژی مستمر قوه قضاییه دانست و گفت: ترحم در برخی امور اشتباه است، آرامش مردم را باید اصل بدانیم، اینکه رها کنیم و هر کس در برخی مناطق برای خود حیطه امنیت درست کنند، این درست نیست و البته ما در این زمینه جدی هستیم و به هیچ وجه کوتاه نمی آییم.
آیت الله آملی لاریجانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره تعامل دستگاه قضا با رسانه ها تصریح کرد: تاثیری که رسانه می گذارد و چارچوب هایی که باید رعایت شود یک بحث ظریفی است، آزادی رسانه ها و انتقاد آنها برای سلامت جامعه و مسؤولان مؤثر است و نوعی نظارت همگانی است و باید از آنها به دلیل انعکاس مشکلات استقبال کنیم.
وی افزود: یک روی سکه هم حرمت اشخاص، مسؤولان و نهادهای حکومتی است، گاهی اوقات در رسانه ها بحث نقد با تهمت و افترا خلط می شود.
رییس قوه قضاییه بیان داشت: ما در جامعه ای دینی و اخلاقی و اسلامی زندگی می کنیم، نظام ما مبتنی بر ارزش ها است، مردم متدین هستند و باید بر اساس اصول دینی کار کنیم.
رسانه حق ندارد به بهانه نقد به افراد توهین کند و تهمت بزند
وی یادآورشد: اخلاق رسانه یک بحث و مقوله بسیار مهم است، رسانه ها دائم در حال گسترش هستند، این مساله حتما نیازمند اخلاق خاص خود است؛ رساندن خبر را باید توفیق بدانیم و باید مورد استقبال مسؤولان و دستگاه ها باشد اما از سوی دیگر اخلاق رسانه ای یک چیز دیگر است.
آیت الله آملی لاریجانی بیان داشت: آیا ما حق داریم در رسانه به شخصی توهین کنیم و تهمت بزنیم، در قانون مجازات اسلامی توهین به اشخاص جرم است و مجازات دارد، توهین تنها فحش و کلمات رکیک نیست، بلکه مطلق اموری که موجب تحقیر افراد باشد هتک است و توهین محسوب می شود.
وی تاکید کرد: من از آنچه در قانون آمده دفاع می کنم، ما در فضای اخلاقی و دینی نفس می کشیم، اگر باب توهین و افترا به اشخاص باز شود فضای سالم جامعه به هم می ریزد.
رییس دستگاه قضا افزود: اگر بی دلیل آبروی کسی برود به هیچ وجه درست نیست؛ متاسفانه برخی مطبوعات مراعات نمی کنند، ما نمی توانیم قانون را کنار بگذاریم.
توصیه مشفقانه رییس دستگاه قضا به برخی مطبوعات و رسانه ها
رییس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: توصیه مشفقانه به دست اندرکاران رسانه ها و مطبوعات دارم که چارچوب های اخلاقی، دینی را رعایت کنند و منافاتی هم با نقد سازنده ندارد، اما اینکه افرادی را متهم به فساد، رشوه و امثال آن کنیم و بعد خلاف آن ثابت شود درست نیست.
وی تاکید کرد: راه ما راه قانون و شرع است و توهین و افترا در هیچ زمینه ای پذیرفتنی نیست؛ گاهی اوقات از تریبون مجلس مطالبی گفته می شد که ممکن است توهین باشد، برخی تصور می کردند که مصونیت نماینده در این زمینه کارساز است، در حالی که ارتکاب جرم یک مساله دیگر است و نماینده حق ندارد.
آیت الله آملی لاریجانی اضافه کرد: زمانی گفتمان بدی راه افتاد که بگم بگم، گاهی اوقات رییس دولتی در مجلس سخنانی گفت و دو رییس قوه را متهم کرد که رهبر معظم انقلاب هم تذکر صریح دادند.
وی بیان کرد: مردم وقتی زندگی می کنند نیاز به آرامش دارند، فضای جامعه اجازه این کارها را نمی دهد و از مسؤولان متوقع نیست.
