امتحانات الهی سبب ارتقای درجه انسان می شود
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا در فارس،
وی در ادامه افزود: انسان باید دارای صبر و استقامت باشد و از آن چه که به او می رسد در مقابل مصیبت ها بتواند آرامش خود را حفظ کند و برای این که این مطلب مقداری تشریع شود در یک نگاه دقیق نسبت به مصیبت ها می توانیم به این نتیجه برسیم که بلاها یا مصیبت ها را به چهار قسمت تقسیم کنیم.
آیت الله دستغیب با بیان این که مصیبت ها به چهار دسته تقسیم می شوند اظهار داشت: نخستین قسم از مصیبت ها بلاهای طبیعی است که هر کسی ممکن است با او مواجه شود از جمله فقر، مشکلات مادی و از دست دادن کسانی که به او وابسته هستیم.
وی ادامه داد: صبر و استقامت در بلاهای طبیعی می تواند اجر و پاداشی عظیم داشته باشد از این رو خداوند انسان ها را به صبر و استقامت سفارش کرده است همچنین در روایت داریم که اگر کسی بیمار شود و در این بیماری صابر باشد خداوند اجر و پاداش زیادی به او می دهد.
تولیت آستان مقدس احمد بن موسی با اشاره به این که انسان ها به نعمت های الهی توجه نمی کنند خاطرنشان کرد: دو نعمت بسیار مهم است که انسان ها به آن توجه نمی کنند نخستین از آن نعمت ها سلامت بدن و دومین آن امنیت انسان است.
وی ابراز داشت: در روایت داریم که به پیامبر اسلام خبر دادند فردی از اصحاب شما بیمار شده است، پیامبر به عیادت آن مرد رفت و علت بیماری را از آن شخص سوال کرد، آن شخص در پاسخ به پیامبر فرمود؛ ترسیدم وقتی از این دنیا بروم در آتش جهنم بیفتم از این رو از خداوند خواستم تا در این دنیا مواخذه شوم، پیامبر به او تعلیم فرمود که شما باید از خداوند طلب عافیت کنید این راه و رسم دعا کردن است.
نماینده مردم فارس در مجلس خبرگان رهبری تصریح کرد: یکی دیگر از بلاهای طبیعی فقر است که انسان باید از فقر پیشگیری کرد چون فقر انسان را به مرز کفر نزدیک می کند و همچنین این که پیامبر در رابطه با فقر می فرماید؛ فقر برای من افتخار است منظور از فقر در کلام پیامبر ساده زیستی آن حضرت است.
وی با اشاره به نوع دوم از بلاها و مصیبت ها اظهار کرد: نوع دوم از مصیبت ها و بلاها آن هایی است که در برابر گناهان از خطاها برای انسان پیش می آید از این رو آن بلاهایی که برای انسان ها پیش می آید آن بلاهایی است که خود انسان ها بر سر خود می آورند.
آیت الله دستغیب ادامه داد: گناهان ممکن است بازتاب بلاهای جبران نشدنی داشته باشد از این رو باید مواظب اعمال و رفتار خود باشیم.
انسان در معرض امتحان است
وی با اشاره به سومین و چهارمین نوع از بلاها و مصیبت ها بیان کرد: آن بلاهایی است که در مسیر انجام تکالیف الهی انسان با آن مواجه می شود و دسته چهارم بلاهایی است که به عنوان امتحان، بشر در معرض آن است.
تولیت آستان مقدس احمد بن موسی شاهچراغ در پایان اظهار کرد: چه بسیار پیامبرانی که خداپرستی با آن ها در راه خدا جهاد کردند و به هیچ وجه آن ها در راه خدا سست نشده اند بلکه خداوند این ها را دوست دارد چون در راه انجام وظیفه ثابت قدم بودند./839/پ202/ب4