چند خبر کوتاه از سازمان تبلیغات اسلامی
به گزارش خبرگزاری رسا، حجتالاسلام مهدی ستوده در همایش حمایت از مدافعان حرم تصریح کرد: جنایات داعش در سوریه و کشورهای دیگر بر هیچ فرد انسانی پوشیده نیست و این گروه انحرافی امروز نابودی شیعه را در سر دارد.
وی افزود: اصل عمل به قرآن کریم این است که دین خدا یاری شود و امروز وقتی برادر شیعی ما در سوریه دچار مشکل و سختی است باید مورد حمایت قرار گیرد.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان با تأکید به اینکه داعش حتی به کودک دو ساله شیعی نیز رحم نمیکند و فیلمهای متعددی از جنایات این گروه منتشر شده است، ادامه داد: امروز جنگ در سوریه به جایی کشیده که ۷۰ درصد مردم سوری از گرسنگی در رنج و عذاب هستند.
به گفته ستوده وقتی مسلمانی دادرسی فرا میخواند وظیفه شرعی پاسخ به وی است و اگر اینطور نباشد نباید نام ما را مسلمان خطاب کنند.
وی با تأکید به اینکه ملیت و محل زندگی شیعه تفاوتی نداشته و شیعیان همه جای دنیا با یکدیگر برادر هستند، اضافه کرد: انتظار میرود مردم ایران به فریاد برادران شیعی خود پاسخ گویند و برای بهبود شرایط زندگی و گریز از مصیبت آن ها تلاش کنند.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان متذکر شد: امروز ۱۵۰ موشک ایرانی در سوریه داریم که به دلیل محدودیتهای بینالمللی نمیتواند مورد استفاده قرار گیرد و لازم است در چنین شرایطی مردم و ملت به کمک مردم آواره سوری بپا خیزند.
وی با بیان اینکه داعش به حدی جنایت کار است که در عروسک کودکان بمب جاگذاری میکند، ادامه داد: مردم سوری در پی جنایات این گروه در وضعیت نامناسبی زندگی میکنند و دولت نیز به دلیل محدودیتهایی که دارد نمیتواند تا حد زیادی از جنگزدهها حمایت کند.
فعالیت ۱۲۰ موسسه قرآنی در کرمان
حجتالاسلام مهدی عربپور در جمع خبرنگاران به مناسبت روز تبلیغ و اطلاعرسانی دینی افزود: دو سال پس از پیروزی انقلاب اسلامی در هر استان جمعی از افراد متدین و جوانان انقلابی بنا را بر این گذاشته بودند که مسائل دینی ساماندهی شود و موسسات متعددی به صورت خودجوش شکل گرفته بود.
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان با اشاره به اینکه ۱۲۰ موسسه قرآنی در استان کرمان فعالیت میکند، گفت: در این راستا ۴۵۰ خانه قرآنی ایجاد شده و افزون بر ۵۰ خانه قرآنی روستایی توسط مردم احداث شده است.
وی با اشاره به اینکه سازمان تبلیغات اسلامی در اول تیرسال ۶۰ با شکلگیری شورایی متشکل از افرادی چون شهید باهنر راهاندازی شد ه است خاطر نشان کرد: همچنین این سازمان در کرمان نیز در سال ۶۱ آغاز بهکار کرد.
مهدی عرب پور با بیان اینکه تاکنون ۳۵ سال از عمر سازمان تبلیغات اسلامی میگذرد، توسعه تشکیلاتی را در بیشتر شهرستانها داشتهایم، تصریح کرد:این سازمان بیشتر به رشد موسسات مردمی همراه با حمایت ها و پشتیبانی از موسسات مذهبی توجه داریم.
وی ازساماندهی ۲ هزار و ۸۰۰ هیئت مذهبی در استان کرمان خبرداد و تصریح کرد: این هیئتها با اداره شدن بودجه های مردمی تاثیرات زیادی بر روحیات معنوی مردم دارند..
مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمان گفت: هزار و ۷۰۰ روحانی به روستاهای کرمان در ماه رمضان اعزام شده اند تا آموزه های دینی را بین مردم تبلیغ کنند.
عرب پوراز استقرار روحانی در روستاهای بالای ۱۰۰ خانوار خبردادو یادآورشد: ۱۶۰ روحانی در قالب طرح هجرت در روستاها حضور دارند و به مسائل مذهبی و اجتماعی مردم رسیدگی میکنند.
وی ساماندهی تبلیغات دینی توسط گروه های مذهبی و تشکلهای دینی مردمی در سه بخش هدایت، حمایت و نظارت را از سیاست های سازمان تبلیغات اسلامی دانست و افزود:کارشناسی رسانه و فضای مجازی با هدف استفاده از تکنولوژی روز برای تبلیغات دینی در سازمان تبلیغات اسلامی تشکیل شده است.
