نگاه مبلغان محرم درباره بیان مسائل سیاسی
به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، اگر دقت کرده باشید این روزها فضای سیاسی کشور و مردم بیشتر توجه به مذاکرات هسته ای و برجام است و سخن اول آنها گفت و گو در مورد برجام؛ بر همین اساس با توجه به اینکه با نزدیک شدن ماه محرم و ایام تبلیغی، طلاب به سراسر کشور سفر می کنند گزارشی از سخنان مبلغان در مورد اینکه در تبلیغ به مسائل سیاسی روز خواهند پرداخت یا نه.
از این رو خبرنگار رسا با برخی از مبلغان جهت آشنایی با نظرات و تحلیلهای آنها در مورد مذکرات هسته ای و برجام در ایام تبلیغی، چند ساعتی در فیضیه و دارالشفای حوزه علمیه قم به گپ و گفت با طلاب پرداختیم.
بعد از معرفی خودم و خبرگزاری رسا به سراغ طلابی و رحانیانی رفتم که هر کدام از شهرها و فرهنگهای مختلف با هدف تحصیل علوم دینی و تبلیغ اسلام در شهر و حرم اهل بیت(ع) جمع شده بودند به گفتوگو و نظرات آنها در مورد مذاکرات هسته ای و مسأله برجام پرداختیم.
در تبلیغ به کلیات مسائل سیاسی باید پرداخت
طبق سال های گذشته با نزدیک شدن به ماه محرم حیاط فیضیه و دارالشفاء شلوغ و پر هیاهو بود به همین خاطر از فرصت استفاده کردم و در ابتدا به سراغ طلبه 31 ساله و دارای سطح 4 حوزه که قصد داشت سفر تبلیغی خود را به شیراز برود، رفتم، وی بعد از احوال پرسی های طلبگی به موضوعات مورد نیاز مخاطبان پرداخت و گفت: با توجه به اینکه امروز رسانه های غربی فضای فرهنگی کشور را شدیدا تحت تاثیر خود قرار داده است، وظیفه مبلغان دو چندان شده است.
وی معتقد است مبلغان حوزه های علمیه با توجه به فضای فرهنگی کشور که مورد تهاجم فرهنگی دشمنان قرار گرفته است باید در ایام تبلیغی بصیرت افزایی و روشنگری کنند.
مبلغ حوزه علمیه خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه در دهه محرم فرصت کافی برای پرداختند به مسائل ریز سیاسی و توافق هسته ای و برجام نیست باید به کلیات مسائل سیاسی پرداخت و گفت که نباید در برابر ظالمان و ستمگران سر فرود آورد و تسلیم شد.
نباید در مسائل سیاسی جلوتر یا عقب تر از رهبر انقلاب بود
مبلغ 33 ساله دیگر حوزه علمیه قم که مشغول درس خارج در حوزه علمیه بود با توجه به اینکه تصمیم داشت محرم امسال تبلیغ را در منطقه شمال شهرستان رودسر بگذراند، گفت: در تبلیغ به مسائل سیاسی تا حدی که نیاز مخاطب است باید پرداخت و حتما به به نیکو داشتند اصل نظام جمهوری اسلامی ایران تاکید داشت.
وی بر این باور است که باید مردم را به آینده کشور دلگرم کنیم و نباید فقط مشکلات کشور را مردم ببینند و باید برکاتی که نظام جمهوری اسلامی برای مردم و کشور داشت را گوشزد کرد.
مبلغ حوزه علمیه ابراز داشت: پرداختن به مسائل هسته ای و برجام نیاز است ولی دیگر نباید طوری برخورد و تبلیغ کرد که مردم ناامید شوند.
وی تصریح کرد: مواضع خود را در تبلیغ طبق آنچه که مقام معظم رهبری اتخاذ کرده اند باید گفت و نباید در مسائل سیاسی جلوتر یا عقب تر از ایشان بود چرا که چشم مردم به زبان رهبری است.
نباید طوری سخن بگوییم که باعث دو قطبی شدن جامعه شود
بعد مدتی کوتاه به سراغ طلبه جوان 28 ساله ای رفتم که قصد داشت تبلیغ در ماه محرم را به تهران شهر ری برود.
وی بعد از گفت و گوهای طلبگی مان گفت: از آنجایی که تصمیم دارم تبلیغ را میان جوانان در مدارس و هیأت ها سپری کنم نیاز می بینم که مسائل سیاسی را تا حدی بیان کنم.
