۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۵
کد خبر: ۴۳۰۸۲۲
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده:

موضوع آسیب‌های اجتماعی با نظارت مقام معظم رهبری در حال پیگیری است

معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده در نشست رؤسای جمعیت بانوان فرهیخته گفت: موضوع آسیب های اجتماعی در بالاترین سطح نظام با نظارت مستقیم رهبر معظم انقلاب در حال پیگیری است.
معاون رییس جمهور در امور زنان و خانواده

به گزارش خبرگزاری رسا، شهین دخت مولا وردی معاون رییس‌جمهور در امور زنان و خانواده در دومین نشست روسای جمعیت بانوان فرهیخته کشور گفت: همان‌طور که می‌دانید زنان نزدیک ۴۰ میلیون از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند. نقش زنان به‌عنوان نیمی از سرمایه انسانی کشور در فرآیند توسعه در دهه‌های اخیر دستخوش فراز و نشیب بوده و نمی‌توانیم وضعیت ثابتی برای این حوزه در نظر بگیریم.

 

وی ادامه داد: همه به نقش بی‌بدیل و ممتاز زنان در دوران پیش از انقلاب، مبارزات انقلاب، پیروزی و استقرار و تثبیت نظام جمهوری اسلامی، اذعان دارند. در دوران دفاع مقدس، در دوران سازندگی و امروز که امروز که به‌نوعی در دوره بالندگی کشور به سر می‌بریم. نقش زنان در پویایی و حرکت کشور بسیار مهم بوده است که در بیانات رهبر معظم انقلاب نیز بر آن تأکید شده است.
 

مولا وردی تصریح کرد: اهمیت نهاد خانواده در همان ابتدای انقلاب اسلامی موردتوجه قرارگرفته. در اصل دهم قانون اساسی هم بر این موضع تأکید شده است. معتقدیم عمومات قانون اساسی شامل مردان و زنان یکسان است، اما اصول خاص زنان هم وجود دارد که تلاش کرده‌ایم زمینه اجرای این اصول فراهم شود، اما باوجود اقدامات انجام‌شده هنوز تا اجرای کامل قانون اساسی فاصله‌داریم.

 

وی یادآور شد: اصل ۲۰ و ۲۱ قانون اساسی و اصل ۱۰ قانون اساسی که به‌طور خاص بر نظام خانواده، آسان شدن تشکیل خانواده و پاسداری و قداست از خانواده اشاره دارد در برنامه‌های دولت‌ها طی ۳۷ سال اخیر قرار داشته است.

 

مولا وردی اضافه کرد: در سند چشم‌انداز نظام نیز بندی وجود دارد مبنی بر تبدیل ایران به کشوری دارای رفاه، امنیت اجتماعی، توزیع عادلانه درآمد و نهاد مستحکم خانواده که با استناد به این اسناد، زنان و خانواده همواره موردتوجه سیاست‌گذاران بوده‌اند و یک راهبرد اساسی از برنامه چهارم توسعه شروع‌شده که امروز در برنامه ششم توسعه کشور تنفیذ و ابلاغ‌شده است.

 

معاون امور زنان و خانواده رییس‌جمهور در بخش دیگری از سخنانش تأکید کرد: بررسی‌ها نشان می‌دهد که سیاست کلی در حوزه تحکیم نهاد خانواده و جایگاه زنان هنوز محقق نشده است بنابراین اصرار داشتیم این بند در برنامه ششم تنفیذ و ابلاغ شود.

 

وی با اشاره به گذشت ۴ دهه از انقلاب اسلامی و اجرای ۵ دوره برنامه‌های توسعه پس از انقلاب و ۵ دوره برنامه‌های توسعه پیش از انقلاب افزود: مجموعه بررسی‌ها نشان می‌دهد که با اجرای این ۱۰ برنامه هنوز کشور ما از یک توسعه متوازن، همه‌جانبه و پایدار برخوردار نیست و تمام مناطق کشور به یک اندازه توسعه‌نیافته و توازن در بخش‌های مختلف به وجود نیامده است.