حجتالاسلام عرب پور با اشاره به اینکه برای بانوان فعال در بخش تبلیغات دینی برنامه هایی از سوی سازمان تبلیغات برگزار میشود، خاطر نشان کرد: ارائه کتاب و بستههای فرهنگی در اختیار این افراد قرار میگیرد.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر ۴۰۰ مبلغه در استان کرمان وجود دارد که تحت آموزش هستند، تصریح کرد: همچنین ۱۰۰ هیئت بانوان در این استان فعالیت میکند.
امام جمعه موقت استان کرمان بر ساماندهی مداحان تاکید کرد و گفت: ساماندهی مداحان از پنج سال قبل کلید خورد و کانون مداحان استان کرمان نیز با انتخاب مداحان تشکیل شده است.
عرب پور افزود: کلاسهای آموزش مداحی برای آقایان و بانوان در استان کرمان برگزار میشود.
ایجاد ۵۰ پایگاه بوستان معرفت در خراسان شمالی برای اوقات فراغت
سکینه پیلتن، کارشناس امور بانوان این اداره کل از ایجاد ۵۰ پایگاه بوستان معرفت برای اوقات فراغت خبر داد و گفت: مربیان آموزشی بر اساس سرفصل های تعیین شده، برای مخاطبین نوجوان، این کلاس ها را برگزار میکنند.
وی تصریح کرد: در طرح بوستان معرفت از روحانیونی استفاده میشود که در حوزه های علمیه قم و مشهد، دوره های آموزشی و تخصصی تعامل و نحوه رفتار با کودک و نوجوان را گذرانده باشند.
وی اولویت ایجاد بوستان های معرفت را حاشیه شهرها و مناطق شهری کم برخوردار عنوان کرد و گفت: در شهرها دستگاه های فرهنگی بسیاری حضور دارند و برنامه های خاص خود را اجرا میکنند، بنابراین کلاس های بوستان های معرفت در مساجد حواشی شهرها، برگزار میشود تا مردم این مناطق نیز از برنامه های اوقات فراغت بهره مند شوند.
پیلتن افزود: بوستان های معرفت، قرآن محور، مسجد محور و روحانی محور است و عصاره موضوعات ارائه شده در آن نیز، معارف دین و سبک زندگی اسلامی است.
وی اظهار داشت: آموزه های دینی، کلاس های اعتقادی با موضوعات قرآنی، سیره ائمه معصومین، برنامه های ورزشی، اردوهای تفریحی درون استانی و... از جمله محورهای طرح بوستان معرفت برای اوقات فراغت است.
وی زمان آغاز این طرح را ۲۰تیرماه عنوان کرد و گفت: طرح بوستان معرفت در بازه زمانی ۴ماهه اجرا میشود و ۱ شهریورماه سال جاری نیز خاتمه می یابد.
ارزیابی ۴۰۰ مسجد مبلغ و مبلغه همدان در ماه مبارک رمضان
علی عبدلی کارشناس برنامه ریزی فعالیتهای فرهنگی مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی همدان از ارزیابی ۴۰۰ مسجد، مبلغ و مبلغه در ماه مبارک رمضان خبر داد.
وی گفت: با فرا رسیدن ماه مبارک رمضان و شروع فعالیت مساجد و حسینیه ها و اعزام مبلغ و مبلغه به این اماکن مقدس، اکیپی از کارشناسان فرهنگی اداره کل تبلغات اسلامی همدان کار ارزیابی مبلغین و مبلغات و مساجد را آغاز نمودند.
کارشناس برنامه ریزی فعالیتهای فرهنگی مساجد اداره کل تبلیغات اسلامی همدان افزود: این کار با هدف شناسایی نقاط قوت و ضعف مساجد و مبلغین و برنامه ریزی جهت تقویت نقاط قوت و برطرف نمودن نقاط ضعف و با حضور کارشناسان در مساجد صورت می گیردکه ارزیابی در حوزه هایی مانند توانایی سخنران در اداره جلسه سخنرانی، مخاطبین،خدمات مسجد و متولیان و برنامه های قرآنی و مذهبی مساجد در قالب فرم های مخصوص صورت می گیرد. که نتایج حاصل از آن در برنامه ریزیهای حوزه فرهنگی کاربرد بسیار خوبی دارد.
گفتنی است در این طرح ۴۰۰نفر از مبلغان و مبلغات در سطح استان مورد ارزیابی قرار می گیرند./1325/د101/ی
منبع: سازمان تبلیغات اسلامی