۰۶ تير ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۹
کد خبر: ۲۷۰۳۰۸
حجت الاسلام حاج ابوالقاسم:

بی‌اعتمادی نسبت به دشمن آموزه مهم قرآنی است

خبرگزاری رسا ـ سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) در توضیح آیاتی از جزء دهم، بی اعتمادی نسبت به دشمن را یکی از مهم‌ترین درس‌های قرآن دانست و گفت: مؤمن پیوسته حواسی جمع دارد چراکه اگرچه با دشمن ممکن است مذاکره کند اما این مذاکره باید با بی‌اعتمادی باشد.
حاج ابوالقاسمي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجت‌الاسلام محمد حاج ابوالقاسم٬ امروز عصر در محل شبستان بزرگ امام خمینی(ره) آستان مقدس حضرت معصومه سلام‌الله با بیان این‌که در جزء دهم قرآن کریم 10 درس آموزنده و مهم پیرامون سبک زندگی قرآنی مطرح شده است، گفت: درس اول از این آیات در رابطه با ادای حقوق واجب مادی است.

 

وی افزود: خداوند متعال در آیه 41 سوره انفال می‌فرماید «وَاعْلَمُواْ أَنَّمَا غَنِمْتُم مِّن شَیءٍ فَأَنَّ لِلّهِ خُمُسَهُ وَلِلرَّسُولِ وَلِذِی الْقُرْبَی وَالْیتَامَی وَالْمَسَاکینِ وَابْنِ السَّبِیلِ إِن کنتُمْ آمَنتُمْ بِاللّهِ وَمَا أَنزَلْنَا عَلَی عَبْدِنَا یوْمَ الْفُرْقَانِ یوْمَ الْتَقَی الْجَمْعَانِ وَاللّهُ عَلَی کلِّ شَیءٍ قَدِیرٌ» یعنی بدانید که هر چیزی را به غنیمت گرفتید یک ‌پنجم آن برای خدا و پیامبر(ص) و برای خویشاوندان او و یتیمان و بینوایان و در راه ماندگان است اگر به خدا و آنچه بر بنده خود در روز جدایی حق از باطل روزی که آن دو گروه باهم روبرو شدند نازل کردیم ایمان آورده‌اید و خدا بر هر چیزی توانا است.

 

حجت الاسلام حاج ابوالقاسم با اشاره به این‌که یکی از واجبات مالی خمس است که هر مسلمانی یک ‌پنجم از درآمد اموال خود را پس از کسر هزینه‌ها به‌ عنوان خمس پرداخت کند، عنوان کرد: خمس دو بخش دارد یک بخش به سهم امام معصوم است که در عصر غیبت در اختیار نائب امام عصر قرار می‌گیرد و بخش دوم سهم سادات فقیر است که به آن سهم سادات گفته می‌شود.

 

وی ادامه داد: درس دومی که در خلال این آیات می‌توان از خداوند متعال دریافت کرد اتحاد در برابر دشمن مشترک است چرا خداوند متعال در آیه 46 سوره انفال می‌فرماید «وَأَطِیعُواْ اللّهَ وَرَسُولَهُ وَلاَ تَنَازَعُواْ فَتَفْشَلُواْ وَتَذْهَبَ رِیحُکمْ وَاصْبِرُواْ إِنَّ اللّهَ مَعَ الصَّابِرِینَ» یعنی از خدا و پیامبرش اطاعت کنید و باهم نزاع مکنید که سست شوید و محبت شما از بین برود و صبر کنید که خدا با شکیبایان است.

 

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) با بیان این‌که تنازع و کشمش درونی در جامعه اسلامی موجب سستی و ضعف اسلام در مقابل دشمنان آن می‌شود، گفت: امیرالمؤمنین(ع) در خطبه 25 نهج‌البلاغه می‌فرمایند «هراسانم از آن که دشمنان به خاطر اتحادی که دارند بر شما غلبه کنند؛ به خاطر تفرقه‌ای که دارید».

 

وی افزود: مقام معظم رهبری امسال را با نام همدلی و هم‌زبانی نامیده‌اند و این نشان از آن است که مسؤولان دولتی در خصوص ایجاد وحدت و یکپارچگی را در جامعه اسلامی مأموریتی جدی و خطیر دارند و نباید از این مهم غافل شوند.