رییس دستگاه قضا خاطرنشان کرد: رعایت این اخلاق از مطبوعات و مسؤولان گرفته تا دیگر سطوح باید انجام گیرد، این مساله به قوه قضاییه نیز مربوط می شود.
وی بیان داشت: درباره پرونده های فتنه با صراحت جلوی این که اتهامی قبل از اثبات منتشر شود و تصاویر در صدا و سیما پخش شود جلوی آن را گرفتم و تاکید کرد نباید حرمت اشخاص را هر طور که دلمان می خواهد پایمال کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: ابتنای جامعه اسلامی به ارزش های دینی و اخلاقی است، همه ما مسؤولیم، متهمان تا زمانی که حکم شان قطعی نشده نباید چیزی در سطح رسانه ها اعلام شود.
به اندازه ای که لازم باشد درباره پرونده ها اطلاع رسانی می شود
رییس قوه قضاییه درباره انتظار مردم مبنی بر اطلاع رسانی سریع و به هنگام از پرونده ها، گفت: تا حدی که مقدور باشد و قانون اجازه دهد ما این کار را می کنیم، گاهی اوقات ماهیت پرونده به گونه ای است که نمی توانیم اعلام کنیم.
آیت الله آملی لاریجانی بیان کرد: توقع اطلاع رسانی در جزییات برخی پرونده ها شاید صحیح نباشد، در حدی که میسور باشد از سوی سخنگوی قوه قضاییه در مواقع مختلف اعلام می شود.
وی درباره برنامه قوه قضاییه برای افزایش ارتقای دانش حقوقی و قضایی جامعه، گفت: اگر این مساله محقق شود آمار ورودی به دستگاه قضا نیز کاهش می یابد؛ ما بحث وکلا را تقویت کرده ایم، مرکز مشاوره نیز در خدمت مردم است، از طرق دیگر نیز امکان ارتباط و دستیابی به اطلاعات برای مردم از طریق سامانه تلفن و پیامک فراهم شده است.
آیت الله آملی لاریجانی بیان داشت: البته دیگر دستگاه ها و از جمله رسانه ها بویژه رسانه ملی نیز می تواند کمک کننده باشد، تاکنون نیز برنامه های خوبی ساخته شده است و بیش از این نیز جای کار وجود دارد.
رییس قوه قضاییه بیان کرد: با تاسیس مرکز رسانه قوه قضاییه به دنبال تعامل بیشتر با رسانه ها و رسانه ملی هستیم و از این طریق می توانیم دانش حقوقی و قضایی مردم را ارتقا ببخشیم.
70 درصد زندانیان ایران مربوط به مواد مخدر است
آیت الله آملی لاریجانی درباره وضعیت زندان ها نیز خاطرنشان کرد: مشکل اصلی ما در زندان ها کمبود فضای فیزیکی است؛ البته زندان اصلا چیز مطلوبی نیست، ماندن در زندان غرض نهایی نیست مگر این که زندانی خطرناک باشد.
آیت الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: هم باید فضای فیزیکی و هم بودجه این امکان را بدهد که کار فرهنگی بکنیم، تلاش می شود در این جهت، منتهی به دلیل مشکلات چاره ای نداریم، تا جایی که امکان داشته بحث حبس زدایی را دنبال کرده ایم و به قضات توصیه شده از مجازات جایگزین استفاده کنند.
وی بیان کرد: در برخی مسائل نمی توانیم این کار را بکنیم و مجرم را در جامعه رها کنیم، زندان های ما حدود چهل درصد مربوط به مواد مخدر است، سی درصد نیز با واسطه مرتبط با مواد مخدر است؛ این رقم قابل توجه و البته نگران کننده است.
آیت الله آملی لاریجانی جمهوری اسلامی در بحث مواد مخدر هزینه بالایی می پردازد، کشورهای غربی که هیاهوی بسیاری دارند، ما جلوی این کار را با هزینه های بسیار می گیریم همه کشورها باید کمک کنند.
