۲۳ مرداد ۱۳۹۴ - ۰۵:۲۹
کد خبر: ۲۸۰۴۰۵
استاد حوزه:

اکرام و احترام به یکدیگر سبب کاهش فحشا و منکر در جامعه می‌شود

خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه گفت: اکرام و احترام به یکدیگر سبب بزرگ شدن شخصیت انسان و کاهش فحشا و منکر در جامعه می‌شود.
شجاعي

به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، محمد شجاعی، استاد حوزه، شامگاه پنج‌شنبه در جلسه سخنرانی تحت عنوان خانواده آسمانی که در حسینیه اثنی عشری واقع در شهرری برگزار شد، گفت: در خانواده آسمانی احترام به یکدیگر بسیار اهمیت دارد زمانی که انسان حرمت دیگران را حفظ می‌کند زمینه استفاده از اکرام الهی را فراهم می‌کند که تاثیر زیادی در روابط خانواده آسمانی دارد.

 

وی افزود: همه ما باید به جای ظلم و ستمریال بخشش و گذشت را سرلوحه خود قرار داده و حتی در این اعمال نسبت  به یکدیگر سبقت داشته باشیم.

 

استاد حوزه با اشاره به تأثیر احترام و اکرام در خانواده آسمانی، تصریح کرد: باید مراقب باشیم که در برخوردهای خود دچار توهم نشویم زیرا توهمات برای انسان زمینه گرفتاری را فراهم می‌کند.

 

 شجاعی در ادامه بیان داشت: اکرام و احترام به یکدیگر سبب بزرگ شدن شخصیت انسان و کاهش فحشا و منکر در جامعه می‌شود زیرا چنین افرادی شخصیت خود را بالاتر از هوا و هوس‌های واهی و حقیر می‌دانند.

 

وی عنوان کرد: کسانی که خود را بنده خدا می‌بینند خود را درگیر بحث و جدال با افراد جاهل و نادان نمی‌کنند.

 

استاد حوزه با بیان حدیثی از امام هادی(ع)، اظهار داشت: امام هادی(ع) فرمودند: شخصی که احساس کرامت دارد میل‌ها دنیوی در پیش چشم او حقیر و کوچک می‌شود، انسانی که اسیر تجملات دنیا می‌شود شرافت انسانی خود را از یاد برده و شخصیت خود را کوچک و حقیر می‌کند.

 

شجاعی با اشاره به رفتار افراد عاقل، گفت: شخص عاقل  سبب تحقیر و سرزنش اطرافیان خود نمی‌شود زیرا زمانی این حقارت‌ها از انسان سر می‌زند که از قیمت و ارزش خود بی اطلاع باشد.

 

وی در ادامه بیان کرد: هر انسانی مقداری گرایش به سبک زندگی شیطانی دارد که در هر چیز بزرگ و کوچک زندگی او از جمله انتخاب لباس، کتاب، موسیقی و غیره متجلی می‌شود.

 

استاد حوزه گفت: شخصیت فرد مؤمن دارای رفتار و منشی بزرگ است که سعی می‌کند در رفتار خود با بزرگی برخورد کند و تلقین و سرزنش دیگران تاثیری بر روح خدایی او نداشته باشند.

 

شجاعی عنوان کرد: اینگونه نیست که اگر یک خانواده خوب باشد حتما فرزند آنها نیز صالح است یا برعکس آن، در قرآن و تاریخ بودند انسان های بزرگی که زیر سایه انسان‌های بد پرورش یافتند یا بر عکس آن نیز وجود دارد.

 

وی افزود: به عنوان مثال پسر حضرت نوح که که برخلاف پدر خود کافر بود، یا حضرت ابراهیم که برخلاف عموی کافر خود پیامبر الهی بود، قیمت و ارزش هر کس در دست خود او است و صرفا به پدر، مادر، قوم یا اقلیت بستگی ندارد.

 

استاد حوزه در پایان خاطرنشان کرد: روح خدایی تنها در جسم انسانهای خوب نیست بلکه در جسم انسان‌های خوب یا بد وجود دارد اما در انسانهای پاک و بزرگ فعال است و در وجود افراد فاسد و کافر مرده و سرد است./807/پ202/ح

ارسال نظرات