گناه مانع استجابت دعا است
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت الاسلام احمد اسماعیلی سخنران مسجد خاتم الانبیای پردیسان قم امروز در ادامه بحث روزهای گذشته درباره ایمان مستقر و متزلزل، گناه را یکی از عوامل مهم در تزلزل ایمان دانست و گفت: گناه در زندگی انسان آثار بسیار بدی دارد.
وی با بیان این که گناه مانع استجابت دعا میشود، گفت: در روایات زیادی آمده که در ماه رمضان دعا به استجابت میرسد اما شرط آن این است که گناه نکنیم زیرا گناه مانع استجابت دعا میشود.
این استاد حوزه یکی دیگر از آثار گناه را جلوگیری از رزق و روزی انسان دانست و افزود: همچنین گناه باعث می شود که خداوند نعمتهایی را که به ما داده از ما بگیرد و باید توجه داشته باشیم که هرچه ما داریم نعمت خداوند است. چه نعمت های مادی مانند مال و فرزند و سلامتی و چه نعمتهای معنوی مانند ایمان به خدا.
وی افزود: یکی از مهمترین آثار سوء گناه این است که مانع عاقبت به خیر شدن انسان می شود. امام صادق(ع) در روایتی می فرمایند«زمانی که انسان گناه میکند یک نقطه تاریک در قلب انساد ایجاد میشود و وقتی گناهان او زیاد شود تمام قلب انسان تاریک و سیاه میشود و دیگر رستگار نخواهد شد».
حجت الاسلام اسماعیلی با اشاره به این که خداوند درِ رحمت و توبه را به روی انسانها گشوده است و از انسان ها خواسته که توبه کنند و به سوی خدا بازگردند، گفت: خداوند در آیه 52 سوره زمر می فرماید«ای کسانی که بر نفس خود اسراف کردید و گناه کردید، از رحمت خدا نا امید نشوید زیرا نا امیدی از رحمت خدا بزرگترین گناه است.»
وی با بیان این که انبیا و اولیای خدا با کسانی که توبه می کردند با نرمی برخورد و توبه آنان را می پذیرفتند، اظهار داشت: برای نمونه وقتی قاتل حمزه سیدالشهدا نزد پیامبر(ص) آمد و توبه کرد و اظهار پشیمانی کرد پیامبر(ص) با این که بسیار غمگین و ناراحت بودند او را بخشیدند.
سخنران مسجد خاتم الانبیا به نقل از آیت الله دستغیب گفت: شخصی در ایام حج تصمیم گرفت پیامبر(ص) را در حال طواف بکشد. اما وقتی خواست به پیامبر(ص) حمله کند، خداوند اضطراب شدیدی در دل او انداخت به صورتی که حالت ضعف به او دست داد و نمی توانست نفس بکشد. اما پیامبر(ص) با مهربانی دست خود را روی قلب او گذاشتند و حالش تغییر کرد و در همان لحظه شهادتین گفت و مسلمان شد.
وی در ادامه افزود: پیامبران و اولیای خدا با داشتن چنین صفاتی که ناشی از صفات خداوند است بر مردم تأثیر می گذاشتند و میتوانستند افرادی مانند ابوذر و سلمان را تربیت کنند./843/پ202/ی