رییس قوه قضاییه گفت: ما در مجامع و دولت و مجلس این مساله را گفته ایم، حتی در برهه ای این مساله را در شورای عالی امنیت ملی نیز مطرح کردیم، کمک هایی نیز شد که البته هنوز به سرانجام مطلوب نرسیده است.
آیین دادرسی جدید از امروز اجرایی می شود
آیت الله آملی لاریجانی درباره آیین دادرسی جدید با بیان این که این مساله از امروز اجرایی می شود، تصریح کرد: در این قانون تغییرات زیادی دارد و البته بیشتر به حقوق مردم توجه دارد و ما هم استقبال می کنیم.
وی در بخش دیگری از گفت وگوی زنده تلویزیونی خود با مردم درباره حرکت دستگاه قضا برای استفاده از فناوری های نوین، گفت: ما در این زمینه تلاش جدی داریم و برنامه ریزی خوبی نیز صورت داده ایم، مرکز آمار و فناوری های نوین دستگاه قضا به همین منظور تاسیس و کارهای خوبی نیز در این بستر انجام گرفته است.
آیت الله آملی لاریجانی درباره گزارش های حقوق بشری غرب و اتهام زنی به جمهوری اسلامی ایران، تصریح کرد: ستاد حقوق بشر قوه قضاییه در این چند ساله بسیار فعال شده است، تمامی اتهامات که از مجاری رسمی اعلام می شود پاسخ داده می شود.
دمکراسی در ایران نهادینه شده اما مورد هجمه واقع می شویم، کشورهایی که رنگ انتخابات به خود ندیده اند حمایت هم می شوند
وی بسیاری از اتهامات وارده غربی را بر اساس مبانی قضایی دانست و گفت: آنها بحث قصاص را مورد هجمه قرار می دهند، این یک اصل قرآنی است و اختصاصی به جمهوری اسلامی ندارد و در برخی کشورهای دیگر نیز اجرا می شود اما مورد هجمه واقع نمی شوند.
آیت الله آملی لاریجانی با تاکید بر این که ما با سوء ظن بسیار به آنها نگاه می کنیم و حقیقتی در هجمه های آن نمی بینم، تصریح کرد: اگر انتقاد هست چرا به کشورهای دیگر نیست، ما به طور میانگین هر ساله انتخابات داشته ایم، کشوری که مردم سالاری و دمکراسی در آن برگزار و نهادینه شده، مورد انتقاد است اما نسبت به کشورهایی که رنگ انتخابات به خود ندیده اند هیچ واکنشی نشان نمی دهند.
رییس قوه قضاییه اظهار داشت: در غزه کودکان و زنان بیگناه از سوی رژیم کودک کش و غاصب اسرائیل مورد کشتار قرار می گیرند، اما آنها نه تنها محکوم نمی کنند و دم از حقوق بشر نمی زنند بلکه از عاملان این جنایت حمایت هم می کنند.
وی افزود: در یمن چه مقدار جنایات واقع شده، بمباران های کور زیربناهای حیاتی یک کشور را تخریب کرده و مردم و زنان و کودکان را می کشند و مورد حمایت هم قرار می گیرند، ما یقین داریم کارشان سیاسی است و فراتر از سوء ظن است.
دل غربی ها برای حقوق بشر نسوخته است
آیت الله آملی لاریجانی خاطرنشان کرد: دل اینها برای حقوق بشر نسوخته است، در عراق، افغانستان و دیگر کشورها چه فجایعی را مرتکب شدند، آمریکایی ها هنوز حاضر نیستند زندان گوانتانامو را با آن فجایع تعطیل کنند.
رییس دستگاه قضا مبنای گزارش گزارشگر سازمان ملل درباره حقوق بشر در ایران را واهی و بر اساس اطلاعات ضد انقلاب دانست که هیچ صحتی ندارد و در عین حال گفت: ما نظامی مبتنی بر ارزش های دینی و الهی هستیم و تحمیل ارزش های یک کشور به کشور دیگر هیچ مبنای حقوق بشری ندارد. /924/ز502/ج