 

مفسر قرآن کریم با اشاره به این‌که درس سوم در این آیات تجهیز سپاه اسلام به مدرن‌ترین سلاح‌های موجود است، اظهار کرد: در آیه 60 سوره انفال خداوند متعال می‌فرماید «وَ أَعِدُّوا لَهُمْ مَا اسْتَطَعْتُمْ مِنْ قُوَّةٍ وَ مِنْ رِباطِ الْخَیلِ تُرْهِبُونَ بِهِ عَدُوَّ اللَّهِ وَ عَدُوَّکُمْ وَ آخَرینَ مِنْ دُونِهِمْ لا تَعْلَمُونَهُمُ اللَّهُ یعْلَمُهُمْ وَ ما تُنْفِقُوا مِنْ شَی‌ءٍ فی سَبیلِ اللَّهِ یوَفَّ إِلَیکُمْ وَ أَنْتُمْ لا تُظْلَمُونَ» یعنی در مقابل دشمن توان خود را بالا ببرید؛ از تجهیزات نظامی مدرن برخوردار شوید و با این تجهیزات مدرن دشمن خدا که دشمن اسلام است بترسانید.

 

وی ادامه داد: بالا بردن توان در قرآن در همه عرصه‌ها موردنظر است چراکه امروزه جنگ اقتصادی و فنّاوری یک عرصه رقابتی بین قدرت‌ها تلقی می‌شود و جهاد در هر یک از این زمینه‌ها عمل به آیه 60 سوره انفال است.

 

حجت الاسلام حاج ابوالقاسم با اشاره به این‌که درس چهارم آیات جزء دهم قرآن تکیه‌بر توان داخلی و قطع امید بیگانگان است، عنوان کرد: خداوند در آیه 64 سوره انفال می‌فرماید «یا أَیهَا النَّبِی حَسْبُکَ اللَّهُ وَ مَنِ اتَّبَعَکَ مِنَ الْمُؤْمِنینَ» یعنی ای پیامبر بعد از خدا مؤمنین برای تو کافی است؛ خداوند متعال در ذیل این آیه به پیامبر(ص) فرمود اگر بعد از خدا بر توان داخلی و یاوران فداکار خود تکیه کنید مسلماً موفق خواهید شد.

 

سخنران آستان مقدس حضرت معصومه(س) با بیان این‌که امام خمینی(ره) فرمودند که «امروز کشور ما به خیلی از مسائل نیاز دارد و دشمنان هرگز مسائل شما را حل نمی‌کنند؛ مسائل خودتان را با تکیه‌بر خود حل کنید»، گفت: پنجمین درس از این آیات بی‌اعتمادی به دشمن است.

 

وی افزود: خداوند متعال آیات متعددی از سوره توبه انسان را به این نکته توجه می‌دهد که دشمن قابل‌اعتماد نیست در آیات 7 تا 10 سوره توبه این موضوع به‌ تفصیل بیان ‌شده است به شکلی که در آیه 12 سوره توبه خداوند متعال می‌فرماید «فَإِن تَابُواْ وَأَقَامُواْ الصَّلاَةَ وَآتَوُاْ الزَّکاةَ فَإِخْوَانُکمْ فِی الدِّینِ وَنُفَصِّلُ الآیاتِ لِقَوْمٍ یعْلَمُونَ» یعنی این‌که دشمنان بر عهدهای خود پایبند نیستند.

 

مفسر قرآن کریم با اشاره به این‌که بیشترین نقض عهد و پیمان از سوی رژیم صهیونیسم و آمریکای خون‌خوار در مجامع بین‌المللی در تاریخ به ثبت رسیده است، اظهار کرد: رهبر معظم انقلاب در سخنرانی خود در سال روز رحلت امام به این نکته اشاره کردند که یکی از اصول و عقیده فکری امام این بود که به وعده الهی اعتماد کامل داشتند و در مقابل به وعده دشمنان هیچ اعتمادی نداشتند.

 

وی ادامه داد: حضرت امام خمینی(ره) در خصوص رابطه با آمریکا می‌فرمایند که خیال نکنید که رابطه ما با آمریکا به صلاح ما است بلکه این رابطه؛ رابطه بره با گرگ است.

 

حجت الاسلام حاج ابوالقاسم گفت: مؤمن پیوسته حواسی جمع دارد چراکه اگرچه با دشمن ممکن است مذاکره کند اما این مذاکره باید با بی‌اعتمادی باشد؛ درس ششم این آیات اخوت دینی است چراکه مؤمنین باید پیوسته با برادران مؤمن خود رابطه حسنه‌ای داشته باشد.

 

وی ادامه داد: هفتمین در آیات جزء دهم نهراسیدن از مشکلات اقتصادی بر اثر انجام ‌وظیفه است چنانچه که رسیدگی به مساجد، پرهیز از ثروت‌اندوزی پرهیز از راحت‌طلبی سه درس آخر این جزء است که امید است مسلمانان با عمل به این درس‌ها به حل مشکلات خود همت ورزند./921/پ202/ف

ارسال نظرات