دانش آموخته حوزه علمیه قم این نظر را داشت که در تبلیغ برای اینکه بتوان مسائل سیاسی را مطرح کرد باید مخاطبان خود را سنجید که آیا از بحث های سیاسی استقبال می کنند یا نه؟ چراکه اگر مورد استقبال مخاطبان نباشد نتیجه عکس خواهد داشت.
مبلغ حوزه علمیه خاطرنشان کرد: در ماه محرم بهترین فرصت برای بصیرت افزایی و روشنگری مردم است و نباید طوری سخن بگوییم که باعث دو قطبی شدن جامعه شود.
انقلاب اسلامی نتیجه روشنگری روحانیت است
دیگر مبلغ سطح 4 حوزه علمیه که در نظر داشت طبق سال های گذشته در ماه محرم به استان زنجان سفر تبلیغی کند، بر این عقیده بود که یکی از وظایف روحانیت و حوزه های علمیه روشنگری و بصیرت افزایی است.
وی یادآور شد: در ایام تبلیغی بالای منبر، مطرح کردن دیدگاه های حزب خاص خوب نیست؛ اما روشنگری و بصیرت افزایی مخاطبان باید از سوی روحانیان و مبلغان انجام گیرند چرا که وظیفه اصلی حوزه بصیرت افزایی است.
مبلغ حوزه علمیه خاطرنشان کرد: انقلاب اسلامی نتیجه روشنگری روحانیت است و مبلغان باید از بیان دیدگاههای یک حزب خاص پرهیز کنند و به طرفداری توده خاصی نپردازند چرا که از سوی مردم بازخورد خوبی ندارد.
وی معتقد است موضع گرفتن در مقابل مذاکرات هسته ای و برجام ذهنیت مردم را مخدوش میکند؛ هر سخنی که در راستای سنگ اندازی جهت تضعیف نظام و دولت باشد، خوب نیست و باید سیاست کشور را طبق تاریخ تحلیل کرد و با تاریخ اهل بیت(ع) و امام حسین(ع) به بیان مسائل سیاسی کشور بپردازیم.
پرداختن بیش از حد به سیاست نتیجه سوء خواهد داشت
طلبه 34 ساله که سوژه بعدی ما بود ترک زبان بود و با دوستان خود مشغول صحبت، که دوستانش با اضافه شدن من خیلی خوشحال و شگفت زده شدند.
طلبه حوزه علمیه قم با سؤالات من به محل تبلیغ خود در خراسان شمالی شهرستان جاجرم اشاره کرد و گفت: پرداختن بیش از حد به سیاست در بالای منبر ها نتیجه سوء خواهد داشت.
وی باور داشت که بازگو کردن مسائل سیاسی در ایام تبلیغی باید به صورت گریززدن باشد و در تبلیغ نباید حزبی و جناحی با مخاطبان سخن گفت چرا که باعث می شود مردم از دیگر سخنان مبلغ استفاده نکنند و روحانی از دید مردم خراب شود.
مبلغ حوزه علمیه تصریح کرد: به مذاکرات هسته ای و برجام نیاز نیست به طور کامل بپردازیم بلکه در سخنان و رفتار خود باید همراه دولت خصوصا نظام جمهوری اسلامی ایران بود چراکه مردم به روحانی با دید یک انسان کامل نگاه می کنند.
در ایام تبلیغ پرداختن به مسائل سیاسی روز ضروری است
در پایان به سراغ روحانی که با فرزند خردسال خود در کنار باغچه حیاط فیضیه نشسته بود رفتم و از 12 سال سابقه تبلیغی خود در سپاه اشاره کرد، گفت: در ایام تبلیغ به مناطق جزایر جنوبی اعزام می شوم و در آنجا پرداختن به مسائل سیاسی روز به خصوص میان جوانان را ضروری می دانم.
مبلغ حوزه علمیه معتقد بود با توجه به وضعیت کنونی کشورهای اسلامی و درگیریهای که در میان آنها است باید مبلغان به انگیزه دشمنان شیعه، به خصوص به تشریح علت فاجعه منا بپردازند.
وی در پایان گفت: به اندازه توان مبلغان، در میان جوانان پرداختند به مسائل هسته ای به خصوص شفاف سازی برجام نیاز و ضروری است و برای این کار مبلغان افزون بر مطالب دینی باید مطالعات سیاسی خود را هم بالا ببرند./1325/ز503/س