 

مولا وردی با بیان اینکه حوزه زنان و خانواده هم از وضعیت عدم تعادل رنج می‌برد، ادامه داد: از ابتدای دولت یازدهم تلاش کرده‌ایم با انجام بررسی‌های واقع‌بینانه، وضعیت زنان و خانواده در کشور را مشخص کنیم که در ادامه نقشه آسیب‌های اجتماعی کشور طراحی و اجرا شد تا با شناخت وضعیت موجود برای رفع آسیب‌های اجتماعی برنامه‌ریزی کنیم.

 

معاون رئیس‌جمهور افزود: با بررسی‌های انجام‌شده مشخص شد استان‌های هم‌جوار از آسیب‌های مشترکی رنج می‌برند و ما نمی‌توانیم یک نسخه کلی از مرکز برای کل کشور بپیچیم، بنابراین برنامه‌ریزی کردیم تا به شکل شبکه‌ای با مدیریت ظرفیت‌های موجود و تجمیع و هم‌افزایی توان دستگاه‌ها به مقابله با این آسیب‌ها بپردازیم.

 

وی تأکید کرد: بر همین اساس، کشور به ۸ منطقه تقسیم شد و نشست‌های منطقه‌ای برگزار و آموزش‌های لازم به سازمان‌های مردم‌نهاد و نمایندگان دستگاه‌های دولتی در سه قالب دولت با دولت، دولت با سمن‌ها و سمن‌ها با سمن‌ها ارائه شد.

 

وی همچنین تصریح کرد: بررسی‌ها نشان می‌داد در تمام محورهایی که ما مأموریت داشتیم دستگاه‌های متولی ورود دارند، اما اثربخشی ندارند. ازجمله در حوزه تحکیم خانواده یا حجاب و عفاف این مورد را شاهد بودیم که همه بیلان کاری و گزارش کار دارند، اما جای سؤال است که چرا با این وجود، آسیب‌ها در کشور رو به افزایش است.

 

مولا وردی در ادامه سخنانش با تأکید بر اهمیت هم‌افزایی در مقابله با آسیب‌های اجتماعی و رسیدن به تعادل جنسیتی گفت: شبکه‌های استانی تشکیل‌شده و باید مورد پایش و ارزیابی قرار گیرند تا اثربخشی آن‌ها مشخص شود. تاکنون دستگاه‌های دولتی به‌صورت جزیره گونه فعالیت کرده‌اند و نتیجه لازم را نداشته‌ایم.

 

معاون رئیس‌جمهور از برگزاری نشست ملی باهدف پایش و تحکیم شبکه‌های اجتماعی در کل کشور خبر داد و گفت: این نشست ملی شش‌ماهه دوم سال ۹۵ با حضور رئیس‌جمهور برگزار می‌شود.

 

وی اضافه کرد: گزارش‌ها نشان می‌دهد در برخی شاخص‌ها در حوزه زنان و خانواده، پیشرفت‌هایی داشته‌ایم. مثل حوزه آموزش و بهداشت که الگوی منطقه بوده است، اما امروز در همین حوزه‌ها نیز به ایستایی یا عقب‌گرد رسیده‌ایم زیرا کشورهایی که از ما عقب‌تر بوده‌اند، با به‌روز کردن روش‌ها و استفاده از فناوری‌های جدید شاخص‌های خود را توسعه دادند که این نیازمند توجه مسئولین است.

 

مولا وردی با بیان اینکه در حوزه اقتصاد و مشارکت سیاسی زنان، دچار ضعف و عدم تعادل هستیم، اظهار کرد: دسترسی عادلانه زنان به منابع و فرصت‌ها وجود ندارد و مردان بیشتر به منابع اقتصادی و سیاسی دسترسی دارند، درحالی‌که دسترسی زنان به موقعیت‌های فرهنگی و اجتماعی بیشتر است که این اختلاف معناداری است و به عدم تعادل جنسیتی در کشور دامن می‌زند.

 

معاون رئیس‌جمهور ادامه داد: برنامه ششم توسعه فرصتی مغتنم است که به این وضعیت توجه کنیم و برای تحقق توسعه متوازن تلاش کنیم.

 

وی با اشاره به گزارش وضعیت حوزه زنان و خانواده در ۵ حوزه تأمین اجتماعی، سلامت، آسیب‌ها، خانواده و اشتغال افزود: تلاش کردیم احکام لازم را بر اساس این ۵ اولویت پیشنهاد بدهیم تا توازن در تمام جنبه‌های زندگی ایجاد شود و این راهی است که در کشاکش افراط و تفریط می‌تواند راهنمای ما باشد و امیدواریم یک گفتگوی ملی در پیرامون این موضوعات ایجاد شود.

