احکام(1)
سجده بر زمین و مشتقات آن از نگاه فقه شیعه
خبرگزاری رسا ـ استاد حوزه علمیه قم با بیان اینکه انسان بر هر چیزی که از زمین بروید میتواند سجده کند، گفت: سجده برخوردنیها و پوشیدنیها جایز نیست.
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حجتالاسلام سید جعفر ربانی، ظهر امروز در شبستان امام خمینی(ره) حرم حضرت فاطمه معصومه(س) با بیان اینکه خداوند آبوخاک را برای انسان طهور و مایه پاکی قرار داده است، گفت: به همین دلیل سجده کردن انسان بر زمین و هر چیزی که از آن میروید بهجز خوردنیها و پوشیدنیها جایز است.
وی افزود: انسان میتواند بر سنگ سجده کند و اگر سنگ نبود سجده کردن بر چوب هم جایز است.
استاد حوزه علمیه قم ادامه داد: سجده کردن بر مشتقات چوب از جمله کاغذ هم جایز بوده اما سجده بر دستمالکاغذی اگر جنسش از پنبه باشد جایز نیست.
حجتالاسلام ربانی با بیان اینکه تربت امام حسین(ع) بهترین نوع خاک برای سجده است، اظهار کرد: سجده کردن بر تربت فضیلت بسیار زیادی دارد اما در استفاده از تربت باید مراقب باشیم که نجس نشود.
وی با تأکید بر اینکه اگر انسان چوب، سنگ، کاغذ و مهر برای نمازخواندن پیدا نکرد در آخرین مرحله میتواند بر برگ درختان هم سجده کند، گفت: بر برگ درخت بو به آن علت که خوردنی است نمیتوان سجده کرد.
استاد حوزه علمیه قم یادآور شد: نماز ستون دین است و انسان نمیتواند به بهانه نبود مهر و سجدهگاه از خواندن آن خودداری کرده و نماز را قضا کند یا وقت آن را به تأخیر بیندازد./837/پ202/ی
ارسال نظرات