۰۴ تير ۱۳۹۴ - ۰۱:۴۹
کد خبر: ۲۶۹۶۸۵
مدیر حوزه علمیه برادران بندرعباس:

پرهیزگاری و تقویت تقوا از مهم‌ترین فواید و فضایل روزه‌داری است

خبرگزاری رسا ـ مدیر حوزه علمیه برادران بندرعباس به فواید و فضایل ماه رمضان و روزه در این ماه اشاره کرد و گفت: تقویت تقوا و پرهیزگاری از مهم‌ترین فواید و فضایل روزه داری است.
ماه رمضان تقوا

حجت الاسلام مرتضی اولیایی، مدیر حوزه علمیه برادران بندرعباس در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری رسا در هرمزگان با بیان اینکه رمضان نام یکى از ماه هاى قمرى و تنها ماه قمرى است که نامش در قرآن آمده است، گفت: روزه یکی از مهم ترین عبادت های مسلمانان و مؤمنان است که به عنوان یکی از مؤثرترین عوامل برای پرورش روح تقوا در تمام زمینه ها و همه ابعاد به مؤمنان معرفی شده است.

 

وی افزود: انجام این عبادت در ماه رمضان در طول یک ماه کامل بر آن ها واجب است، ماهی که مهم‌ترین امتیاز آن نزول قرآن به منظور هدایت انسان‌ها در آن است.

 

مدیر حوزه علمیه برادران بندرعباس بیان داشت: روزه دارای ابعاد گوناگون و آثار فراوانی از نظر مادی و معنوی است، روزه هم در بعد اخلاقی، اجتماعی و هم از نظر بهداشتی و روانی و تأمین صحت و سلامتی انسان آثاری دارد.

 

وی با اشاره به این‌که در روایات اسلامی روزه سپری در برابر آتش دوزخ معرفی شده است، تصریح کرد: ماه رمضان به جهت نزول قرآن کریم در آن و ویژگی‏های خاص از برترین ماه‌های سال به حساب می آید.

 

حجت الاسلام اولیایی به ویژگی‌های فرد روزه‌دار در ماه مبارک رمضان اشاره کرد و ادامه داد: یکی از ویژگی های روزه دار آن است که دعای او مستجاب می‌شود، پیامبر اکرم(ص) فرمود: سه گروه دعای آن‌ها رد نمی شود که یکی از آن‌ها روزه داری است تا افطار کند و در بیان دیگر فرمود: دعای روزه‌دار هنگام افطار مستجاب است.

 

وی ادامه داد: انسان علاوه بر جنبه مادی و جسمی، دارای بُعد معنوی و روحی هم هست و هر کدام در رسیدن به کمال مطلوب خود، برنامه‏های ویژه را نیاز دارند.

 

مدیر حوزه علمیه بندرعباس همچنین تقوا و پرهیزگاری را یکی از برنامه‏ها برای تقویت و رشد بُعد معنوی انسان خواند و ادامه داد: اگر انسان بخواهد خودش را از جنبه معنوی رشد و پرورش دهد و به کمال مطلوب برسد، باید هوای نفس خود را مهار کند و خود را سرگرم لذت‏ها و شهوات جسمی نکند که یکی از اعمالی که در این راستا مؤثر و مفید است روزه‏داری است.

 

وی تأکید کرد: در ماه مبارک باید تمام اعضا و جوارح را از حرام دور نگه داشت و با اخلاص، توکل و توسل به اهل‏بیت(ع) و عمل به دستورها و احکام قرآن کریم و دوری از گناهان، انجام توبه واقعی، عبادت، شب‏زنده‏داری و درک فضیلت شب قدر فضیلت ماه مبارک رمضان را درک کرد و از آن در راستای رسیدن به کمال بهره برد.

 

حجت الاسلام اولیایی تصریح کرد: باید در این ماه به گونه‏ای خودسازی کرد که با اتمام ماه مبارک تأثیر و فواید آن در روح و جان افراد باقی باشد و اثر آن تا ماه رمضان سال بعد ماندگار باشد.

 

وی با اشاره به اینکه روزه‌دارى روح و روان و قلب و دل و نیز جسم را آرامش داده و سبب سلامتى روح و تندرستى جسم مى‌شود، بیان داشت: رمضان ماه آمرزش توبه و بازگشت به سوی خداوند است، هنگامى که انسان توبه مى‏کند و ایمان به خدا مى‏آورد دگرگونى عمیقى در سراسر وجودش پیدا مى‏شود و به خاطر همین تحول و انقلاب درونى سیئات اعمالش در آینده تبدیل به حسنات مى‏شود.

 

مدیر حوزه علمیه بندرعباس در پایان با اشاره به فواید روزه ابراز داشت: امروزه در علم پزشکى و از نظر بهداشت و تندرستى نیز در جاى خود ثابت شده که روزه‌دارى تأثیرهاى فراوانى بر آرامش روح و روان و سلامتى جسم و بدن دارد که دفع چربى‌هاى مزاحم، تنظیم فشار و قند خون نمونه‌‌هایی از این موارد است./851/ت302/ح

ارسال نظرات