 

مولا وردی ادامه داد: از سال ۱۹۹۵ موضوع عدالت جنسیتی از سوی جمهوری اسلامی ایران در اجلاس پکن پیشنهاد شد، اما هنوز یک حرکت جدی در این زمینه انجام نشده است که نیاز به یک مطالعه مفهومی و رسیدن به یک اجماع ملی دارد.

 

معاون ربیس‌جمهور همچنین تأکید کرد: ماده ۲۶ برنامه ششم توسعه در راستای عملیاتی کردن عدالت جنسیتی است در ابتدای دولت یازدهم میراث‌دار توسعه نامتوازن بودیم که رشد آسیب‌ها را نیز در برداشت. البته آسیب‌های اجتماعی مختص فعالیت یک دولت یا دو دولت نیست و روندی است که شروع‌شده و بحث تحریم‌ها به آن دامن زده است.

 

وی ادامه داد: بخشی از آسیب‌های اجتماعی کشور هم ناشی از سوء مدیریت منابع در کشور است زیرا کشورهایی با نصف منابع ما به مرز توسعه‌یافتگی رسیده‌اند.

 

مولا وردی با اشاره به ۱۴ محور اجرایی در دستگاه‌های دولتی برای پیشبرد برنامه‌های حوزه زنان و خانواده گفت: برخی مطرح می‌کنند که تفاهم‌نامه‌های معاونت امور زنان چه خاصیتی دارد که در پاسخ باید بگوییم تفاهم‌نامه‌ها در ادامه به یک آیین‌نامه اجرایی می‌رسد که در حال حاضر در حوزه‌های مختلف به نتایجی منجر شده است. ازجمله تاکنون ۱۷ کلینیک سلامت با مشارکت وزارت بهداشت در سراسر کشور احداث‌شده است. همچنین در حوزه توانمندسازی دختران و زنان روستایی با جهاد کشاورزی همکاری داشته‌ایم یا با وزارت راه در خصوص توانمندسازی زنان و دختران ساکن در سکونتگاه‌های غیررسمی و بافت‌های فرسوده همکاری کرده‌ایم. تعاملاتی هم با آموزش‌وپرورش در خصوص دختران بازمانده از تحصیل داشته داشته‌ایم

 

وی با بیان اینکه برنامه‌های معاونت امور زنان در بلندمدت اثر خود را نشان می‌دهد، اظهار کرد: فلسفه وجودی ما جلب‌توجه دستگاه‌ها و ایجاد حساسیت و جلب مشارکت نهادهای مختلف است. در حال حاضر موضوع آسیب‌های اجتماعی کشور در بالاترین سطح نظام در حال پیگیری است و چندین جلسه در حضور رهبر معظم انقلاب برگزارشده و گزارش‌ها شش‌ماهه به ایشان ارائه می‌شود که در آبان ماه ۹۵ گزارش بعدی ارائه خواهد شد.

 

معاون ربیس‌جمهور با اشاره به توافقات برجام اظهار امیدواری کرد این تفاهم به گشایش در اقتصاد مردم بیانجامد و در پایان سال اقتصاد مقاومتی شاهد تحقق نسخه شفابخش اقتصاد مقاومتی در کشور باشیم.

 

گفتنی است، دومین نشست رؤسای جمعیت بانوان فرهیخته استان‌ها صبح امروز با حضور حجت‌الاسلام حسین روحانی نژاد معاون امور فرهنگی و تبلیغ سازمان و شهین دخت مولا وردی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده در سالن اجتماعات معاونت امور فرهنگی و تبلیغ سازمان آغاز به کارکرد.

 

تبیین اهداف و سیاست‌های جاری سال ۱۳۹۵ و ارائه و بررسی آیین‌نامه پیشنهادی جمعیت بانوان فرهیخته ازجمله مهم‌ترین اهداف این نشست یک‌روزه است.

 

سازمان‌دهی و مدیریت جمعیت بانوان فرهیخته کشور بر عهده اداره کل امور فرهنگی، رسانه و فناوری‌های نو سازمان است./1325/د102/ی

منبع: سازمان تبلیغات اسلامی

ارسال نظرات